تاریخ امروز :جمعه , 26 آوریل 2024
master-of-economics

همه چیز درباره ارشد علوم اقتصادی: دروس امتحان کنکور، گرایش ها، بازارکار و درآمد

از زمانی که فرد مقطع کارشناسی را به پایان می رساند به فکر این می افتند که برای تحصیل در مقطع ارشد تصمیم بگیرند. به همین خاطر این افراد شروع می کنند به جستجو درباره رشته ها و کسب اطلاعات بیشتر درباره آنها. همانطور که می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامعه کنکور (فسفر) مدت هاست که به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازند. در این مطلب تصمیم داریم به معرفی ارشد علوم اقتصادی، دروس امتحانی کنکور، گرایش ها، بازارکار و درآمد آن صحبت کنیم.

ماهیت ارشد علوم اقتصادی

اقتصاد به طور کلی به عنوان یک علم اجتماعی در نظر گرفته می شود، که حول روابط بین افراد و جوامع می چرخد. منتقدان معتقدند اقتصاد به دلیل فقدان فرضیه های قابل آزمایش و توانایی دستیابی به اتفاق نظر، علمی نیست. علی رغم این استدلال ها، اقتصاد ترکیبی از عناصر کمی و کیفی مشترک در همه علوم اجتماعی است.

حرکت و موفقیت در تجارت دنیای امروز بستگی کامل به علم اقتصاد دارد. به­طوری­که هر تجارتی بدون داشتن بینش کامل بر علم اقتصاد با شکست مواجه خواهد شد. علوم اقتصاد با استفاده از دانش ریاضی و آمار رابطه مستقیمی با تولید ثروت در جامعه دارد.

introduction-master-of-economics

ماهیت ارشد علوم اقتصادی

اقتصاد به چگونگی عملکرد و رفتار یک اقتصاد و شرکت کنندگان در آن توجه دارد. اقتصاد چگونگی تولید کالاها و خدمات را درک می کند. اقتصاد همچنین به چگونگی تخصیص منابع توسط دولت ها و مشاغل برای تأمین خواسته ها و نیازهای مصرف کنندگان توجه دارد.

یکی از محورهای اصلی اقتصاد ، مطالعه کارایی پیرامون تولید و مبادله کالا در نتیجه مشوق ها و سیاست هایی است که برای به حداکثر رساندن کارایی طراحی شده است. اقتصاد به طور معمول به دو دسته تقسیم می شود. یکی از آنها اقصاد کلان نام دارد که مربوط به اقتصاد کل است. دسته دیگر اقتصاد خرد نام دارد که بر مصرف کنندگان و مشاغل شخصی متمرکز است. این افراد در مقطع کارشناسی ارشد به صورت تخصصی تر با مباحث آشنا می شوند.

در واقع افراد تحصل کرده در مقطع کارشناسی رشته علوم اقتصادی با ادامه تحصیل در مقطع ارشد، می خواهند شانس ورود به بازار کار خود را افرایش دهند. در واقع در رشته های علوم انسانی مانند رشته حقوق، رشته حسابداری، رشته روانشناسی، رشته فلسفه و … برای رسیدن به جایگاه اجتماعی خوب نیاز به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دارند. که در سایت فسفر در رابطه با “ارشد رشته حقوق” و “ارشد رشته حسابداری” مطالبی را ارائه کرده ایم. برای مطالعه کافیست روی لینک مطالب کلیک کنید.

دروس امتحانی کنکور ارشد علوم اقتصادی

مهم ترین گام برای قبولی در رشته مورد علاقه آشنایی با دروس امتحانی برای کنکور است. سازمان سنجش هر ساله با شروع ثبت نام دفترچه ای با عنوان مجموعه های امتحانی در سایت خود به آدرس sanjesh.org منتشر می کند. داوطلبان با مطالعه آن دفترچه می توانند به اطلاعاتی نظیر دروس امتحانی کنکور، ضرایب دروس و خیلی موارد دیگر دست پیدا کنند.

بر اساس دفترچه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته ارشد سال 1400، داوطلبان علاقه مند به این رشته دروسی مانند زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، ریاضی، آمار، مجموعه دروس تخصصی (تجارت بین الملل، مالیه بین الملل، بخش عمومی، پول و بانکداری، اقتصاد اسلامی) را مطالعه کنند.

اما تنها دانستن دروس امتحانی کنکور به داشتن برنامه ریزی درس درسی کمک نمی کند و داوطلبان باید ضریب هر درس را با توجه به گرایش مورد علاقه خود مدنظر داشته باشند و اولویت بندی کنند. در جدول زیر به معرفی ضریب هر رشته پرداخته ایم.

گرایش هادرس1درس2درس3درس4درس5درس6
توسعه اقتصادی و برنامه ریزی144223
برنامه ریزی سیستم های اقتصادی144223
اقتصاد انرژی144223
بانکداری اسلامی144223
اقتصاد و تجارت الکترونیک144223
اقتصاد اسلامی144223
اقتصاد نظری144223
اقتصاد شهری144223
اقتصاد فرهنگ و هنر144223
اقتصاد محیط زیست144223
اقتصاد مالی اسلامی144223
اقتصاد آموزش144223
دفاع و پدافند اقتصادی144223
نهاد ها و سیاست های بین المللی در نفت و گاز144223
حقوق تجاری و قرادادهای بین المللی نفت و گاز 144223
مدیریت مالی نفت و گاز144223
ظرایب دروس امتحانی کنکور ارشد علوم اقتصادی

مهارت وشایستگی ها برای ارشد علوم اقتصادی

هر فردی برای موفقیت در هر رشته ای علاوه بر علاقه نیازمند داشتن یکسری مهارت ها است. در حالت کلی رشته های انسانی بیشتر دارای دروس حفظ کردنی هستند و افراد باید حافظه خوبی داشته باشند. به ویژه دروس مربوط به رشته فلسفه و علوم اقتصادی. این افراد بیشتر روحیه هایی مانند عملگرایی، واقع گرایی، ریسک پذیری، منطقی بودن، تحلیلی را دارند.

Job-skills-for-a-master-of-economics
مهارت های شغلی برای ارشد علوم اقتصادی

گرایش های ارشد علوم اقتصادی

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش این رشته با کد 1105 داری 2 رشته علوم اقتصادی ( گرایش های توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، برنامه ریزی سیستم های اقتصادی، اقتصاد انرژی، بانکداری اسلامی، اقتصاد و تجارت الکترونیک، اقتصاد اسلامی، اقتصاد نظری، اقتصاد شهری، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد محیط زیست، اقتصاد مالی اسلامی، اقتصاد آموزش، دفاع و پدافند اقتصادی) و رشته اقتصاد نفت و گاز (نهاد ها و سیاست های بین المللی در نفت و گاز، حقوق تجاری و قرادادهای بین المللی نفت و گاز، مدیریت مالی نفت و گاز) است.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد علوم اقتصادی در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل دراین رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی ارشد علوم اقتصادی در ایران

امروزه اهمیت علم اقتصاد و استفاده از کارشناسان اقتصادی در پیشبرد اهداف سازمان­ها و نهادها در جهت رونق کسب‌وکار و درآمد بالا برای این شرکت­ها بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

جذب اقتصاددانان خبره در بسیاری از شرکت­ها و سازمان­ها انجام می­شود و این افراد باتوجه‌به سطح تحصیلات و حرفه­ای که در آن مشغول می­شوند از درآمد مطلوبی برخوردارند.

فرصت‌های شغلی ارشد علوم اقتصادی در ایران

افرادی که دارای مدرک ارشد علوم اقتصاد هستند می­توانند در وزارت صنایع؛ بانک مرکزی، بخش مالیات، سازمان برنامه‌وبودجه و مرکز آمار، برای کارهایی مانند نوشتن مدل‌های اقتصادی، رفع مشکلات اقتصادی سازمان و … مشغول به کار شوند.

درآمد و حقوق ارشد علوم اقتصادی در ایران

فارغ­التحصیلان رشته علوم اقتصاد می­توانند در شغل­های خوبی در ارگان‌های مختلف مشغول به کار شوند. در نتیجه از حقوق و مزایای بسیار مطلوبی نیز برخوردار می­شوند.

 در صورت استخدام در هریک از ارگان­ها و وزارتخانه­ها می­توانند به طور میانگین ۹ میلیون تومان در ماه دریافت کنند. همچنین در صورت استخدام در بخش­های خصوصی نیز می­توانند برابر با میانگین دستمزد تعیین­شده کشوری حقوق و مزایای خوبی را دریافت کنند.

دانشگاه‌های برتر ارشد علوم اقتصادی در ایران

علوم اقتصادی در بیشتر دانشگاه­های کشور ارائه می­شود. از لحاظ سطح علمی برترین دانشگاه­هایی که این رشته را ارائه می­دهند می­توان از: دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تهران و دانشگاه اصفهان نام برد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.