تاریخ امروز :دوشنبه , 9 سپتامبر 2024
Master-of-Audiology

همه چیز درباره ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی): بازار کار و درآمد

افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، بعد از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی به دنبال این هستند که مطالبی مرتبط با رشته مدنظر در رابطه با شرایط تحصیل، دروس امتحانی کنکور، ضرایب دروس کنکور، رشته های مجاز برای آن رشته، بازار کار و درآمد هستند، تا اطلاعات خوبی کسب کنند و بتواند انتخاب درستی داشته باشند. مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر)، مدت هاست به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازد تا بتواند مسیر تصمیم گیری انتخاب رشته را برای شما هموار کند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های دانشگاهی قصد داریم به معرفی ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)، بازارکار ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)، دروس امتحانی کنکور و درآمد آن بپردازیم.

ماهیت ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)

شاید شما که در حال مطالعه این مطلب هستید، مطلب معرفی رشته شنوایی سنجی در مقطع کارشناسی را در سایت فسفر مطالعه کرده اید و دوست دارید اطلاعاتی برای مقطع ارشد این رشته نیز به دست بیاورید. همچنین ممکن است فارغ التحصیل مقطع کارشناسی این رشته باشید و به دلیل علاقه به ادامه تحصیل در این رشته در حال مطالعه این رشته هستید تا اطلاعات مناسبی به دست بیاورید.

ارشد شنوایی شناسی در واقع شاخه ای از علوم توانبخشی به حساب می آید، که هدف اصلی آن شناسایی اختلالات شنوایی است. دانشجویان این رشته در دوران تحصیل خود با روش هایی مانند ورزش های تعادلی آشنا می شوند که می توانند در پیشگیری، رفع یا بهبود این اختلالات نقش داشته باشند. کارهایی مانند آموزش به گروه افراد ناشنوا و کم شنوا، آموزش به دانشجویان دوره کارشناسی، انجام مشاوره در حیطه های پیشگیری از نمونه کارهایی است که این افراد می توانند در آن فعالی  داشته باشند.

introducing-Master-of-Audiology

ماهیت ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)

فارغ التحصیلان این رشته بعد از فارغ التحصیلی قابلیت هایی مانند پیشگیری، تشخیص، مشاوره، توانبخشی و آموزش را دارند. این افراد با فعالیت در این زمینه ها و افزایش تجربه خود در ارتقای سطح سلامت سیستم شنوایی و تعادل افراد جامعه نقش زیادی دارند.

رشته های مجاز برای شرکت در شنوایی شناسی در مقطع کارشناسی ارشد

بعد از ارائه توضیحات درباره ماهیت این رشته، شاید به این فکر افتاده اید، در این رشته تحصیل کنید و نمی دانید که آیا برای ورود به آن مجاز هستید یا خیر. هر ساله در هنگام ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد، سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی اطلاعاتی مبنی بر رشته های مجاز برای ورود به رشته هایی مانند ارشد علوم تغذیه، ارشد فیزیوتراپی، ارشد مهندسی بهداشت محیط و … را درسایت خود منتشر می کند. بر اساس انتشار دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال 1400 در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، متاسفانه تنها داوطلبان دارای مدرک کارشناسی رشته  شنوایی شناسی (شنوایی سنجی) می توانند در این رشته شرکت کنند.

دروس امتحانی کنکور ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)

یکی از مسائل مهمی که شانس موفقیت داوطلب را در قبولی رشته موردعلاقه را افزایش می دهد، آگاهی از دروس کنکور امتحانی و ضرایب آنها است. زیرا در صورت داشتن آگاهی کامل در رابطه با این مسائل، شما می توانید برنامه ریزی درستی را داشته باشد و راحت تر در رشته موردعلاقه خود قبول شوید. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند آناتومی و فیزیولوژی شنوای و تعادل، شنوایی شناسی تشخیصی، شنوایی شناسی توانبخشی، زبان انگلیسی را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب هر کدام از دروس ارائه کرده ایم

مهارت و شایستگی ها برای ورود به ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی)

شنوایی شناسان همچنین باید دارای ویژگی های خاص زیر باشند:

مهارت های ارتباطی: شنوایی شناسان باید نتایج آزمایشات، تشخیص ها و درمان های پیشنهادی را طوری برای بیماران بازگو کنند که که آنها کاملا درک کنند.

دلسوز و مهربان: شنوایی شناسان با افرادی کار می کنند که مشکل شنوایی یا تعادل دارند. آنها باید از بیماران و خانواده های آنها حمایت کنند و اعتماد به نفس را در بیماران بالا ببرند.

مهارت های تفکر انتقادی: شنوایی شناسان باید هنگام آزمایش شنوایی بیمار تمرکز کنند و بتوانند وضعیت هر بیمار را تجزیه و تحلیل کنند تا بهترین درمان را ارائه دهند . این افراد در هنگامی که بیمار با روش درمانی اولیه نتیجه نگرفت باید برنامه جایگزینی برای آن داشته باشد.

صبر: شنوایی شناسان باید با بیمارانی کار کنند که ممکن است به زمان زیادی و توجه ویژه نیاز داشته باشند.

مهارت حل مسئله: شنوایی شناسان باید علل مشکلات شنوایی و تعادل و روش های درمانی مناسب یا درمان های مناسب را برای رفع آنها بشناسند.

Job-skills-of-a-professor-of-audiology

مهارت ها برای ورود به ارشد شنوایی شناسی

گرایش های ارشد شنوایی شناسی

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد سال 1400 منتشر شده در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، این رشته به صورت عمومی ارائه می شود و دارای گرایش خاصی نیست.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد شنوایی شناسی (شنوایی سنجی) در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی ارشد شنوایی‌شناسی در ایران

رشته ارشد شنوایی‌شناسی که به آن شنوایی‌سنجی نیز گفته می‌شود یکی از رشته‌های نسبتاً جدید در ایران محسوب می‌شود. بنابراین و با در نظر گرفتن این عامل، این رشته بازار کار و آینده شغلی بسیار مناسبی در کشور ایران دارد.

به‌ویژه افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند می‌توانند در شهرهای کوچک مشغول به کار شوند. در حالت کلی می‌توان گفت افرادی که از این رشته و در مقطع ارشد، فارغ‌التحصیل می‌شوند می‌توانند با متخصصان دیگر در رشته‌های اطفال، متخصصین گوش و حلق و بینی، گفتار درمانگران، متخصصین مغز و اعصاب و هم‌چنین روان‌شناسان، ارتباطات کاری برقرار سازند و یا رشته‌ی خود را تا مقطع دکترا ادامه دهند.

این افراد می‌توانند در مراکز درمانی و یا آموزشی به کار و فعالیت مشغول شوند و یا برای خود، کلینیک خصوصی برای شناخت و سنجش شنوایی تاسیس نمایند. این رشته و متخصصین و فارغ‌التحصیلان از آن می‌توانند تمامی بیماران با مشکلات شنوایی را معاینه کنند. از جمله این مشکلات می‌توان وجود ناتوانی در شنوایی، تقویت شنوایی، اختلالات پردازش شنوایی، وزوز و یا وجود صدا در گوش را نام برد.

هم‌چنین این دسته از فارغ‌التحصیلان می‌توانند اختلالات تعادلی افراد را تشخیص دهند و به درمان به‌موقع آن‌ها اقدام کنند. لذا می‌توانند در مدارس ناشنوایان، مراکز بهزیستی، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، کلینیک‌ها، مراکز نگهداری از سالمندان، مراکز مشاوره و خانه‌های بهداشت مشغول به کار شوند و یا در دانشگاه تدریس کنند.

Senior-Audiology-Job-Market-in-Iran
بازار کار ارشد شنوایی‌شناسی در ایران

درآمد و حقوق ارشد شنوایی‌شناسی در ایران

این رشته، تنوع کاری بسیار بالایی دارد. از طرف دیگر شرایط و زمان کاری فارغ‌التحصیلان این رشته، با یکدیگر متفاوت است. بنابراین میزان درآمد متخصصین این رشته با یکدیگر دارای اختلافاتی است. از طرف دیگر بسته به این‌که فارغ‌التحصیلان این رشته در مراکز دولتی مشغول به کار شوند و یا مرکزی خصوصی را برای فعالیت‌های شغلی خود انتخاب کنند، حقوق و درآمد متفاوتی خواهند داشت.

دانشگاه‌های برتر ارشد شنوایی‌شناسی در ایران

از جمله دانشگاه‌های برتر ارائه‌دهنده ارشد شنوایی‌شناسی در ایران می‌توان به دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشگاه علوم پزشکی بابل و… اشاره کرد.

بازار کار و آینده شغلی ارشد شنوایی‌شناسی در دنیا

در حال حاضر رشته ارشد شنوایی‌شناسی در تمامی کشورهای جهان به‌عنوان یکی از حرفه‌های شغلی با جایگاه بسیار مناسب محسوب می‌شود. این رشته در سراسر نقاط جهان، تقاضای بسیار زیادی دارد.

همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان، روند حرکت جمعیت به سمت پیری و یا مسن شدن است. از طرف دیگر در شرایط فعلی، بسیاری از افراد با اختلالاتی در زمینه شنوایی مواجه هستند. وجود این عوامل باعث شده تا میزان تقاضا برای اشتغال به کار این از فارغ‌التحصیلان بسیار زیاد باشد.

چراکه این دسته از متخصصین می‌توانند کمک کنند تا هر نوعی از اختلالات شنوایی، به‌موقع و با سرعت بسیار بالا شناسایی شود و اقدامات مورد نیاز در زمینه درمان، انجام گیرد. علاوه‌بر افراد مسن، نوزادان بسیاری نیز به خدمات این دسته از فارغ‌التحصیلان نیاز دارند.

این عوامل باعث شده تا در سطح جهان، متخصصین ارشد شنوایی‌شناسی بتوانند موقعیت و جایگاه شغلی بسیار مناسبی به دست آورند. به‌ طورکلی پیش‌بینی می‌شود تا این شغل، یکی از مشاغل بسیار پر رشد و رونق در آینده باشد.

درآمد و حقوق ارشد شنوایی‌شناسی در دنیا

در حال‌حاضر برخی از شهرها و ایالات در کشور ایالات ‌متحده‌ آمریکا جزء پردرآمدترین نقاط برای رشته ارشد شنوایی‌شناسی به شمار می‌روند. از جمله‌ این ایالت‌ها می‌توان به ایالت داکوتای شمالی، کالیفرنیا، اوکلاهما، لاور، مریلند، نیوجرسی، واشنگتن، ماساچوست، کارولینای جنوبی و آریزونا اشاره کرد.

دانشگاه‌های برتر ارشد شنوایی‌شناسی در دنیا

دانشگاه واندر بیلت، دانشگاه آیووا، دانشگاه تگزاس _ دالاس، دانشگاه شمال غربی، دانشگاه کارولینای شمالی چپل هیل، دانشگاه واشنگتن، دانشگاه پیتسبورگ از جمله دانشگاه‌های برتر در جهان برای رشته ارشد شنوایی‌شناسی هستند.

2.3/5 - (3 امتیاز)

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.