هر ساله با شروع شدن ثبت نام مقطع کارشناسی ارشد، داوطلبان شروع به جستجو برای دریافت اطلاعات درباره رشته موردعلاقه خود می کنند. این داوطلبان معمولا به دنبال بازار کار و درآمد هر رشته هستند. همان طور که می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) مدت هاست به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازند تا مسیر انتخاب رشته را برای شما راحت تر کنند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های مقطع کارشناسی ارشد، قصد داریم به معرفی ارشد آموزش هوشبری، دروس امتحانی کنکور، رشته های مجاز برای ورود، بازار کار ارشد آموزش هوشبری، درآمد و … صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
ماهیت ارشد آموزش هوشبری
شاید شما که در حال مطالعه این رشته هستید، مطلب معرفی رشته هوشبری در مقطع کارشناسی را مطالعه کرده اید و میخواهید بدانید شرایط این رشته در مقطع ارشد چگونه است. همان طور که می دانید در سال های گذشته فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته هوشبری، امکان ادامه تحصیل در این رشته را در ایران نداشتند، اما مجاز به شرکت در رشته هایی مانند ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، ارشد اتاق عمل و… بودند.
بالاخره بعد از سال ها وزارت بهداشت در سال 99، ارشد آموزش هوشبری ار به لیست رشته های کنکور اضافه کرد. با اضافه شدن این رشته، سردرگمی های فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی این رشته کاهش یافت و این افراد می توانند در رشته تخصصی خودشان در مقطع ارشد تحصیل کنند.
نقش فارغ التحصیلان ارشد آموزش هوشبری
تفاوتی که این رشته در این مقطع با مقطع قبلی دارند این است که فارغ التحصیلان این مقطع وارد حوزه های بالینی نمی شوند و هدف از پرورش این افراد، تربیت افرادی است که رشته هوشبری را آموزش دهند. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد نیز به عنوان یکی از رشته های پیراپزشکی به حساب می آید.
مهم ترین هدف این رشته ایفای نقش در بخش واحد مراقبت های پس از بیهوشی متناسب با شرح وظایف حرفهای، افزایش کیفیت در ارایه خدمات مراقبتی، آشنایی با اصول جدید و روشهای مختلف بیهوشی، اثربخشی کار و شایستگی حرفهای متناسب با نیاز جامعه، کمک به متخصصان بیهوشی و مراقبت های ویژه بیماران تحت بیهوشی عمومی و بی حسی ناحیهای، همکاری در پروژههای تحقیقاتی به منظور بهبود کیفیت مراقبت از بیماران تحت بیهوشی و بی حسی ناحیهای، ایفای نقش به عنوان یک عضو موثر در تیم های احیای قلبی و ریوی است.
حیطه فعالیت های این افراد بعد فارغ التحصیلی بیشتر در زمینه هایی مانند ارائه خدمات آموزشی و ایفای نقش الگوی آموزشی، ارائه خدمات مشاوره ای و راهنمایی آموزشی دانشجویان مقطع کارشناسی زیر نطر متخصص بیهوشی، مشارکت فعال در آموزش دانشجویان کارشناسی است. نقش اصلی این دانشجویان تعلیم و تربیت کارشناسان هوشبری و سایر رشته های مرتبط به عنوان مربی است و این افراد اجازه کار مستقل در زمینه بیهوشی را ندارند.
رشته های مجاز برای ورود به ارشد آموزش هوشبری
بعد از ارائه توضیحات درباره ماهیت این رشته، شاید به این فکر افتاده اید، در این رشته تحصیل کنید و نمی دانید که آیا برای ورود به آن مجاز هستید یا خیر. هر ساله در هنگام ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد، سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی اطلاعاتی مبنی بر رشته های مجاز برای ورود به رشته هایی مانند ارشد علوم تغذیه، ارشد فیزیوتراپی، ارشد مهندسی بهداشت محیط و … را درسایت خود منتشر می کند. بر اساس انتشار دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال 1400 در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، متاسفانه تنها داوطلبان دارای مدرک کارشناسی رشته هوشبری می توانند در این رشته شرکت کنند.
دروس امتحانی کنکور ارشد آموزش هوشبری
یکی از مسائل مهمی که شانس موفقیت داوطلب را در قبولی رشته موردعلاقه را افزایش می دهد، آگاهی از دروس کنکور امتحانی و ضرایب آنها است. زیرا در صورت داشتن آگاهی کامل در رابطه با این مسائل، شما می توانید برنامه ریزی درستی را داشته باشد و راحت تر در رشته موردعلاقه خود قبول شوید.
داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند فیزیولوژی، اصول و روش های بیهوشی، بیهوشی و بیماری های همراه، داورشناسی اختصاصی هوشبری، مراقبت های ویژه، مبانی آموزش پزشکی، زبان انگلیسی را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب هر کدام از دروس ارائه کرده ایم.
عنوان دروس امتحانی | ضرایب دروس |
فیزیولوژی | 2 |
اصول و روش های بیهوش | 3 |
بیهوشی و بیماری های همراه | 2 |
داورشناسی اختصاصی هوشبری | 2 |
مراقبت های ویژه | 1 |
مبانی آموزش پزشکی | 2 |
زبان انگلیسی | 3 |
گرایش های ارشد آموزش هوشبری
بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال 99، این رشده به صورت عمومی ارائه می شود و دارای گرایش خاصی نیست.
وضعیت ادامه تحصیل در ارشد آموزش هوشبری
امکان ادامه تحصیل در خود رشته هوشبری در حال حاظر برای مقطع دکترا در ایران وجود ندارد. اما این دانشجویان مجاز به تحصیل در رشته های مجاز هستند. برای دریافت اطلاعات درباره رشته های مجاز برای انتخاب مقطع دکترا می توانید دفترچه مرتبط با همان سال را در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی مطالعه کنید.
بازار کار و آینده شغلی ارشد آموزش هوشبری
فارغالتحصیلان ارشد آموزش هوشبری میتوانند در مراکز مخصوص آموزش به دانشجویان هوشبری مشغول شوند. حضور این دانشآموختگان در مراکز آموزشی هوشبری میتواند موجب ارتقای سطح آموزشی و بالارفتن کیفیت ارائه خدمات به بیماران باشد.
دانشآموختگان رشته آموزش هوشبری میتوانند در مشاغل زیر مشغول به کار شوند:
- انواع مراکز آموزشی مقطع کارشناسی ارشد هوشبری
- انواع مراکز آموزشی تحقیقاتی و دفاتر پژوهشهای بالینی در بیمارستانها
- مراکز تحقیقاتی مرتبط با رشته هوشبری
دانشگاههای برتر ارشد آموزش هوشبری در ایران
باتوجهبه نیاز روزافزون بیمارستانها و مراکز درمانی به فارغالتحصیلان رشته هوشبری ضرورت آموزش و تربیت متخصصان این رشته بسیار مهم است. در حال حاضر برخی از دانشگاههای کشور رشته آموزش هوشبری را ارائه میدهند که بهترین این دانشگاهها عبارتاند از: دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشگاه علوم پزشکی کاشان.
بازار کار و آینده شغلی ارشد آموزش هوشبری در دنیا
دانشآموختگان رشته آموزش هوشبری نمیتوانند بهصورت مستقل به هوشبری و کار در اتاق عمل مشغول شوند و تنها میتوانند پس از فارغالتحصیلی به کار آموزش دانشجویان رشته هوشبری و بالابردن سطح علمی این دانشجویان بپردازند.
در میان دانشآموختگان رشتههای پیراپزشکی، ادامه تحصیل در خارج کشور بسیار پر طرفدار است. برای داشتن آیندهای مطلوب و کسب درآمدی بالا در خارج کشور لازم است که در انتخاب دانشگاه دقت کنید. ادامه تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا میتواند تأثیر مستقیمی بر بازار کار و آینده شغلی شما داشته باشد.
دانشگاههای برتر ارشد آموزش هوشبری در دنیا
بسیاری از فارغالتحصیلان رشتههای پیراپزشکی علاقهمند به ادامه تحصیل در دانشگاههای آمریکا هستند. وجود دانشگاههای معتبر، سطح علمی بالای اساتید، کیفیت مطلوب زندگی در آمریکا و بازار کار عالی برای این رشتهها از دلایل اصلی انتخاب کشور آمریکا برای مهاجرت تحصیلی این متخصصان است. از بهترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل در رشته هوشبری میتوان به دانشگاههای زیر اشاره کرد:
- دانشگاه هاروارد آمریکا (راهنمای کامل اپلای در دانشگاه هاروارد)
- دانشگاه کالیفرنیا (راهنمای کامل اپلای در دانشگاه کالیفرنیا-برکلی)
- دانشگاه آلبرتا کانادا
- دانشگاه بریتیش کلمبیا (راهنمای کامل اپلای در دانشگاه کلمبیا)
- دانشگاه آکسفورد (راهنمای کامل اپلای در دانشگاه آکسفورد)
- دانشگاه کمبریج (راهنمای کامل اپلای در دانشگاه کمبریج)
دیدگاهتان را بنویسید