تاریخ امروز :شنبه , 20 آوریل 2024
Master of artificial limbs and assistive devices

همه چیز درباره ارشد اعضای مصنوعی و وسایل کمکی: بازار کار و درآمد

با نزدیک شدن به زمان ثبت نام کارشناسی ارشد، داوطلبان شروع به جستجو درباره رشته ها می کنند تا اطلاعات کافی درباره آنها پیدا کنند و تصمیم بگیرند که آن رشته را انتخاب کنند. به همین خاطر مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) مدت هاست به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازیم. در این مطلب قصد داریم به معرفی این رشته، دروس امتحانی، بازار کار ارشد اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، درآمد آن بپردازیم.

ماهیت ارشد اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

در گذشته هنگامی که فردی عضوی از بدنش را از طریق تصادف، جنگ و یا هر دلیل دیگری از دست می داد، بسیار ناراحت بود که نمی تواند کاری انجام دهد. اما با پیشرفت جامعه، علم ارتز و پروتز به وجود آمد و این مشکل را رفع کرد. ارتز یک وسیه کمکی است که که به در اندام های فلج یا ضعیف استفاده می شود و به فرد کمک می کند تا کارایی بهتری داشته باشد؛ اما پروتز در واقع عضو مصنوعی است که جایگزین عضو طبیعی انسان می شوند. در واقع دانشجویان این رشته آموزش چگونگی ساخت اعضای بیرونی خارجی مانند دست، پا، بینی و چشم را می بینند.

رشته اعضای مصنوعی یکی از رشته‌های مربوط به گروه توان‌بخشی بوده و به‌طورکلی هدف این رشته، توان‌بخشی، طراحی و ساخت اعضای مصنوعی برای افراد معلول است.

دانشجویان این رشته برای یادگیری و ساخت اعضای مصنوعی مانند یک مجسمه‌ساز نجار، جوشکار و … باید تخصص‌های لازم برای طراحی اعضای بدن به بهترین شیوه را یاد بگیرند. همچنین امکان ادامه تحصیل دانشجویان رشته اعضای مصنوعی تا کارشناسی ارشد در ایران وجود دارد و پس از آن می‌توان در سایر رشته‌های مرتبط با رشته اعضای مصنوعی ادامه تحصیل داد.

این دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی توانایی هایی مانند اصلاح ناهنجاری ها، حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته را دارند.

introducing Master of artificial limbs and assistive devices

ماهیت ارشد اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

رشته های مجاز برای ورود به ارشد اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

بعد از ارائه توضیحات درباره ماهیت این رشته، شاید به این فکر افتاده اید، در این رشته تحصیل کنید و نمی دانید که آیا برای ورود به آن مجاز هستید یا خیر. هر ساله در هنگام ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد، سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی اطلاعاتی مبنی بر رشته های مجاز برای ورود به رشته هایی مانند ارشد علوم تغذیه، ارشد فیزیوتراپی، ارشد مهندسی بهداشت محیط و … را درسایت خود منتشر می کند. بر اساس انتشار دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال 1400 در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، متاسفانه تنها داوطلبان دارای مدرک کارشناسی رشته اعضای مصنوعی می توانند در این رشته شرکت کنند.

دروس امتحانی کنکور فوق لیسانس اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

یکی از مسائل مهمی که شانس موفقیت داوطلب را در قبولی رشته موردعلاقه را افزایش می دهد، آگاهی از دروس کنکور امتحانی و ضرایب آنها است. زیرا در صورت داشتن آگاهی کامل در رابطه با این مسائل، شما می توانید برنامه ریزی درستی را داشته باشد و راحت تر در رشته موردعلاقه خود قبول شوید. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند ارتز و پروتز، کینزیولوژی و بیومکانیک، معاینه و ارزیابی، ارتوپدی، زبان عمومی را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب هر کدام از دروس ارائه کرده ایم.

دروس امتحانیضرایب دروس
ارتز و پروتز4
کینزیولوژی و بیومکانیک2
معاینه و ارزیابی2
ارتوپدی2
زبان عمومی3
دروس امتحانی کنکور و ضرایب آن

مهارت و شایستگی ها برای ورود به فوق لیسانس اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

همانطور که می دانید این رشته، مانند ارشد کاردرمانی جزء رشته های توانبخشی به حساب می آید که داشتن روحیه خوب و توانایی برقراری ارتباط کلامی و همدردی از مهارت های مهم هر فرد برای ورود به رشته های توانبخشی از جمله اعضای مصنوعی و وسایل کمکی است.

بیشتر مراجعین این افراد، افرادی با شرایط روحی نامناسب و ناامید از زندگی هستند، به همین خاطر این افراد باید از سلامت روحی و روانی مناسبی داشته باشند تا به آنها روحیه امید و زندگی بدهند و اعتماد به نفس آنها را افزایش دهند. همچنین این افراد باید خودشات دارای توانایی جسمی و مهارت دستی خوبی باشند تا از بتوانند به درستی وظایف کاری خود را انجام دهند.

Job skills for Master of artificial limbs and assistive devices
مهارت های شغلی برای ارشد اعضای مصنوعی

گرایش های فوق لیسانس اعضای مصنوعی

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد سال 1400 منتشر شده در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، این رشته به صورت عمومی ارائه می شود و دارای گرایش خاصی نیست.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد اعضای مصنوعی در ایران

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد. فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی می‌توانند پس از کسب مدرک کفوق لیسانس در این رشته برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا، هر یک از رشته‌های مهندسی پزشکی، نانوتکنولوژی پزشکی، فیزیک پزشکی، رشته مدیریت توان‌بخشی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، زیست‌فناوری پزشکی را انتخاب کنند.

بازار کار و آینده شغلی فوق لیسانس اعضای مصنوعی در ایران

فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی لازم است مهارت‌های لازم در زمینه‌های: اصلاح انواع ناهنجاری‌های بدن، توانمند ساختن اعضای ضعیف و ناتوان بدن، ساخت اعضای مصنوعی ازدست‌رفته برای بدن و.. را کسب کنند.

در حال حاضر کشورمان به نیروی کار متخصص در این رشته نیاز دارد و درصورتی‌که فارغ‌التحصیلان این رشته اهل کار تحقیقاتی و مطالعه باشند می‌توانند آینده شغلی بسیار مناسبی را برای خود بسازند.

افراد دارای مدرک فوق لیسانس اعضای مصنوعی هستند می‌توانند در بخش‌هایی مانند هلال‌احمر، بنیاد جانبازان، بهزیستی و بیمارستان‌هایی که مجهز به مراکز ارتوپدی فنی هستند جذب شوند. همچنین این افراد می‌توانند مراکز خصوصی برای درمان این بیماران راه‌اندازی کنند.

Senior-labor-market-of-artificial-limbs-in-Iran
بازار کار ارشد اعضای مصنوعی در ایران

درآمد و حقوق ارشد اعضای مصنوعی در ایران

در آمد فارغ‌التحصیلان مقطع قوف لیسانس نیز می‌تواند بر اساس سمت و ارگانی که در آن مشغول به کار هستند، متغیر باشد. به‌طورکلی میانگین در آمد کارشناس ارشد رشته اعضای مصنوعی در حدود 4 تا 6 میلیون تومان است.

دانشگاه‌های برتر فوق لیسانس اعضای مصنوعی در ایران

نیاز به حضور شاغلین در رشته اعضای مصنوعی همواره وجود داشته و لزوم تربیت متخصصان بیشتر در این زمینه احساس می‌شود. در حال حاضر رشته اعضای مصنوعی در بسیاری از دانشگاه‌های کشور تدریس شده و بهترین دانشگاه‌های ارائه‌دهنده این رشته عبارت‌اند از:

  • دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی تهران، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشگاه علوم پزشکی ایران – تهران، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران – تهران.

بازار کار و آینده شغلی حیطه اعضای مصنوعی در دنیا

افراد دارای مدرک تحصیلی اعضای مصنوعی می‌توانند در بسیاری از کشورهای دنیا مشغول به کار شوند. این متخصصان معمولاً در فروشگاه‌های لوازم بهداشتی شخصی، بیمارستان‌های دولتی، مراکز خدمات و مراقبت‌های بهداشتی سرپایی و… مشغول به کار هستند.

درآمد و حقوق شغل های حیطه اعضای مصنوعی در دنیا

این افراد به‌صورت تمام‌وقت در شغل‌های مربوط به رشته خود مشغول‌اند. بهترین ایالات آمریکا از لحاظ شغل و درآمد برای فارغ‌التحصیلان رشته اعضای مصنوعی به شرح زیر هستند:

  • کالیفرنیا: 88460 دلار
  • لونیزیانا: ۸۳۰۶۰ دلار
  • تگزاس: 82730 دلار
  • نیوهمپشایر: ۸۱۴۶۰ دلار
  • ایلینوی: 81090 دلار

دانشگاه‌های برتر اعضای مصنوعی در دنیا

رشته اعضای مصنوعی یکی از مهم‌ترین رشته‌های زیرشاخه پزشکی است که به‌نوعی آن را می‌توان ترکیبی از علوم مهندسی و علوم پزشکی دانست. نیاز به متخصصان در این رشته همواره در تمام نقاط دنیا وجود دارد و دانشگاه‌های زیادی به ارائه این رشته می‌پردازند. در حال حاضر بهترین و مهم‌ترین دانشگاه‌های دنیا که رشته اعضای مصنوعی در آن ارائه می‌شود عبارت‌اند از:

  • دانشگاه شمال غربی اوانستون
  • پردیس اصلی مؤسسه فناوری جورجیا
  • دانشگاه واشنگتن – پردیس سیاتل
  • پردیس دانشگاه پیتسبورک
1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.