تاریخ امروز :جمعه , 19 آوریل 2024
academic-field-of-health-education-and-health-promotion

همه چیز درباره ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت: بازارکار و درآمد

انتخاب رشته در مقطع کارشناسی، به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد برای بسیاری از داوطلبان کاری بسیار دشوار است. برخی از افراد به دلیل ارتقاء و مزایای شغلی، و برخی دیگر به دلیل شرایط دیگر تصمیم به تحصیل در مقطع ارشد می گیرند. مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور(فسفر) مدت های به معرفی رشته های دانشگاهی از جهت شرایط تحصیل، تیپ شخصیتی مناسب، موقعیت های شغلی، بازارکار، درآمد و حقوق در ایران و خارج از کشور می پردازند. در این مطلب قصد داریم به معرفی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت و بررسی جوانب دیگر آن بپردازیم.

ماهیت ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

سلامتی در جامعه در تشکیل جامعه بسیار اهمیت دارد. در برخی موارد مانند شرایط فعلی؛ به دلیل گسترس ویروس کرونا، افراد جامعه نیازمند متخصصانی هستند تا به آنها مراقبت های بهداشتی و غیره را آموزش دهد. زمانی که دانش افراد جامعه در رابطه با نحوه رعایت بهداشت و چگونی داشتن زندگی سالم بالا باشد، روند مرگ و میر غیر طبیعی در جامعه کاهش پیدا می کند. در واقع میتوان آموزش بهداشت را از ابتدایی ترین روش های پیشگیری دانست.

ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، برگرفته از علوم تربیتی، اما براساس آموزش بهداشت است. هدف از ارائه این رشته تربیت افرادی است که با تکیه به دانش تئوری و مطالعات آزاد خود، توانایی شناخت جامعه، برقراری ارتباط مناسب، ارزیابی نیازها، ارائه خدمات پژوهشی، آموزشی و مشاوره را داشته باشند، تا سلامت جامعه و شکل گیری زندگی سالم افزایش پیدا کند.

Introducing-the-university-field-of-health-education

معرفی رشته دانشگاهی آموزش بهداشت

رشته های مجاز برای ورود به ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

بر اساس انتشار دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 99 در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی، دانشجویان داری مدرک کارشناسی رشته پرستاری، رشته مهندسی بهداشت محیط، رشته بهداشت عمومی، رشته ﻣﺎﻣﺎﯾﯽ، رشته هوشبری، رشته مهندسی بهداشت حرفه ای، رشته مشاوره، ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺧﺪﻣﺎت بهداﺷــﺘﯽ درﻣﺎﻧﯽ، رشته علوم تربیتی، رشته مردم شناسی، رشته علوم اجتماعی، رشته روانشناسی، رشته تکنولوژی اتاق عمل، رشته فناوری اطلاعات سلامت(مدارک پزشکی)، رشته ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ارﺗﺒﺎطﯽ و ﻓﻨﺎوری اطﻼﻋﺎت می توانند در مقطع ارشد این رشته شرکت کنند.

دروس امتحانی کنکور ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

هر ساله مرکز آموزش سنجش پزشکی دفترچه ای برای انتخاب رشته این داوطلبان در سایت قرار می دهند. یکی از مواردی در این دفترچه به داوطلبان قرار دارد، عنوان دروس امتحانی و ظرایب هر دروس برای شرکت در کنکور است. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، جامعه شناسی، بهداشت عمومی، روانشناسی، زبان انگلیسی را مطالعه کنند. در جدول زیر به معرفی ضرایب این دروس پرداخته ایم.

عناوین دروس امتحانیضریب دروس امتحانی
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت3
جامعه شناسی1/5
بهداشت عمومی2
روانشناسی1/5
زبان انگلیسی3
دروس امتحانی کنکور ارشد آموزش بهداشت

توانایی های موردنیاز برای ورود به ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

علاوه بر تحصیل و پذیرش در این رشته، فرد باید دارای یکسری مهارت های فردی باشد تا زمینه موفقیت وی برای شغل و رسیدن به جایگاه اجتماعی خوب هموار شود. از مهارت های مورد نیاز برای ورود به این رشته می توان به توانایی تدریس و آموزش، مهارت های شنیداری و کفتاری عالی، مهارت های بین فردی و درک نشانه های غیر کلامی، مهارت نوشتاری مناسب، علاقه مند به حل مسئله و ارائه راه حل های مفید، دارا بودن از قدرت تفسیر برنامه های کاری و تبدیل نیازهای جامعه به برنامه های جامع آموزشی، آشنا با مهارت های رایانه ای ر در حد آشنایی با نرم افزار، اینترنت اشاره کرد.

Occupational-Skills-For-Health-Education-and-Health-Promotion
مهارتهای شغلی برای آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

لیست دروس ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

برای آشنایی بیشتر شما تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم.

دروس تخصصی اجباری

جامعه شناسی سلامت، روان شناسی رفتار سالم، آمار حیاتی، تکنولوژی و روش های آموزشی، ارتباط در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، آموزش بهداشت مدارس و ارتقای سلامت، آموزش بهداشت و ارتقای سلامت 1، آموزش بهداشت و ارتقای سلامت 2، روش تحقیق در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، کارآموزی.

دروس تخصصی اختیاری

روابط انسانی در مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، پویایی گروه، ارتقای سلامت و سبک زندگی سالم، آموزش بهداشت در محیط های کار، برنامه های اطلاع رسانی در آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، آموزش بهداشت در مراکز ارائه خدمات بهداشتی درمانی.

معرفی گرایش های ارشد آموزش بهداشت

این گرایش در این مقطع دارای گرایش خاصی نیست و به صورت عمومی ارائه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در مقاطع بالاتر

خوشبختانه امکان ادامه تحصیل در این رشته برای داوطلبان علاقه مند تا مقطع دکترا درایران وجود دارد. فارغ التحصیلان این رشته علاقه مند به تحصیل در مقطع دکترا می توانند در دکترای زیست شناسی (کلیه گرایش ها)، دکترای رشته های آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، آموزش پزشکی، سیاست های غذا و تغذیه ، بهداشت باروری (با مدرک کارشناسی مامایی)، سیاستگذاری سلامت، سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی)، اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، مددکاری اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی به شرط داشتن کارشناسی مددکاری)، سالمند شناسی تحصیل کنند.

بازار کار و آینده شغلی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ایران

در قسمت های بالایی سعی کردیم شما را با این رشته آشنا کنیم، اما مهم ترین هدف ارائه این مقاله این بود که شما با بازار کار این مقاله آشنا شوید. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در مراکزی مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مراکز تحقیقاتی مراکز ارائه خدمات آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، آموزش و پرورش، صدا وسیما و نهادهای رسانه ای و خبرگزاری ها،  سازمانها، صنایع و کارخانه ها، مراکز جامع سلامت، معاونت اجتماعی سازمانهای مختلف، وزارت ارشاد، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سایر دستگاه های اجرای مشغول به کار شوند. به همین خاطر نتیجه میگیریم که زمینه های شغلی و آینده شغلی برای این افراد بسیار زیاد است.

Labor-market-for-health-education-and-health-promotion
بازار کار و آینده شغلی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت

درآمد و حقوق ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ایران

میزان درآمد این افراد با توجه به اینکه در ارگان دولتی یا خصوصی باشند و اینکه چه سمت و چندسال سابقه کاری داشته باشند، بسیار متفاوت است. همچنین حقوق این افراد با توجه به اینکه کادر اداری مراکز وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند با اینکه به عنوان مربی در آموزش و پرورش باشند، بسیار متفاوت است. افرادی که در وزراتخانه ها و سازمان های مرتبط کار می کنند حقوق بسیاری بیشتری نسبت به افرادی دارند که به عنوان مربی در آموزش و پرورش استخدام می شوند. میانگین حقوق ماهانه این افراد در حال حاظر در ایران 6میلیون تومان است.

دانشگاه‌های برتر ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ایران

رشته ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت جامعه در بسیاری از دانشگاه‌های کشور ارائه می‌شود. همچنین در این رشته می‌توانید تا مقطع دکترا به تحصیلات خود ادامه دهید. در اینجا لیستی از مهم‌ترین دانشگاه‌های ارائه‌دهنده این رشته معرفی می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی اراک

  • دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی البرز
  • دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تربیت‌مدرس
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی قم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 بازار کار و درآمد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ایران در دنیا

بازار کار و آینده شغلی برای فارغ‌التحصیلان رشته آموزش بهداشت و ارتقا سلامت در بسیاری از کشورهای دنیا بسیار مطلوب است و افراد دارای این مدرک تحصیلی می‌توانند در نهادها و ارگان‌های مختلفی مشغول به کار شوند. درآمد این افراد نیز به ارگانی که در آن مشغول به کارند بستگی دارد و به‌طورکلی از درآمد مطلوبی برخوردارند.

دانشگاه های برتر آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در ایران در دنیا

بسیاری از دانشگاه‌های مهم اروپا رشته‌های سلامت عمومی را ارائه می‌دهند که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

3.4/5 - (5 امتیاز)

یک نظر

  1. مونا رحمانی پاسخ

    سلام کسی کارشناس مامایی هست ودر حال حاضر بیکار ولی سایقه کاری داشته ولی نه بصورت استخدامی بلکه بصورت پاره وقت بوده و ارشد بهداشت قبول بشه ایا براحتی در مراکز دولتی (بیمارستان ، مرکز بهداشت ، درمانگاه، )میتونه استخدام و یا مشغول بکار بشه؟

  2. هانی پاسخ

    سلام,
    من کارشناسی علوم تربیتی دارم, میتونم در آزمون وزارت بهداشت رشته آموزش بهداشت و ارتقا سلامت شرکت کنم؟ و در صورت قبولی مشکلی پیش نمیاد؟

      1. ابوذر پاسخ

        سلام.بله شما با شرکت د آزمون وزارت بهداشت سایت سنجش p میتونید در این آزمون شرکت کنید ودر صورت قبولی در رشته آموزش بهداشت ادامه تحصیل بدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.