تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 25 آوریل 2024
Master-of-Educational-Sciences

همه چیز درباره ارشد علوم تربیتی: دروس امتحانی کنکور، بازارکار، درآمد

تحصیل در مقطع ارشد برای بسیاری از افرادی که به تازگی مقطع کارشناسی خود را تمام کرده اند، با دودلی هایی همراه بوده است. اکثر افرادی که از مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده اند و نتوانسته اند به بازار کار ورود پیدا کنند، فکر می کنند با تحصیل در مقطع ارشد میتوانند راه خود را برای ورود به بازار کار هموار تر کنند؛ این موضوع برای برخی رشته درست است و برای برخی دگیر خیر. ورود به بازار کار در هر رشته ای در وهله اول به داشتن میزان تجربه فرد بستگی دارد. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های دانشگاهی تصمیم گرفتیم درباره ارشد علوم تربیتی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ماهیت ارشد علوم تربیتی

شاید شما که در حال مطالعه این مطلب هستید، قصد تحصیل در ارشد مجموعه علوم تربیتی را دارید، ولی آشنایی با این رشته و هدف آن ندارید. در واقع علوم تربیتی یا نظریه تعلیم و تربیت (که به طور سنتی اغلب آموزش نامیده می شود) به دنبال توصیف ، درک و تجویز سیاست و عملکرد آموزشی هستند. علوم تربیتی شامل بسیاری از موضوعات ، مانند آموزش، برنامه درسی، یادگیری و سیاست آموزش ، سازمان و رهبری است.

introduction-Master-of-Educational-Sciences

ماهیت ارشد علوم تربیتی

این افراد در طی دوران تحصیل خود، یادگیری کودکان را از دیدگاه شناختی-روانی ، اجتماعی-احساسی و عصبی-رشدی، تاثیر محیط اجتماعی و آموزشی بر روند یادگیری کودک را مطالعه خواهند کرد. اما فارغ التحصیلان ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی تربیتی با مباحثی مانند نتایح دانش آموزان، روند آموزش، تفاوت های فردی در یادگیری، اختلالات یادگیری، یادگیری تیزهوشان آشنا می شوند.

در واقع دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی نگرشی انتقادی نسبت به تحقیقات و اقدامات در زمینه یادگیری و آموزش و همچنین مهارت های مورد نیاز برای پر کردن شکاف بین نظریه ، تحقیق و تمرین آموزشی دارد.

دروس امتحانی کنکور ارشد مجموعه علوم تربیتی

مهم ترین گام برای قبولی در رشته دلخواه قبل از برنامه ریزی کردن برای مطالعه، آشنایی با دروس امتحانی کنکور و اهمیت آن در رتبه قبولی شما است. بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد سال 1400، داوطلبان علاقه مند به شرکت در مجموعه علوم تربیتی با کد 1117 باید خود را برای پاسخ دادن به سوالاتی مانند (1) زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی، فرانسه)، (2) آمار و روش های تحقیق در علوم تربیتی، (3) روانشناسی تربیتی، (4) روش ها و فنون تدریس، (5)مبانی، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت، (6) مدیریت آموزشی، (7) تکنولوژی آموزشی، (8) سنجش و اندازه گیری در تعلیم و تربیت، (9) مقدمات برنامه ریزی آموزشی و درسی، (10) نظارت و راهنمایی، (11) تعلیم و تربیت اسلامی، (12) آموزش و پرورش تطبیقی، (13) رواشناسی رشد را مطالعه کنند.

ضرایب دروس امتحانی کنکور مجموعه علوم تربیتی

ضریب هر کدام از این دروس برای شاخه از این مجموعه متفاوت است. در جدول زیر به ارائه رشته ها، گرایش و ضرایب آن ها پرداخته ایم.

رشتهگرایشکد
ضریب
12345678910111213
برنامه ریزی درسی1222322.13....
تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش221224..1..3..
مدیریت آموزشی 322.223..23...
آموزش و بهسازی منابع انسانی422.223..22...
تحقیقات آموزشی 5232.2..2.....
ارزشیابی آموزشی 5232.2..2.....
تکنولوژی آموزشی63223..422....
مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی72321.3.232...
علوم تربیتی آموزش و پرورش تطبیقی، آموزش و پرورش تطبیقی، آموزش و پرورش پیش دبستانی822.33...2..22
فلسفه تعلیم و تربیت آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان221224..1..3..
برنامه ریزی آموزشی1222322.1..3..
علوم شناختیذهن، مغز و تربیت822..33...2..22
ضرایب دروس امتحانی کنکور ارشد مجموعه علوم تربیتی

مهارت و شایستگی ها برای ورود به ارشد علوم تربیتی

همان طور که در قسمت های بالایی مطلب اشاره کردیم، تمرکز اصلی این رشته مربوط به یادگیری و آموزش است؛ بنابراین افرادی که قصد تحصیل در این رشته را دارند، خیلی مهم است که بحث آموزش بسیار علاقه داشته باشند. داشتن روابط اجتماعی خوب و خونگرم بودن نیز در موفقیت در این رشته بسیار اهمیت دارد، زیرا این افراد روزانه با افراد زیادی ارتباط دارند و باید بتوانند به خوبی با افراد ارتباط برقرار کنند. صبور بودن، خوش اخلاق بودن، داشتن مهارت ارتباطی عالی، فن بیان مناسب ازدیگر مهارت های لازم برای ورود به این رشته است. به طور کلی افرادی که علاقه مند به ورود به این رشته هستند، باید دارای شخصیتی برونگرا باشند.

لیست دروس ارشد علوم تربیتی

برای آشنایی نسبی شما با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم. طول دوره تحصیلی این رشته مانند دیگر رشته ها حداقل 2 سال و حداکثر سه سال است. دانشجویان این رشته در هر گرایش ملزم به پاس کردن 32 واحد درسی هستند. دانشجویان این رشته برای ارائه پایان نامه خود، 6 ماه فرصت دارند.

دروس جبرانی گرایش برنامه ریز درسی

روانشناشی تربیتی، تاریخ آموزش و پرورش، جامعه شناسی آموزش و پرورش، مطالعات تطبیقی در برنامه درسی، تکنولوژی آموزشی، روش ها و فنون تدریس، مقدمات مشاوره و راهنمایی، تعلیم و تربیت اسلامی، اقتصاد آموزش و پرورش، مقدمات برنامه ریزی درسی و آموزشی، فلسفه تعلمی و تربیت، متون تخصصی در برنامه درسی 1، متون تخصصی در برنامه درسی 2.

دروس پایه گرایش برنامه ریزی درسی

اصول و مبانی برنامه ریزی درسی، روش های تحقیق در برنامه درسی، سیاستگذاری آموزشی (با تاکید بر برنامه درسی)، مبانی روانشناختی و اجتماعی در برنامه درسی، نظریه های یادگیری و الگوهای تدریس.

دروس تخصصی گرایش برنامه ریز درسی

طراحی و تدوین برنامه درسی، تغییر و اجرای برنامه درسی، اصول و روش های ارزشیابی برنامه درسی، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، تاریخ مطالعه برنامه درسی، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در برنامه درسی.

*به محض دسترسی به چارت درسی سایر گرایش ها، این قسمت آپدیت می شود.*

گرایش های ارشد علوم تربیتی

بر اساس اطلاعات منتشر شده در دفترچه مجموعه های امتحانی کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400، در سایت سازمان سنجش، مجموعه علوم تربیتی با کد 1117 دارای 9 رشته برنامه ریزی درسی، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، مدیریت آموزشی، آموزش و بهسازی منابع انسانی، تحقیقات آموزشی، ارزشیابی آموزشی، تکنولوژی آموزشی، مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی، علوم تربیتی( گرایش آموزش و پرورش تطبیقی، گرایش آموزش و پرورش تطبیقی، گرایش آموزش و پرورش پیش دبستانی)، فلسفه تعلیم و تربیت (گرایش آموزش فلسفه به کودکان و نوجوانان)، برنامه ریزی آموزشی، علوم شناختی (ذهن، مغز و تربیت) است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.