انتخاب رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، به ویژه کارشناسی ارشد یکی از مهم ترین تصمیم های هر فردی است که تاثیرات مثبتی در زندگی فرد دارد. برخلاف مقطع کارشناسی، داوطلبان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هدفی را دنبا می کنند، که این هدف می تواند صرفا به دلیل علاقه، ارتقا موقیعت شغلی، افزایش حقوق، مدرک و یا هر هدف دیگری باشد. مهم ترین گام برای انتخاب یک رشته، آشنایی با آن، شرایط بازار کار، شرایط مهاجرت و خیلی ازا عوامل دیگر است. در این مطلب قصد داریم به معرفی ارشد فیزیوتراپی، بازار کار ارشد فیزیوتراپی، درآمد، دروس امتحانی، رشته های مجاز و …، بپردازیم.
مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر)، مدت هاست به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازند و تمام رشته ها را از لحاظ بازار کار، درآمد، موقعیت های شغلی در زمان تحصیل و بعد از آن، شراط استخدامی،درآمد و … مورد برری قرار داده اند، تا مسیر انتخاب رشته را برای شما داوطلبان عزیز راحت تر کنند.
ماهیت ارشد فیزیوتراپی
شاید شما هم از جمله داوطلبانی باشید که به فیزیوتراپی علاقه دارید. این حرفه از جمله رشته های توانبخشی به حساب می آید. این افراد در مقطع ارشد با چگونگی ارزیابی و شناسایی بیماران ناتوان و کم توان آشنا می شوند و در دوره تحصیل خود یاد می گیرند که چگونه از تجهیزات فیزیکی، ورزش، نور و یا جریانات الکتریکی، روند درمان بیمار را تکمیل کنند.

معرفی کارشناسی ارشد فیزیوتراپی
این فارغ التحصیلان با مهارت هایی که در دوره تحصیل خود به دست می آورند، توانایی انجام کارهایی مانند درمان، پیشگیری، آموزش و مشاوره بیماران دچار مشکلات حرکتی را دارند. همچنین این افراد کارهایی مانند غربالگری ناتوانی های جسمانی در سطح جامعه، ارزیابی تخصصی بیماران نیازمند به درمان فیزیوتراپی، تشخیص اختلالات عملکردی بیماران، انجام درمانهای تخصصی فیزیوتراپی طبق تجویز پزشک، انجام فعالیت های پژوهشی مبتنی بر نیازهای جامعه در حیطه رشته تحصیلی، آموزش و انتقال مهارتهای بدست آمده به جامعه به منظور پیشگیری از بروز انواع اختلالات عملکردی و معلولیت ها را می توانند انجام دهند. در قسمت بازار کار این رشته بیشتر درباره فرصت ای شغلی این رشته صحبت می کنیم.
رشته های مجاز برای شرکت در مجموعه ارشد فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی ارشد
با دادن توضیحیاتی درباره این رشته جذاب، شاید به این فکر افتاده باشید که در مقطع کارشناسی ارشد این رشته شرکت کنید، اما نمی دانید مجاز هستید یا خیر. باید به شما بگویم که بهترین منبع برای دریافت اطلاعات درباره رشته های مجاز برای ورود به هر رشته ای، مطالعه دفترچه مرتبط با همان سال است. بر اساس مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام انتخاب رشته کارشناسی ارشد 99، در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت؛ تنها دانشجویان مدرک کارشناسی رشته فیزیوتراپی می توانند در ارشد این رشته شرکت کنند.
دروس امتحانی کنکور ارشد فیزیوتراپی
هر ساله سازمان سنجش به منظور آگاهی دادن به داوطلبان در زمینه مجموعه های امتحانی، دروس امتحانی، ظرایب دروس، شرایط پذیرش رشته و …، دفترچه ای با عنوان مجموعه های امتحانی آزمون در سایت منتشر می کند. بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400، علاقه مندان به این رشته باید دروسی مانند بیومانیک 1، بیومکانیک2، بیومکانیک3، الکتروتراپی، ارزشیابی و اندازه گیری، ارتز و پروتز، تمرین درمانی 1، تمرین درمانی2، تمرین درمانی 3، فیزیوتراپی در بیماری های اعصاب، داخلی 1 و 2 (قلبی،ریوی، روماتیسمی و پوستی)، زبان انگلیسی را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب مربوطه به هر درس ارائه شده است.
عناوین دروس امتحانی | ضرایب دروس امتحانی |
بیومکانیک 1،2،3 | 2 |
الکتروتراپی | 2 |
ارزشیابی و اندازه گیری | 1 |
ارتز و پروتز | 1 |
تمرین درمانی 1،2،3 | 3 |
فیزیوتراپی در بیماری های اعصاب، داخلی 1 و 2 (قلبی،ریوی، روماتیسمی و پوستی) | 3 |
زبان انگلیسی | 3 |
مهارت ها و شایستگی ها برای ورود به ارشد فیزیوتراپی
از جمله مهارت های لازم برای ورود به این رشته می توان به داشتن صبر و حوصله زیاد، علاقه به بهبود سلامت بیماران، مهارت ارتباطی عالی برای ارتباط با بیمار و دادن روحیه به او، دارا بدون از قدرت خوبی در دست، توانایی کار با دستگاه های مختلف فیزیوتراپی، داشتن روحیه همدردی اشاره کرد.

گرایش های ارشد مجموعه ارشد فیزیوتراپی
بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد مرتبط با سال 99، مجموعه فیزیوتراپی دارای 2 رشته امتحانی با عنوان های فیزیوتراپی و فیزیوتراپی ورزشی است.
وضعیت ادامه تحصیل در ارشد فیزیوتراپی در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل در این رشته برا علاقه مندان به تحصیلی، در حال حاظر در ایران تا مقطع تخصص و فوق تخصص وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید