همه ما لحظاتی در زندگی خود داریم که با تصمیم گیری های بزرگی مانند تصمیم گیری درباره شغل، تصمیم گیری درباره ازدواج، تصمیم گیری درباره رشته تحصیلی و …. روبرو هستیم. برخی از تصمیم گیری ها درآینده فرد تاثیر گذار است، در همچنین لحظاتی افراد به یک مشاور نیاز دارند تا او را در مسیر درست هدایت کند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته سایت فسفر قصد داریم به معرفی گرایش های کارشناسی ارشد مشاوره و موقیعت های شغلی آنها بپردازیم، تا شما نسبت انتخاب این رشته در مقطع ارشد تصمیم گیری داشته باشید.
بسیاری از داوطلبان که مقطع کارشناسی خود را به پایان می رسانند، دغدغه این را دارند که برای تحصیل در مقطع ارشد هم اقدام کنند یا خیر؟
تحصیل در مقطع ارشد به نوبه خود فکر خوبی است اما اگر کار و تحصیل همزمان کنار هم باشد بهتر است، زیرا شما اگر در هر رشته که تحصیل می کنید، مدرک دکترا هم داشته باشید و نتوانید از دانشی که کسب کرده اید، کاری را پیش ببرید، تنها وقت خود را هدر داده اید. همان طور که می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) به منظور تسهیل در انتخاب رشته شما داوطلبان عزیز مدت ها است به معرفی رشته های تمام گروه ها در مقطع کارشناسی پرداخته است. این بار به فکر معرفی رشته های مقطع کارشناسی ارشد افتاده ایم. زیرا انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد نقش بسیار مهمی در مسیر و آینده شغلی هر فردی دارد.
اگر میخواهید بدانید برای چه شغلی مناسب هستید؟ آینده شغلی یک رشته چگونه است؟، و خیلی سوالات دیگر به صفحه اصلی سایت فسفر مراجعه کنید تا بتوانید بهترین اطلاعات درباره رشته ها در همه مقاطع را به دست بیاورید.
ماهیت کارشناسی ارشد مشاوره
هر فردی در زندگی اش به یک نفر نیاز دارد تا از او کمک بگیرد، این جور مواقع بیشتر افراد سراغ افراد با تجربه در بین دوستان و آشنایان می روند و با آنها به اصطلاح عامیانه دردل می کنند. از نظر تمام مشاوران درددل کردن کاری را بهبود نمی دهد و شما تنها سبک می شوید. به همین خاطر این افراد پیشنهاد می کنند در زمان بروز مشکلات به مشاوران خبره مراجعه کنند تا بهترین نتیجه را کسب کنند.
این رشته با کد 1143 در مقطع کارشناسی ارشد به گرایش های مختلفی تقسیم می شود که هر کدام از آنها یک هدفی را دنبال می کنند. هدف اصلی تمام گرایش ها کمک به افراد برای داشتن زندگی سالمی است. در قسمت معرفی گرایش ها بیشتر درباره کابرد هر گرایش و نقش آن صحبت می کنیم.
دروس امتحانی کنکور ارشد مشاوره
همان طور که می دانید، سازمان سنجش برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد، دفترچه به عنوان مجموعه های امتحانی آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته را در سایت خود منتشر می کند. در این دفترچه اطلاعات مفیدی برای داوطلبان از جمله اسامی رشته ها، گرایش ها، دروس امتحانی، ضریب دروس امتحانی وجود دارد. داوطلبان علاقه مند به شرکت در ارشد مجموعه مشاوره با کد 1143، باید دروسی مانند زبان عمومی و تخصصی(انگلیسی، فرانسه)، آمار و روش های تحقیق، مبانی مشاوره و راهنمایی، روش ها و فنون راهنمایی در مشاوره، نظریه های مشاوره و روان درمانی، کاربرد آزمون های روانی در مشاوره، روان شناسی شخصیت را برای کنکور مطالعه کنند. هر کدام از این دروس ضریب خاصی دارند. در جدول زیر به معرفی ضریب دروس امتحانی این مجموعه پرداخته ایم.
عنوان دروس امتحانی | ضریب دروس امتحانی |
زبان عمومی و تخصصی(انگلیسی، فرانسه) | 3 |
آمار و روش های تحقیق | 2 |
مبانی مشاوره و راهنمایی | 2 |
روش ها و فنون راهنمایی در مشاوره | 3 |
نظریه های مشاوره و روان درمانی | 3 |
کاربرد آزمون های روانی در مشاوره | 2 |
روان شناسی شخصیت | 2 |
مهارت ها و شایستگی ها برای ورود به کارشناسی ارشد مشاوره
همان طور که در قسمت معرفی مقطع کارشناسی رشته مشاوره صحبت کردیم، این افراد از معاشرت و کمک به دیگران لذت می برند و دوست دارند همیشه نقش پشتیبان برای افراد داشته باشند. شنونده خوبی بودن از نشانه های بارز یک مشاور به حساب می آید. دانشجویان این رشته اغلب شخصیتی اجتمائی، مهربان، همدل، صبور، با اعتماد به نفس، مشتاق، پرانرژی، برونگرا، قاطع، خوش بین و مبتکر دارد.
آیا تا به حال دوست داشتید به یک غریبه کمک کنید؟
آیا از معاشرت با دیگران لذت می برید؟
آیا فردی صبوری هستید؟
آیا شنوده خوبی هستید؟
اگر پاسخ شما به تمامی سوالات بالا مثبت است، شما فرد مناسبی برای این حرفه هستید.
لیست دروس گرایش های کارشناسی ارشد مشاوره
مدت زمان تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی ارشد بین 2 تا 3 سال است و دانشجویان ملزم به رشته پاس کردن 32 واحد درسی به جز دروس پیش نیاز هستند. این رشته در بسیاری از داشگاه ها به دو صورت آموزش محور(بدون ارائه پایان نامه) و پروژ محور (با ارائه ی پایان نامه) ارائه می شود. به منظور آشنایی بیشتر شما با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم.
دروس مشترک بین گرایش های مختلف ارشد مشاوره
آمار استنباطی پیشرفته، روشهای تحقیق پیشرفته درعلوم تربیتی و روانشناسی، هدایت و مشورت اسلامی، نظریه های پیشرفته مشاوره و روان درمانی، نظریه ها و روش های مشاوره گروهی، تمرین فنون مشاوره در آزمایشگاه.
دروس تخصصی ارشد گرایش مشاوره شغلی
نظریه ها و روش های مشاوره شغلی، سازماندهی و مدیریت خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی، تهیه و کاربرد آزمونهای روانی در مشاوره شغلی، سمینار مسائل راهنمایی و مشاوره شغلی، کارورزی در مشاوره شغلی، پایان نامه.
دروس تخصصی ارشد گرایش مشاور خانواده
مشاوره ازدواج، سنجش و ارزیابی در مشاوره خانواده و ازدواج، نظریه ها و روش های مشاوره خانواده، سمینار در مشاوره خانواده و ازدواج، کارورزی در مشاوره خانواده و ازدواج، پایان نامه.
دروس تخصصی ارشد گرایش مشاور مدرسه
روابط و مناسبات انسانی در مدرسه، خدمات مشورتی در مدرسه، اصول و روش های راهنمایی و مشاوره تحصیلی و شغلی، تهیه و کاربرد آزمون های روانی در مشاوره، سمینار مسائل راهنمایی و مشاوره در آموزش و پرورش، کارورزی در مشاوره مدرسه، پایان نامه.
دروس تخصصی ارشد گرایش مشاوره توانبخشی
مشاوره بحران، توانبخشی شغلی معمولان، مشاوره با معلولین جسمی و روانی، مشاوره با معتادان، مشاوره با سالمندان، خانواده و توانبخشی،کارورزی در مشاوره توانبخشی، پایان نامه.
معرفی گرایش های مقطع کارشناسی ارشد مشاوره
این رشته دارای 4 گرایش است که به مرور زمان به معرفی گرایش ها و بازارکار آنها می پردازیم.
ارشد گرایش مشاوره شغلی
گرایش مشاوره شغلی یکی از گرایش های ارشد مشاوره است که همان طور که از نامش پیداست به افراد در زمینه مسیر شغلی خود مشاوره می دهد. انتخاب شغل یکی از مهم ترین تصمیم ها برای افراد به حساب می آید، زیرا در کنار کسب درآمد، فرد ملزم به گذراندن تایم زیادی از روز را در آن شغل است. تصمیم گیری درباره انتخاب یک شغل مناسب کار راحتی نیست و هر فردی نیاز به یک مشاوره شغلی دارد. این مشاوران در طول تحصیل خود یاد میگیرند که و با دریافت چه اطلاعاتی از مراجعه کننده بهترین پیشنهاد را بدهند.
این مشاوران در ملاقات با مراجعان اطلاعاتی مانند علایق، مهارت ها، تحصیلات، تیپ شخصیتی را دریافت می کنند و اطلاعاتی در مورد متوسط حقوق آن رشته، مهارت های موردنیاز برای آن رشته، سختی ها و مزایای آن را به مراجعان ارائه می دهند.
این افراد هر چه دارای اطلاعات بیشتری باشند و سابقه کاری بهتری داشته باشند، شانس موفقیتشان برای استخدام شدن در محیط های دولتی بیشتر می شود.
ارشد گرایش مشاوره خانواده
امروزه خانواده ها با مشکلات زیادی مواجه هستند. در گذشته هنگام بروز مشکل به یک بزرگتر مراجعه می کردند و از او مشورت میگرفتند. این روش در قدیم شاید مناسب بود، اما امروزه واقع شاهد مشکلاتی در زندگی ها به خصوص، زندگی افراد تازه ازدواج کرده هستیم، که با مشورت گرفتن از بزرگتر ها، شاید کمک خیلی بزرگی به افراد نکند. یکی از گرایش های ارشد مشاوره، گرایش مشاوره خانواده است. این مشاوران با کسب تخصص لازم با تحصیل در مقطع ارشد، می توانند کمک بزرگی به حل مشکلات خانوادگی، برقراری ارتباط بهتر با اعضای خانواده، مشکلات مالی، مشکلات زناشویی، مشکلات درگیری والدین و فرزندان کند.
معمولا این مشاوران با اعضای یک خانواده به صورت جداگانه ملاقات می کنند، تا در مورد مسائل عاطفی بحث کند. این مشاوران با صحبت با این افراد اختلالات و درگیرهای روانی آنها را تشخیص می دهند. این مشاوران در واقع متخصصان بهداشت روان هستند و اغلب با تعارضات و مشکلات رفتاری مربوط به اعضای خانواده سر و کار دارند.
ارشد مشاوره مدرسه
امروزه با پیشرفت فناوری ها ، شاهد سرعت تغییر شیوده یادگیری افراد هستیم. مدارس در همه جای دنیا خود را برای درگیر شدن با این پویایی آماده می کنند. به همین دلیل مدارس و خانواده ها برای درک بهتر شیوه های یادگیری و ارتباط بهتر با دانش آموزان به یک مشاور در حوزه مدرسه نیاز دارند.
مشاوران مدرسه در دوران تحصیل خود با نحوه ارزیابی رشد روانشناختی و عملکرد آموزشی کودک آشنا می شوند و می توانند اطلاعاتی از کودک را به خانواده یا معلم وی دهند. همچنین این مشاوران با شناخت مشکل دانش آموز، می توانند طرحی را برای رفع مشکل در اختیار خانواده یا معلم وی بگذارد. در واقع این مشاوران در صورت گاهی اوقات به صورت تنهایی با والدین صحبت می کنند، تا با بهره گیری از تاکتیک های مصاحبه ای، متوجه دلیل بروز مشکلات در کودکان شوند.
ارشد مشاوره توانبخشی
یکی دیگر از گرایش های ارشد مشاوره، مشاوره توانبخشی است. افرادی که دارای مشکلات بینایی، شنوایی، جسمی هستند، به دلیل نوع نگاهی که آنها می شود و در گاهی اوقات تحقیر می شوند، دچار مشکلات روحی و روانی هستند و نیاز دارند که فردی در کنارشان باشد که علاوه بر همدردی، به آنها اعتماد به نفش دهند. افرادی که قصد تحصیل در این گرایش را دارند، باید مهارت اجتمائی و ارتباطی بسیار عالی داشته باشند، تا به خوبی با این افرادی ارتباط برقرار کنند و مشکلات آنها را درک کنند، در غیر این صورت ادامه تحصیل در این رشته بی فایده است.
بازارکار و آینده شغلی کارشناسی ارشد گرایش مشاوره شغلی در ایران
امروزه مردم نسبت به گذشته آگاه تر شده اند و بیشتر تمابل دارند از مشاور در هر زمینه ای از زندگی خود مشورت بگیرند، به خصوص در زمینه انتخاب شغل. حتی برخی شرکت های بزرگ و معتبر برای انتخاب کارمند مناسب یک موقعیت شغلی ترجیح می دهند از یک فرد خبره کمک بگیرند، به همین خاطر این شرکت ها نسبت به استخدام مشاوران شغلی در مجموعه خود می کنند تا کیفیت کار خود را بهبود دهند. حتی این افراد می توانند برای خود بر اساس یک سری شرایط مطب تاسیس کنند و به طور مستقل درآمد کسب کنند.
این فارغ التحصیلان می توانند در مراکز کاردرمانی، وزات کار، سازمان فنی و حرفه ای، ادارات کاریابی، مراکز خود اشتغالی کمیته امداد و سایر مراکز خیریه، مراکز مشاوره خصوصی و کلیه مراکز صنعتی و سازمانی مشغول به کار شوند.
یک مشاور شغلی چه وظایفی دارد؟
- سنجیدن میزان علاقه و شخصیت مراجعه کننده
- استفاده از آزمون های استعدادیابی و دیگر برای کشف مهارت های درونی فرد و ارائه ایده های شغلی بیشتر به مراجعه کننده
- مشاوره دادن به افرادی که قصد تغییر شغل دارند.
- ارزیابی سوابق تحصیلی و شغلی مشتری را برای کمک به برای رسیدن به اهدافشان
- ارائه مشاوره به دانشجویان برای گذراندن دوره های آزاد برای موفقیت بیشتر در آن رشته
- ارائه مشاوره در جهت نحوه مصاحبه، رزومه نویسی و شبکه سازی
- ارائه اطلاعاتی به مشاوران در جهت مکان های معتبر و مناسب برای شغل موردنظر
درآمد و حقوق گرايش مشاوره شغلی در ايران
میزان درآمد این افراد با توجه به خصوصی و دولتی بودن محل کار، سابقه کاری، سطح تحصیلات، محل زندگی متفاوت است. بازار کار این گرایش در شهرهای بزرگ بهتر است و می توانند سریع تر جذب بازار کار شوند. این افراد اگر در جایی دولتی مشغول به کار شوند، به طور میانگین ماهانه می توانند 3میلیون حقوق دریافت کنند، اما اگر این افراد در مراکز خصوصی مشغول شوند و به خوبی از خود مهارت نشان دهند، می توانند ماهانه بالای 3میلیون درآمد داشته باشند. افرادی که هم برای خودشان موسسه راه اندازی می کنند، با توجه به افزایش تعداد مشتریان می توانند درآمد خود را افزایش دهند و خیلی بیشتر از دو زمینه شغلی قبلی درآمد کسب می کنند.
بازارکار و آینده شغلی کارشناسی ارشد گرایش مشاوره خانواده
خانواده مهم ترین سیستم در جامعه است که حفظ و تداوم آن اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر یک روز به دادگاه های خانواده مراجعه کنید، متوجه می شوید که خانواده های زیادی هستند که برای حل مشکلاتشان به آنجا آمده اند. گرایش مشاوره خانواده یکی از پرطفدارترین گرایش های ارشد مشاوره است.
بازارکار رشته مشاوره خانواده به دلیل این مشکلات و نیاز مردم به کمک گرفتن از یک فرد متخصص برای تداوم زندگی به جای راه حل طلاق، خوب است. این مشاوران می توانند در دادگاه های خانوده برای مشاوره دادن روند طلاق و پیشگیری از آن، کلینیک های خصوصی، مراکز پیش از ازدواج به مشاوره قبل از ازدواج مشغول به کار شوند.
همچنین این مشاوران امکان مشاوره به خانواده های آسیب دیده ناشی از اعتیاد و زندانیان در مراکز اصلاحی را نیز دارند. برخی از این مشاوران به دلیل علاقه خود ترجیح می دهند، در دانشگاه ها و مدارس تدریس داشته باشند. ساعت کاری این مشاوران می توانند به صورت تمام وقت و پاره وقت باشد.
یک مشاور خانواده چه وظایفی دارد؟
- ارزیابی فرزندان و والدین در مورد پرونده های طلای و تصمیم گیری برای حضانت
- برقراری ارتباط موثر با مراجعه کننده
- استخراج مسائل و دغدغه های مراجعه کننده (تنها به گفته های مراجعه کننده اکتفانکند)
- کمک به افزایش اعتماد به نفس مراجعه کننده
- کمک به مراجعه کننده برای پذیرفتن مشکل و تغییر
- ارائه راهبردهای کاربردی برای مراجعه کننده
- درک کردن اینکه مراجعه کننده چگونه به مشکل خود نگاه می کند.
- صحبت با مراجعه کنندگان و بررسی احساسات آنها درباره ارتباط با سایر اعضای خانوده
- ارائه مشاوره هفتگی به صورت تلفنی به خانواده ها و زوجینی که با مشکلاتی از جمله طلاق، حضانت، خیانت، بیماری روانی و مشکلات مالی روبرو هستند.
درآمد و حقوق گرايش مشاوره خانواده در ايران
میزان درآمد این افراد با توجه به خصوصی و دولتی بودن محل کار، سابقه کاری، سطح تحصیلات، محل زندگی می تواند متفاوت باشد. بازار کار این گرایش امروزه علاوه بر شهرهای بزرگ در شهرستان ها همم در حای گسترش است. این افرادی در صورتی که کارمند جایی باشند، حقوقی مطابق قانون مدیریت کشوری و بطور ثابت دریافت می کنند. اما اگر این افرادی بتوانند برای خودشان موسسه ای راه اندازی کنند، یا در مکان های خصوصی مشاوره دهند، می توانند درامد بسیار بالایی را کسب کنند. بازه درآمدی این مشاوران به طور میانگین ماهانه می تواند بین 3میلیون تا 5 میلیون تومان باشد. این افراد در صورت کار همزمان در 2 موسسه می توانند میزان درآمد خود را افزایش دهند.
بازارکار و آینده شغلی کارشناسی ارشد گرایش مشاوره مدرسه در ایران
این مشاوران نقش مدافع کودک در مقابل خانواده و گروه آموزشی هستند، تا با درک کودک و جذب اعتماد از سمت دانش آموز، او را به سمت راه صحیح و قرار گرفتن در مسیر درست هدایت کند. بیشتر دانش آموزانی که به این مشاوران مراجعه می کنند، به دنبال یک فرد حامی هستند تا حرف های آنها را بشوند.
از آنجایی که امروزه دانش آموزان حتی در سنین کم در فضاهای مجازی قرار دارند، سبب شده به خیلی اطلاعاتی که مناسب سن آنها نیست دسترسی داشته باشند و به مشکلات رفتاری، سو مصرف مواد؛ مشکلات روانی و … دچار شوند. کادرآموزشی و خانواده های در خیلی از موارد، نمی توانند این مشکلات کودکان را چگونه حل کنند، و یا تنبیه فیزیکی سعی در حل آنها دارند، که اصلا روش درستی نیست. به همین خاطر بازارکار ارشد مشاوره مدرسه، روز به روز در حال افزایش است، تا بتوانند کمک بزرگی به دانش آموزان وخانواده ها کنند.
اگر شما هم جزء افرادی هستید که به حوزه های آموزش و ارتباط با دانش آموزان علاقه مندید، اما تدریس را دوست ندارند، این مسیر شغلی را پیشنهاد می کنیم. برای اینکه خودتان را بیشتر بسنجید، بهتر است در سایت های معتبر، تست تیپ شخصیتی مناسب با این حرفه را انجام دهید.
این مشاوران بعد از فارغ التحصیلی می توانند در مراکز مشاوره خصوصی، کلیه مراکز آموزش و پرورش از پیش دبستانی تا دبیرستان، مراکز راهنمایی تحصیلی غیر دولتی، مراکز آموزشی غیر دولتی، مراکز مشاوره دانشگاه ها، کلیه سازمان های آموزشی مشغول به کار شوند.
یک مشاور مدرسه چه وظایفی دارد؟
- شناسایی نیاز دانش آموزان در مدارس و موسسات آموزشی
- جمع آوری بهترین روش ها و انتشار آنها در فضای مجازی برای اطلاع رسانی عمومی
- ارائه ایده ها و راه حل های مناسب که برای فرد موثر باشد.
- استفاده از فناوری های کمکی
- داشتن اطلاعاتی در حوزه آموزش و سیستم آموزشی
- ارتباط با معملمان و کادرآموزشی
- ارتباط با سایر متخصصان پزشکی برای حل مشکلات دانش آموزان
- پیگیری روند آموزشی دانش آموز از والدین و معلم وی
- ایجاد حس علاقه مندی به تحصیل در دانش آموزان
- ایجاد استراتژی ها جدید آموزش و ارزیابی
درآمد و حقوق گرایش مشاوره مدرسه در ایران
امروزه به دلیل نگرانی والدین درمورد مسائل مربوط به فرزندان، علاقه زیادی برای کمک گرفتن از مشاور دارند. تنوع شغلی در این زمینه زیاد است از استخدام در آموزش و پرورش تا فعالیت در موسسات کنکوری، را می توان زمینه های شغلی این مشاوران دانست. به دلیل همین گستردگی زمنیه های کاری، گزارش های برای درآمد این مشاوران نیز متفاوت است. به طور میانگین میتوان میزان در آمد ماهانه این افراد را مبلغی بین 2 میلیون تا 4میلیون دانست.
بازارکار و آینده شغلی ارشد مشاوره توانبخشی در ایران
همانطور که می دانید امروزه اهمیت کمک گرفتن از مشاوره برای افراد جامعه بسیار بیشتر شده است، افرادی که به طور مادرزادی مشکلاتی مانند نابینایی، ناشنوایی و فلح هستند و یا بر اثر حادثه ای این مشکل برای شان پیش آمده، شاید به سختی با این مشکلشان کنار بیایند و نیاز دارند که از فردی برای حل مشکلاتشان و بهبود آسیب های روحی شان کمک بگیرند. به دلیل کم بودن فارغ التحصیلان این رشته، متقاضی کم این گرایش، این فارغ التحصیلان بازارکار خوبی دارند.
به دلیل اینکه این دانشجویان با افراد غیر طبیعی در ارتباط اند و شاید روحیه برخورد با این افراد را ندارند، کمتر به سراغ این گرایش می آیند. همچنین این موضوع را باید در نظر بگیرید که محیط کاری این افراد پر از ترحم، افسردگی و فرسایشی است. افرادی که دارای روحیه ارتباطی خوبی باشند، میتوانند آینده شغلی خوبی را برای خودشان رقم بزنند. این افراد می توانند در مراکز بهزیستی و مراکز توانبخشی مشغول به کار شوند.
یک مشاور توانبخشی چه وظایفی دارد؟
- مستند سازی و ثبت اطلاعات بیماران
- دریافت و جمع آوری اطلاعات بیماران
- گفتگو و همدردی با بیماران و قانع کردن او در رابطه با مشکلی که برایش پیش آمده
- ارزیابی بیماران و تصمیم گیری برای مرحله بعدی درمان
- مشاوره به خانواده این افراد برای رفع نگرانی ها و کنار آمدن با این موضوع
- ارزیابی توانایی ها، علایق، تجربیات، مهارت ها، سلامتی و آموزش بیماران
- مشورت با متخصصان دیگر مانند پزشكان، درمانگران و روانشناسان، برای تصیم گیری درباره برنماه درمیانی مشتریان
- شناسایی نقاط قوت بیماران و نشان دادن آن به بیماران برای افزایش اعتماد به نفس
درآمد و حقوق گرایش مشاوره توانبخشی در ایران
تعیین میزان درآمد این مشاوران هم تفاوتی با دیگر گرایش ها ندارد، این افراد هر چه مهارت و سابقه کاری بیشتری داشته باشند، سالانه می توانند درآمد خود را افزایش دهند. میانگین درآمد ماهانه این افراد را می توان بین 3میلیون تا 5 میلیون درنظر گرفت.
وضعیت ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد مشاوره در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل در این رشته در ایران تا مقطع دکترا وجود دارد.
دانشگاه های برتر ارشد مشاوره در ایران
عنوان گرایش | دانشگاه های ارائه دهنده99 |
مشاوره مدرسه | دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی-تهران(محل تحصیل کرج)، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی-تهران. |
مشاوره خانواده | دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی-تهران(محل تحصیل کرج)، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید چمران-اهواز |
مشاوره توابخشی | دانشگاه رازی-کرمانشاه، دانشگاه شهید چمران-اهواز، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی-تهران، دانشگاه محقق اردبیلی-اردبیل |
مشاوره شغلی | دانشگاه خوارزمی-تهران(محل تحصیل کرج)، دانشگاه اردکان |
بازار کار و آینده شغلی ارشد مشاوره (خانواده، مدرسه، شغلی، توانبخشی) در دنیا
امروزه تقریباً در هر صنعت مشاغل مشاوره ای وجود دارد. این حرفه نسبت به مشاغل دیگر بسیار هیجان انگیر و پردرآمد است.
بازار کار و آینده شغلی ارشد مشاوره خانواده در دنیا
یک مشاور خانواده با خانواده ها ، زوج ها و افراد کار می کند. این متخصصان با سایر افرادی که درگیر خدمات بهداشت روان هستند، متفاوت هستند. زیرا درمانی که آنها ارائه می دهند حول محور خانواده است، حتی اگر با یک فرد خاص کار کنند. آنها به چگونگی رشد خانواده و نقش فردی همه می پردازند. این افراد در موضوعات مهمی مانند سو مصرف مواد ، اعتیاد ، استرس و عزت نفس پایین به افراد کمک کنند.
مشاوران خانواده می توانند در زمینه های مختلف فعالیت کنند. با این وجود حدود 30٪ از آنها در خدمات فردی و خانوادگی ، از جمله اقدامات خصوصی کار می کنند. آنها همچنین ممکن است در دولت های ایالتی ، محلی و ملی ، مراکز مراقبت های پرستاری و مسکونی ، دفاتر سایر پزشکان و مراکز مراقبت های سرپایی کار کنند. اداره آمار کار ایالات متحده گزارش داده است که مشاوران بهداشت روان و درمانگران ازدواج و خانواده می توانند انتظار داشته باشند که بین سالهای 2014 تا 2024 رشد 19 درصدی تقاضا برای مهارت های خود را ببینند، که بسیار سریعتر از متوسط ملی برای بیشتر مشاغل دیگر است.
بازار کار و آینده شغلی ارشد مشاوره مدرسه در دنیا
یک مشاور مدرسه وظیفه کمک به دانش آموزان در توسعه مهارت های اجتماعی و تحصیلی برای موفقیت در مدرسه را دارد. این افراد حرفه ای در مدارس ابتدایی ، راهنمایی و دبیرستان کار می کنند و بیشتر آنها در یکی از این زمینه ها تخصص دارند. آنها به رفع مشکلات رفتاری و یادگیری و همچنین مشکلات شخصی کمک می کنند. معمولاً یک مشاور مدرسه در مدارس دولتی و خصوصی پیدا می شود. آنها معمولاً دفتر کار خود را دارند تا امکان گفتگوی محرمانه با دانشجویان را فراهم کنند. چشم انداز شغلی مشاوران مدارس با میانگین کشوری هم تراز است. طبق BLS ، می توان رشد تقاضای 8 درصدی را بین سال های 2014 تا 2024 انتظار داشت.
بازار کار و آینده شغلی ارشد مشاوره توانبخشی در دنیا
یک مشاور توانبخشی وظیفه کمک به افراد دارای معلولیت عاطفی ، رشدی ، ذهنی و جسمی را برای داشتن زندگی هرچه بیشتر مستقل دارد. آنها به آنها كمك می كنند تا نحوه تأثیر معلولیتهایشان بر زندگی روانی ، اجتماعی و شخصی آنها را مدیریت كند و بر آنها غلبه كند ، هم از نظر اشتغال و هم از نظر زندگی مستقل. مشاوران توانبخشی در طیف وسیعی از جمله آژانسهای توانبخشی فدرال و ایالتی ، سازمانهای راهنمایی جوانان ، مراکز سالمندان و مراکز توان بخشی جامعه فعالیت می کنند. علاوه بر این ، آنها را می توان در شیوه های خصوصی و همچنین در موسسات توانبخشی غیرانتفاعی ، خصوصی و دولتی یافت. BLS گزارش داده است كه مشاوران توانبخشی می توانند در سالهای 2014 تا 2024 انتظار رشد 9 درصدی مهارتهای خود را داشته باشند. این سرعت برای سایر مشاغل سریعتر از میانگین ملی است.
بازار کار و آینده شغلی ارشد مشاوره شغلی در دنیا
یک مشاور شغلی برای کمک به افرادی که گزینه های شغلی خاصی را بررسی می کنند در دسترس است. آنها اطمینان می دهند که این افراد مهارتهای لازم برای یک شغل خاص را دارند یا می دانند چگونه آنها را به دست آورند. علاوه بر این ، آنها به مردم کمک می کنند تا یک شغل خاص یا یک برنامه آموزشی را انتخاب کنند که در نهایت منجر به آن شغل انتخاب شده شود.
مشاوران شغلی می توانند در طیف وسیعی از محیط ها کار کنند. حدود نیمی از آنها در مدارس خصوصی و محلی و موسسات آموزشی ، از جمله مدارس حرفه ای ، دانشگاه ها و کالج ها استخدام می شوند. برخی از آنها در خدمات توانبخشی حرفه ای و اجتماعی کار پیدا کرده اند و دیگران هنوز هم برای دولت محلی یا ایالتی کار می کنند. مراکز شغلی ، به ویژه برای جوانان ، همچنین مکان های محبوب شغلی هستند.
BLS گزارش داده است كه همه مشاوران مدارس و شغل می توانند انتظار داشته باشند كه از سال 2014 تا 2024 رشد تقاضای 8 درصدی را ببینند. این رشد به همان سرعتی است كه در سایر مشاغل دیگر كشور وجود دارد.
درآمد و حقوق ارشد مشاوره (خانواده، مدرسه، شغلی، توانبخشی) در دنیا
پتانسیل درآمد مشاوره خانواده
طبق اداره آمار کار ایالات متحده ، از ماه مه 2021 ، همه مشاوران بهداشت روان و درمانگران ازدواج و خانواده دارای حقوق متوسط 58433 دلار در سال هستند. برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.
پتانسیل مشاوره مدرسه
طبق اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) ، مشاوران مدارس از ماه مه 2021 به طور متوسط 51159 دلار درآمد کسب می کنند.. بیشترین حقوق را کسانی می گیرند که در مدارس ابتدایی و متوسطه ایالتی ، محلی یا خصوصی کار می کنند و کمترین میزان توسط افرادی که در خدمات توانبخشی حرفه ای و اجتماعی استخدام شده اند. برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.
پتانسیل درآمد مشاوره توانبخشی
براساس اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) ، مشاوران توانبخشی متوسط حقوق سالانه 46354 دلار ماه مه 2021 دریافت می کنند. برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.
پتانسیل درآمد مشاوره شغلی
براساس اداره آمار کار ایالات متحده (BLS) ، از ماه مه 2021، مشاوران مدارس و شغل دارای حقوق 46،101دلار در سال هستند. برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.
دانشگاه های برتر ارشد مشاوره در دنیا
- دانشگاه اوبرن
- دانشگاه ویسکانسین-مدیسون
- کالج بوستون
- دانشگاه شمال شرقی- بوستون
سلام وقت شما بخیر . در صورتی که رشته کارشناسی ارشد غیر مرتبط با رشته کارشناسی باشد آیا بازار کاری برای رشته مشاور خانواده وجود دارد یا خیر ؟
حتما باید برای کار در این صورت برای دکتری هم ادامه داد؟؟؟
سلام وقت بخیر. اگر به لحاظ مجوزی مشکلی وجود نداشته باشد نه آنچنان اهمیتی ندارد.