تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 25 آوریل 2024
master-of-occupational-health-engineering

همه چیز درباره ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای: بازارکار و درآمد

شاید شما درحال حاضر به دنبال آشنایی با ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای بوده اید، که درحال مطالعه این مطلب هستید. انتخاب رشته ارشد، برای هر داوطلبی به دلیل تاثیر داشتن در موقیعت شغلی، آینده شغلی، مزایای شغلی، مهاجرت؛ بسیار مهم است.

همان طور که میدانید، مشاوران اپلیکیشن جامع کنکور(فسفر) مدت هاست که به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پرداخته اند، تا تصمیم گیری برای انتخاب رشته را برای شما راحت کند. شما با مطالعه این مطلب با این رشته، دروس امتحانی کنکور، گرایش ها، بازارکار و موقیعت های شغلی، درآمد آن؛ آشنا می شوید.

ماهیت ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

همان طور که در مطلب معرفی کارشناسی این رشته با عنوان “رشته مهندسی بهداشت حرفه ای” صحبت کردیم، این رشته یک رشته ترکیبی از علوم مهندسی و علوم پزشکی است. مهندسین این رشته با مواردی مانند بهداشت و ایمنی شغلی در محیط های کاری سرو کار دارند.

از لحاظ ماهیت، هیچ تفاوتی بین هدف این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیست. دانشجویان فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی این رشته، در مقطع ارشد، مباحثی مانند شناسایی، ازریابی و کنترل عوامل زیان آور در محیط های شغلی به صورت جزئی تر و تخصصی تر آشنا می شوند.

این کارشناسان با تکیه برای دانش تئوری خود، تمام سعی خود را می کنند تا با ارائه مراقبت های بهداشتی درمانی، بالاترین سطح سلامت روانی، سلامت جسمی، سلامت اجتمائی را در محیط های کاری ایجاد کنند. دانشحویان این رشته در مقطع ارشد توانایی تشخیص توانایی جسمی و روانی پرسنل بر تطبیق با سمت شغلی را دارا هستند.

About-Master-of-Occupational-Health-Engineer

آشنایی با ارشد بهداشت حرفه ای

در حالت کل  هدف از پذیریش دانشجویان در مقطع ارشد این رشته، تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه مسائل فنی صنعت و سازمان محل کار است. این افراد بعد از فارغ التحصیلی توانایی تصمیم گیری به موقع و درست برای حل مشکلات و آموزش مسائل بهداشتی و ایمنی را پرسنل دارند. براساس انتشار دفترچه کارشنسی ارشد ناپیوسته رشته های گروه پزشکی سال 99 در سایت سازمان سنجش پزشکی، این داوطلبان در کنکور مجاز به استفاده از ماشین حساب مارک های جدول زیر برای محاسبات در کنکور هستند.

ﻧﺎمﻣﺪل
ﮐﺎﺳﯿﻮ (CASIO)FX 3600
ﮐﺎﺳﯿﻮ (CASIO)FX 82 MS
ﮐﺎﺳﯿﻮ (CASIO)FX 991 MS
ﮐﺎﺳﯿﻮ (CASIO)FX 82 Es PLUS
ﮐﺎﺳﯿﻮ (CASIO)FX 991 Es PLUS
ﺷﺎرپ (SHARP)EL 531 WH
پارس ﺣﺴﺎب (PARS HESAB) 4600
PLUSE II
سیتیزن (CITIZEN) SR 135 N
ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺣﺴﺎب ھﺎی ﻣﺠﺎز

رشته های مجاز برای ورود به ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

علاوه بر دانشجویان دارای مدرک کارشناسی بهداشت حرفه ای، دانشجویان دارای مدرک کارشناسی رشته های مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، رشته مهندسی بهداشت محیط، رشته ایمنی صنعتی، فیزیک و شیمی هم می توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا این رشته تحصیل کنند.

دروس امتحانی کنکور ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

افراد علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند بهداشت حرفه ای، فیزیک، ریاضی، شیمی، ارگونومی، زبان انگلیسی را مطالعه کنند. در جدول زیر به معرفی ضریب هر کدام از دروس پرداخته ایم.

عنوان دروس امتحانیضریب دروس امتحانی
بهداشت حرفه ای5
فیزیک2
ریاضی2
شیمی2
ارگونومی1
زبان انگلیسی3
دروس امتحانی کنکور ارشد بهداشت حرفه ای

توانایی های ورود به ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

این رشته به دلیل سخت و حساس بودن به فردی مسئولیت پذیر و بسیار با دقت نیاز دارد. این دانشجویان باید مهارت هایی و علاقه مندی هایی مانند، قدرت تصمیم گیری درست، مهارت ارتباطی خوب، علاقه مند به آموزش موارد ایمنی و بهداشتی به پرسنل، قدرت و استقامت بدنی خوب، آشنا با قوانین و مباحث بهداشت حرفه ای، علاقه مند به کار در محیط های بزرگ با تعداد کارکنان زیاد، پذیرش حجم کاری و مسئولیت زیاد را داشته باشند.

لیست دروس مهندسی بهداشت حرفه ای در مقطع فوق لیسانس

دروس جبرانی

آشنایی با کلیات پزشکی و بیماری های شغلی، فیزیولوژِی و تشریح، آمار حیاتی مقدماتی، کلیات ایمنی در محیط کار، مهندسی فاکتورهای انسانی، سیستم اطلاعات جغرافیایی و کاربرد آن در بهداشت حرفه ای، سیستم های اطلاع رسانی پزشکی، روش تحقیق در علوم بهداشتی، زبان تخصصی، آمار حیاتی و استفاده از نرم افزارهای رایانه ای.

دروس اختصاصی

ارزشیابی آلاینده های هوا، طراحی سیستم های کنترل آلاینده های هوای محیط کار، سم شناسی شغلی، سم شناسی شغلی کاربردی، بیماری های ناشی از کار، ایمنی در محیط کار، طراحی سیستم های کنترل گرما، سرما و رطوبت، طراحی سیستم های کنترل صدا و ارتعاش در صنعت، حفاظت در برابر پرتوها در محیط کار، طراحی روشنایی در محیط کار، مهندسی فاکتورهای انسانی کاربردی 1، مهندسی فاکتورهای انسانی کاربردی 2، دل سازی در بهداشت حرفه ای، پایان نامه.

گرایش های ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

در حال حاظر این رشته دارای گرایش خاصی نیست و به صورت عمومی در دانشگاه های ارائه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در حال حاظر در ایران وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در ایران

شاید شما که در حال مطالعه این رشته هستید، قصد تحصیل در آن را دارید و میخواهید اطلاعات کافی درباره بازار کار آن به دست بیاورید تا متوجه شوید با تحصیل در مقطع ارشد در چه موقعیت های شغلی می توانید مشغول شوید.

Senior-Occupational-Health-Engineering-Job-Market-in-Iran
بازار کار ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در ایران

این فارغ التحصیلان می توانند در زمینه هایی مانند مشارکت در طرح های پژوهشی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور شغلی در مشاغل و فرآیند های گوناگون شغلی، آموزش میدانی نحوه پیش بینی، نظارت بر اجرای درست ضوابط آیین نامه بهداشتی محل کار، پیش بینی، شناسایی، ارزیابی و کنترل و ارائه راه حل های مناسب برای رفع یا کاهش عوامل زیان آور رایج در محیط های شغلی، انجام مشاره های فنی و تخصصی مرتبط با ضوابط آئین نامه بهداشتی، تهیه و تدوین مستند هایی مانند پوستر، بروشور، نشریه برای شاغلین و مدیریان جهت آموزش بهداشت حرفه ای به بازار کار ورود پیدا کنند. رشته دارای بازار کار  و آینده شغلی خوبی است.

فرصت های شغلی فوق لیسانس مهندسی بهداشت حرفه ای

این افراد می توانند در وزارت خانه ها کار، آموزش و پرورش، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، موسسات اموز عالی و تحقیقاتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو، وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی مشغول به کار شوند.

درآمد و حقوق ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در ایران

میزان حقوق دریافتی این افراد با توجه به خصوصی یا دولتی بودن محیط کار، سابقه کاری تعیین می شود. میانگین حقوق ماهیانه این افراد با سابقه کاری معمولی 5 میلیون تومان است.

دانشگاه های برتر ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در ایران

از بهترین دانشگاه های رشته مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار می توان به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دیگر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اشاره کرد. 

بازار کار و آینده شغلی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در دنیا

حرفه بهداشت و ایمنی امروزه بیش از هر زمان دیگری محبوب شده است.  سلامت و ایمنی محل کار فقط مربوط به صنایع پرخطر مانند ساخت و ساز یا نفت و گاز نیست، بلکه بر تمام مناطق محل کار و مشاغل تأثیر می گذارد. مهندسان بهداشت و ایمنی معمولاً در ادارات کار می کنند.

طبق پیش بینی ها میزان اشتغال این افراد تا 10 سال آینده 4 درصد رشد می کند، که این سرعت رشد نسبت به سایر مشاغل میانگین به حساب می آید. افراد با تحصیل در مقطع ارشد این رشته می توانند زندگی خوبی را برای آینده خود رقم بزنند.

Senior-Occupational-Health-Engineering-Job-Market-Abroad
بازار کار ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در دنیا

درآمد و حقوق ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در دنیا

میزان درآمد هر رشته ای با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است. متوسط حقوق و دستمزد  سالانه برای یک مهندس حرفه ای در ایالات متحده 79،586 $ است. برای مشاهده حقوق در کشور دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.

دانشگاه های برتر ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای در ایران در دنیا

  • دانشگاه هوستون
  • دانشگاه آلابامای شمالی
  • دانشگاه ایالتی گرند ولی
  • دانشگاه ایالتی یوتا
  • دانشگاه جان هاپکینز
  • دانشگاه تگزاس در تایلر
  • دانشگاه اوهایو
4.2/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.