دانشگاه آکسفورد یکی از بهترین و قدیمیترین دانشگاهها در کشور انگلیس به شمار میرود که به دلیل قدمت بالای آن بهنوعی یک دانشگاه باستانی محسوب میشود. تدریس در دانشگاه آکسفورد به نقلی از قرن ۱۱ هم، آغاز شده و در طی قرنها بهعنوان یک دانشگاه مهم و عالی برای تحصیل دانشجویان مبدل گشته است. به همین خاطر در این مطلب تصمیم گرفتیم شما را با نحوه اپلای در دانشگاه آکسفورد آشنا کنیم.
دانشگاه آکسفورد ثروتمندترین دانشگاه دنیا
دانشگاه آکسفورد در میان تمام دانشگاههای جهان، جزو ثروتمندترینها محسوب شده و با در آمدی بالغ بر ۱۹۰ میلیون پوند در سال ثروتمندترین دانشگاه جهان لقب گرفته است. جالب است بدانید بیشترین در آمد این دانشگاه از طریق پرداخت شهریه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد صورت میگیرد.
خوب است بدانید که دانشگاه آکسفورد از بیش از ۳۰ کالج و دانشکده تشکیل شده که در هرکدام امکانات ویژه و جداگانهای ارائه میشود. در هرکدام از این کالجها دانشجویان مشغول به تحصیل هستند و هرکدام شامل امکانات مجزایی نظیر سالن غذاخوری، بار، کتابخانه، اتاقهای مشترک و … است.
رشتههای تحصیلی در دانشگاه آکسفورد
خبر خوب در مورد دانشگاه آکسفورد این است که مقادیر فراوانی از رشتههای تحصیلی را شامل میشود. به همین خاطر افراد با هر سلیقهای که دارند، میتوانند در این رشتهها شرکت کرده و آن را به اتمام برسانند.
ابتدا همه چیز را با رشتههای انسانی این دانشگاه آغاز میکنیم. از این رشتهها میتوان به باستان شناسی، تاریخ، ادبیات باستانی یونان و روم، ادبیات کلاسیک انگلیسی، ادبیات کلاسیک و مدرن انگلیسی، مطالعات شرقی کلاسیک، اقتصاد و مدیریت، انگلیسی و زبانها مدرن، زبانهای اروپایی و خاورمیانه، هنرهای زیبا، جغرافیا، تاریخ، تاریخ و انگلیسی، تاریخ و اقتصاد، تاریخ سیاست، تاریخ هنر، علوم انسانی، زبانهای مدرن، موسیقی، مطالعات شرقی، فلسفه و کلام و در نهایت روانشناسی اشاره داشت.
بنابراین آگاه شدیم که رشتههای انسانی دانشگاه آکسفورد فراوان بوده و این شرایط خوبی را برای دانشجویان فراهم کرده است. حال اگر بخواهیم لیسیتی از رشتههای مهندسی را به شما بگوییم، باید علم مهندسی و علوم کامپیوتر (معرفی رشته علوم کامیپوتر) را نام ببریم که هر کدام به شاخههای مختلفی تقسیم میشوند.
از دیگر رشتههای موجود در دانشگاه آکسفورد، بیوشیمی، زیست شناسی، علوم زیست پزشکی، باستان شناسی، شیمی (معرفی رشته مهندسی شیمی)، علوم زمین، علم مواد، ریاضیات، ریاضیات و فلسفه، ریاضیات و آمار، داروسازی، فیزیک و فلسفه هستند که اکنون دانشجویان زیادی آنها را دنبال میکنند.
خبر خوب این است که اکثر این رشتهها برای سایر مقاطع تحصیلی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری نیز ساخته شدهاند. به بیان دیگر، دانشجویان هنگامی که مقطع کارشناسی را به اتمام برسانند، قادر هستند تا آن را ادامه دهند و به سراغ ارتقا بروند. این یکی از مزایا و تمهیداتی است که تیم آکسفورد برای دانشجویان خود در نظر گرفته است.
رنکینگ و رتبه علمی دانشگاه آکسفورد در دنیا
دانشگاه آکسفورد پس از دانشگاه بولونیا بهعنوان دومین دانشگاه کهن و باستانی در دنیا شناخته میشود این دانشگاه طبق رتبهبندی QS در رده پنجم جهان قرار دارد و از طرف راهنمای تایمز نیز در رده اول قرار گرفته است. برای رتبهبندی QS لازم است دانشگاه مربوطه دارای امکانات خاصی از جمله: امکانات آموزشی، کیفیت آموزش، فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی، رزومه اساتید، تعداد دانشجویان در مقاطع مختلف، دانشجویان بینالمللی و … باشد. رتبهبندی تایمز نیز بر اساس ارزیابی میزان و کیفیت پژوهشهای علمی دانشگاه انجام میشود.
فارغ التحصیلان معروف ایرانی از دانشگاه آکسفورد
ماهچهره خلیلی | هنرپیشه سینما و تلویزیون ایران؛ دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه آکسفورد |
دکتر فؤاد روحانی | کارشناس ارشد ایرانی مسایل نفت، از شخصیت های مؤثر در تأسیس سازمان اوپک |
سید حسین مدرسی طباطبایی | پژوهنده، مجتهد، فقیه، استاد دانشگاه و نویسنده دینی ایرانی معاصر |
نحوه پذیرش دانشجو دانشگاه آکسفورد
چگونگی پذیرش در دانشگاه آگسفورد به رشته تحصیلی مد نظر شما بستگی دارد. بنابراین در ابتدا باید رشته خود را تعیین کرده و سپس ببینید که برای قبولی در این دانشگاه باید چه کارهایی انجام دهید. البته ما در این قسمت، فعالیتهای کلی که باید مد نظر داشته باشید را خدمت شما ارائه دادهایم.
عمدتا دانشجویانی که تحصیلات ابتدایی خود را در همان کشور انگلستان گذراندهاند، از شانس بالایی برای قبولی در آگسفور برخوردار هستند. این آرزوی بسیاری از این دانشجویان است تا بتوانند در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند. این دتسه از افراد، در آزمونی به نام لول A شرکت میکنند تا بتوانند به مقطع بعدی بروند.
در سمت دیگر و اگر در این کشور تحصیل نکردهاید، نیاز است تا به سایت این دانشگاه مراجعه کرده و پیش نیازهای رشته خود را مشاهده کنید. در این زمینه باید نهایت دقت را به خرج دهید تا دچار اشتباه نشوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم به سایت دانشگاه به آدرس www.ox.ac.uk مراجعه کنید.
نحوه دریافت بورسیه رایگان
به منظور دریافت بورسیه رایگان دانشگاه آکسفورد، باید شرایط زیر را دارا باشید:
1- مدرک کارشناسی از دانشگاههای معتبر
2- معدل 18 به بالا
3- دارا بودن یکی از مدارک GMAT یا GRE
4- مدرک آیلتس با نمره 7.5 به بالا
5- انگیزه نامه
شرایط خوابگاه در در آکسفورد
در این دانشگاه اقامتگاههای متعددی وجود دارد که دانشجو میتواند بر اساس میزان بودجه خود یکی از آنها را انتخاب کند. در تمام کالجهای آکسفورد اقامتگاههایی وجود دارد که بهصورت تک تخته و همچنین دو تخته ارائه میشود. هزینههای این خوابگاهها نیز در هرکدام از کالجها متفاوت بوده و دانشجو میتواند بهراحتی یکی از آنها را انتخاب کند و مستقر شود.
کلام آخر
برای پذیرش در دانشگاه آکسفورد لازم است دانشجو دارای یک رزومه عالی باشد. گرفتن ویزای تحصیلی برای این دانشگاه بسیار سخت و دشوار بوده و تنها افرادی بااستعداد بالا و دارای سوابق تحصیلی عالی میتوانند در این دانشگاه پذیرفته شوند.
در صورت پذیرفته شدن در این دانشگاه میتوان این امید را داشت که آینده شغلیتان به طور صددرصد تضمین خواهد شد. دانشگاه آکسفورد یکی از بهترین و گستردهترین دانشگاهها به شمار میرود و امکانات گوناگون در این دانشگاه آن را به یک دانشگاه بینظیر در دنیا تبدیل کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید