تاریخ امروز :جمعه , 29 مارس 2024
University-of-Cambridge

راهنمای کامل اپلای در دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)

دانشگاه کمبریج یکی از معروف‌ترین دانشگاه های جهان است که تاریخچه‌ای 800 ساله دارد. این دانشگاه سومین دانشگاه قدیمی دنیا است که همچنان فعالیت می‌کند و از سراسر جهان دانشجو می‌پذیرد. Cambridge از نظر قدمت بعد از آکسفورد قرار دارد و تاسیس آن به اختلاف نظر برخی از اساتید آکسفورد با ریاست آن مجموعه باز می‌گردد. در این مطلب قصد داریم درباره اپلای در دانشگاه کمبریج صحبت کنیم.

آشنایی با دانشگاه کمبریج

کمبریج از 31 دانشکده و دپارتمان آکادمیک تشکیل شده است که در 6 مرکز سازمان دهی می‌شوند. بسیاری از ساختمان‌های شهر کمبریج به این دانشگاه اختصاص دارند که از ارزش تاریخی بالایی نیز برخوردار هستند. تا کنون 109 برنده جایزه نوبل از محصلین این دانشگاه بوده‌اند.

از آنجایی که آزمون ریاضیات یکی از قدیمی‌ترین آزمون‌های این دانشگاه در پایان دوره مقطع لیسانس است، این دانشگاه یکی از پرآوازه‌ترین دانشگاه های دنیا در علم ریاضی به شمار می‌آید. مشهورترین اعضای هیئت علمی دانشگاه کمبریج شامل فرانسیس بیکن، ایزاک نیوتن، هنری کاوندیش، چالرز داروین، آلن تورین، استفان هاوکینگ، فرانسیس کرک و جیمز دی واتسون می‌شود.

این دانشگاه در واقع یک دانشگاه ائتلافی است، به این معنا که متشکل از دانشکده های خودمختار و مستقل است که هر کدام از آنها  صاحب دارایی و درآمد مستقل است.

Introduction-to-university-of-cambridge

آشنایی با دانشگاه کمبریج

رشته‌های تحصیلی دانشگاه کمبریج

دانشگاه Cambridge برای بیش از 30 رشته تحصیلی در دوره کارشناسی، 167رشته در کارشناسی ارشد و 270 برنامه دکترا دانشجو می‌پذیرد.

در Cambridge دانشکده‌های علوم اجتماعی، هنر، مهندسی، پزشکی، علوم پایه و آموزش و تربیت وجود دارد و رشته‌هایی که در این دانشکده ها ارائه می شود شامل دامپزشکی، زمین شناسی و جغرافیا، جرم شناسی، حقوق، اقتصاد، معماری و هنر، هنرهای کلاسیک، الهیات، علوم سیاسی، زبان انگلیسی، فلسفه، موسیقی، زیست شناسی، علوم اجتماعی (معرفی رشته علوم اجتماعی)، هماتولوژی، ژنتیک پزشکی، ریاضیات، فیزیک و شیمی، انواع رشته های مهندسی، علوم کامپیوتر، داروسازی، انواع تخصص‌های پزشکی، رادیولوژی (معرفی رشته رادیولوژی) و بهداشت عمومی است.

دوره‌های آموزشی دانشگاه کمبریج

برخلاف اکثر کشورهای جهان، دوره لیسانس در انگلستان و کمبریج سه ساله است و بعد از آن دانشجو می تواند برای تحصیل در یک دوره سه ساله فوق لیسانس نیز اقدام کند و پذیرش بگیرد. تحصیل در مقطع دکترای آن نیز منوط به قبولی دوره لیسانس و همچنین شرکت در دوره Pre- Phd است در صورتی که فرد متقاضی تا کنون هیچ پایان نامه‌ای در مقاطع تحصیلی دیگر ارائه نکرده باشد. این دوره یک دوره 6 ماهه است و برای آن دسته از دانشجویانی که دانش زیادی در رابطه با ارائه پایان نامه ندارند و یا تجربه مقاله نویسی ندارند ارائه می‌شود.

رنکینگ و رتبه علمی دانشگاه Cambridge

دانشگاه Cambridge یکی از 5 دانشگاه برتر انگلیس و 10 دانشگاه معتبر دنیا است که موفقیت 96 درصدی فارغ‌التحصیلان آن در بازار کار نشان از اعتبار این دانشگاه در سراسر جهان دارد.

فارغ‌التحصیلان معروف از دانشگاه کمبریج

همان‌طور که انتظار می‌رود این دانشگاه در زمینه آموزش به دانشجویان مختلف، عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشته است. اثبات این سخن تنها با بررسی افراد سرشناسی است که در این دانشگاه تحصیل‌کرده و مدرک خود را دریافت کرده‌اند مشخص می‌شود. در ادامه برخی از افراد مهم که تاثیر بسزایی در پیشرفت علم داشته و در دانشگاه کمبریج مدرک تحصیلی خود را کسب کرده‌اند، معرفی می‌کنیم.

استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ یکی از بزرگ‌ترین افرادی است که تحصیلات خود را در زمینه فیزیک نظری و کیهان‌شناسی در دانشگاه کمبریج گذرانده است. هاوکینگ که در گرایش‌های فیزیک، کیهان‌شناسی و نویسندگی شهرت دارد، به‌عنوان مدیر بخش تحقیقات در مرکز کیهان‌شناسی کمبریج هم فعالیت داشت. تحقیق او بیشتر در زمینه گرانش کوانتومی و به‌ویژه سیاه‌چاله شهرت بسیاری به دست آورده است.

چارلز داروین

از دیگر چهره‌های سرشناس فارغ‌التحصیل شده از دانشگاه کمبریج می‌توان به چارلز داروین اشاره کرد. چارلز داروین در بیشتر شاخه‌های زیست‌شناسی و زمین‌شناسی تحقیقات زیادی انجام داده است به همین دلیل از بزرگان این رشته به شمار می‌آید.

سم مندس

از سم مندس که دوره تحصیل خود را در رشته کارگردانی دانشگاه کمبریج گذرانده است، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کارگردان‌های دنیا یاد می‌شود. مندس در زمینه تهیه‌کنندگی و فیلم‌نامه‌نویسی نیز فعالیت‌هایی داشته است. از مهم‌ترین آثار مندس می‌توان به فیلم‌های اسکای فال، زیبای آمریکایی و 1917 اشاره کرد.

ساشا بارون کوهن

ساشا بارون کوهن در رشته تاریخ دانشگاه کمبریج انگلستان، تحصیلات دانشگاهی خود را شروع کرد. وی در کلوپ بازیگران غیرحرفه‌ای این دانشگاه هم فعالیت داشت. پس از پایان تحصیلات در رشته تاریخ، به‌عنوان یک مدل شروع به کارکرد و با مشهور شدن و داشتن تجربه اندک در رشته بازیگری، به یکی از بزرگ‌ترین بازیگران و کمدین‌های دنیا تبدیل شد.

نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه کمبریج

30 رشته در مقطع کارشناسی، 167 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 270 رشته در مقطع دکترای دانشگاه کمبریج ارائه می‌شود. معدل دانشجویان برای پذیرش باید از حدنصاب بالاتر باشد. دانشجویان باید در مصاحبه این دانشگاه شرکت کنند.

Student-admission-to-university-of-cambridge
برای پذیرش در دانشگاه کمبریج دارا بودن مدرک برای تسلط بر زبان انگلیسی الزامی است.

فرد متقاضی باید حتما مدرک نشان‌دهنده تسلط بر زبان انگلیسی را ارائه دهد. به‌عنوان‌مثال در صورت داشتن مدرک قبولی در آزمون آیلتس آکادمیک، باید حداقل 7.5 امتیاز کسب کرده باشد. مدارک موردنیاز دانشجو به دودسته مدارک لازم جهت اقامت در انگلستان و مدارک لازم جهت ثبت‌نام در دانشگاه تقسیم می‌شوند که به شرح زیر هستند:

مدارک لازم جهت اقامت در انگلستان

برای اینکه قادر باشید در این دانشگاه تحصیل کنید باید ابتدا اقامت در کشور انگلستان را داشته باشید. برای این امر باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • ویزای دانشجو TIER 4
  • تکمیل فرم درخواست آنلاین

مدارک لازم جهت ثبت‌نام در دانشگاه کمبریج

شرایط ثبت‌نام برای افراد مقیم در کشورهای اتحادیه اروپا و سوییس ساده‌تر از سایر کشورها است. افراد غیر ساکن در کشورهای ذکرشده، جهت تحصیل در این دانشگاه باید مدارک زیر را ارائه دهند:

  • کپی از همه صفحات پاسپورت
  • ارائه مدرک مبنی بر داشتن توان مالی جهت تحصیل در دانشگاه کمبریج
  • داشتن رضایت‌نامه والدین یا سرپرست دانش‌آموز برای افراد زیر 18 سال
  • ارائه نتایج مربوط به آزمایش سل
  • مدرک تسلط بر زبان انگلیسی

نحوه دریافت بورسیه و بورسیه رایگان از دانشگاه کمبریج

در این دانشگاه مانند سایر دانشگاه‌ها امکان اخذ بورسیه برای دانشجویان مستعد و نخبه وجود دارد. به‌طورکلی بورسیه این دانشگاه به دو نوع دولتی و دانشگاهی تقسیم می‌شود که هرکدام تعدادی زیرشاخه دارند و باید با توجه به شرایط خود بهترین آنها را انتخاب کنید.

درصورتی‌که موفق به اخذ بورسیه دولتی شوید، همه هزینه‌های تحصیل و اقامت شما بر عهده دانشگاه خواهد بود. برای دریافت این بورسیه باید حتما معدل دبیرستان شما سطح الف باشد. دریافت بورسیه دانشگاهی راحت‌تر است و با پرداخت هزینه موردنیاز، می‌توانید در رشته تحصیلی موردعلاقه خود تحصیل کنید. پس از ارائه درخواست خود، جهت تایید نهایی باید منتظر پاسخ دانشگاه بمانید. برای آطلاع از زمان ارسال درخواست برای بورسیه بهتر است اطلاعیه های دانشگاه را در سایت www.cam.ac.uk مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.