تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 28 مارس 2024
Academic-field-of-textile-design

همه چیز درباره رشته طراحی پارچه: بازارکار، درامد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

برخی از دانش آموزان دبیرستانی به دلیل داشتن ذوق هنری و استعداد کافی ترجیح می دهند در کنکور هنر شرکت کنند. رشته طراحی پارچه یک رشته کاملا هنری بوده و نیازمند ذوق و صبر بسیار زیاد می باشد. همان طور که می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) مدت ها است به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تمام گروه های آزمایشی کنکور می پردازند، در این مطلب قصد داریم شما را با یکی دیگر از رشته های هنر، رشته طراحی پارچه، بازارکار، درآمد، آینده شغلی آن آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آیا این رشته در ایران بازارکار دارد؟

فارغ التحصیلان این رشته کجا مشغول به کار می شوند؟

کارشناس طراحی پارچه چه قدر حقوق میگیرد؟

ماهیت رشته طراحی پارچه

اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید، متوجه وجود وسایل زیادی مانند فرش، پتو، حوله آشپزخانه، لباس و ملحفه می شوید، که این وسایل از منسوجات ایجاد شده اند. به هر چیزی که از الیاف، نخ و پارچه تولید شده باشد، منسوجات گفته می شود. این منسوجات در صورتی کاربردی هستند که مقاوم در برابر سایش، کنترل رطوبت و دارای خاصیت انعطاف پذیری باشند. لباس های پرستاران، پزشکان، موکت های کف یک مدرسه و … همگی نمونه ای از پارچه هستند.

طراحان پارچه مدام در حال ارائه ایده های جدید، توسعه طراح ها برای انواع پارچه، مانند پارچه های مبلمان، پارچه های صنعتی، پارچه های لباس هستند. دانشجویان این رشته در دوران تحصیل خود تمام مهارت های لازم برای ورود به بازارکار به عنوان کارشناس طراحی پارچه را یاد می گیرند. این طراحان امروزه با استفاده از برنامه های نرم افزاری رایانه ای ، مانند Artlandia SymmetryWorks ،Adobe Illustrator ، Bontex ، نرم افزار نساجی CAD ، Evolution Textile Design Software یا LECTRA الگوهایی را طراحی و شبیه سازی می کنند.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته طراحی پارچه

همان طور که در مطالب معرفی رشته عکاسی، رشته نقاشی، رشته مجسمه سازی، رشته فرش و … به بررس مهارت های شغلی برای آنها پرداختیم، در این قسمت قصد داریم به معرفی مهارت های موردنیاز برای این رشته بپردازیم، زیرا داشتن یک چشم سالم برای تشخیص بافت پارچه، رنگ و الگو کافی نیست. برای موفقیت دراین حرفه شما باید طرح های مختلفی ببینید تا ذهنتان خلاق شود و بتوانید طرح هایی بسیار زیبا را بکشید. همچنین شم به عنوان یک کارشناس طراحی پارچه باید مهارت ارتباظی خوبی داشته باشید و با صنعت ارتباط برقرار کنید تا درآمد بیشتری کسب کنید. دیگر مهارت های لازم عبارت اند از:

  • استعداد خلاق و توانایی هنری
  • چشم خوب برای تشخیص رنگ ، بافت ، پارچه ها و الگوها
  • توجه عالی به جزئیات
  • علاقه به مد و پارچه ، و درک روند و مواد
  • درک و تجربه استفاده از فرایندها و تکنیک های مختلف نساجی
  • مهارت های طراحی و توانایی استفاده از نرم افزارهای گرافیکی
  • مهارت های ارتباطی خوب و کار تیمی
  • توانایی کار در مهلت و بودجه
  • مهارت های بازاریابی ، اداری و تجاری در صورت خوداشتغالی
Job-skills-for-textile-design

مهارت های شغلی برای رشته طراحی پارچه

دروس رشته طراح پارچه در مقطع کارشناسی

به منظور اشنایی بیشتر شما با این رشته تصمیم گرفتیم، نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم.

دروس عمومی

معارف اسلامی 1و 2 ،ادبیات فارسی، زبان خارجی، اخلاق و تربیت اسلامی، تربیت بدنی 1و 2، انقلاب اسلامی و ریشه­های آن، تاریخ اسلام، جمعیت و تنظیم خانواده

دروس پایه

طراحی 1 و 2، عکاسی پایه، مبانی هنرهای تجسمی 1 و 2، آشنایی با هنر در تاریخ 1 و 2، هنر و تمدن اسلامی 1 و 2، آشنایی با هنرهای سنتی، آشنایی با هنرهای معاصر.

دروس اصلی

تاریخ لباس، تاریخ پارچه و نساجی، طراحی پارچه با کامپیوتر 1و2، جامعه شناسی هنر، رنگرزی با مواد طبیعی، تجزیه و تحلیل آثار هنری (1)، رنگرزی با مواد مصنوعی، شناخت الیاف و پارچه، روش تحقیق، طراحی لباس، بازاریابی و اقتصاد، طراحی پارچه (1)، آشنایی با پارچه و لباس ­های سنتی، هندسه نقوش، عفاف و حجاب.

دروس تخصصی

کارگاه چاپ سنتی، کارگاه چاپ سیلک، طراحی پارچه تخصصی 1و 2و3، کارگاه چاپ سیلک اسکرین، کارگاه بافت (تار و پود)، معماری داخلی، کارگاه بافت (دو رو)، زبان تخصصی، کارگاه بافت صنعتی، کارآموزی، مدیریت تولید، پروژه نهایی.

دروس اختیاری

تجزیه و تحلیل آثار هنری 2، طراحی لباس 2، حجم سازی، عکاسی 2، خوشنویسی 1و2، نماد شناسی، دوخت سنتی، بررسی آثار طراحان لباس.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته طراحی پارچه در مقاطع بالاتر

داوطلبان علاقه مند به این رشته امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد در رشته طراحی پارچه و لباس را دارند. اما رشته ای با این عنوان در ایران برای مقطع دکترا وجود ندارند وداوطلبان علاقه مند به تحصیل در مقطع دکترا می توانند در دیگر گرایش های هنر شرکت در صورت مجاز بودن شرکت کنند.

بازار کار و آینده شغلی رشته طراحی پارچه در ایران

در قسمت های بالایی شما را با این رشته آشنا کردیم. اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با این همه جذابیتی که این حرفه دارد، بازار کار خوبی هم دارد؟

بازار کار هر رشته ای در وهله اول به تلاش و پشتکار هر فرد بستگی دارد. بازار کار این رشته هم برای افرادی که به این حرفه علاقه داشته باشند، پشتکار خوبی داشته باشد، مهارت کافی داشته باشند، میتوانند در بازار ورود پیدا کنند. این فارغ التحصیلان می توانند در زمینه هایی مانند مزون های خصوصی، کارخانجات نساجی، کاشی و سرامیک، کاغذ دیواری، تولیدکننده های پارچه متری و تکه ای مشغول به کار شوند.

Textile-Designer-job-market-in-iran

بازار کار رشته طراحی پارچه در ایران

همچنین این فارغ التحصلان می توانند در دانشگاه ها هم تدریس داشته باشند. اگر میخواهید به زودی وارد بازار کار این حرفه شوید، به دلیل پیشرفت روزانه تکنولوژی و تنوع آنها، باید به طور مداوم اطلاعات خود را بروز کنید. به عنوان مثال برای به روز کردن اطلاعات خود باید در زمینه ویژگی های بومی و فرهنگی کشورها، نوآوری هایی که در کشورهای دیگر اتفاق می افتد، مطالعه داشته باشند و در کنار این موارد از خلاقیت فردی خود نیز استفاده کنند.

در رابطه با آینده شغلی این رشته باید به شما بگویم که با وجود ظهور فناوری و امکانات جدید برای کوتاه کردن فرآیند طراحی پارچه، خوب است و این شغل از بین نمی رود. بنابراین فارغ التحصیلان این رشته باید با بالا بردن سطح اطلاعات خود، بر موج امکانات و تکنولوژی ها سوار شوند و اگر این کار را نکنندف کیف کار خود را پایین می آورند.

فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته طراحی پارچه در ایران

این افراد میتوانند در مواردی مانند طراح بافت پارچه در کارخانه نساجی، طراح چاپ پارچه در کارخانه نساجی، طراح چاپ پارچه در مزون و کارگاه‌‌های تولید لباس، مدرس دروس تخصصی در مجموعه‌‌های آموزشی، طراحی و تولید با برند شخصی، مدیریت و اجرای کارگاه‌‌های چاپ دستی (سیلک و باتیک)، طراح شال و روسری، طراح کاشی و کف‌‌پوش، طراح کاغذ دیواری و رومبلی و سایر موارد مربوط به دکوراسیون داخلی هر محصولی که نیازمند طراحی یک سطح نقش‌‌دار و چاپ و تولید آن است، مشغول به کار شوند.

مسئولیت های روزانه یک طراح پارچه

مسئولیت های روزمره یک طراح پارچه شامل موارد زیر است:

  • تولید طرح ، طرح و نمونه برای ارائه به مشتریان
  • ساخت مجموعه هایی از طرح های نمونه
  • برقراری ارتباط با مشتریان و کارکنان فنی، بازاریابی و خرید برای برنامه ریزی و توسعه طرح ها
  • تفسیر و بازنمایی دقیق ایده های مشتری
  • کار کردن فرمول های طراحی برای گروهی از نمونه ها
  • ارزیابی و تأیید موارد تکمیل شده و استانداردهای تولید
  • در صورت اشتغال مستقل کار مستقل یا ارتباط نزدیک با همکاران به عنوان بخشی از یک تیم کوچک
  • استفاده از نرم افزارهای تخصصی و برنامه های طراحی کامپیوتری برای توسعه طیف وسیعی از طرح ها
  • آزمایش رنگ ، پارچه و بافت
  • حفظ دانش به روز از تکنیک های جدید طراحی و تولید و فناوری نساجی
  • توسعه مفاهیم جدید طراحی
  • بازدید از سایت ها و سایر منابع ایده برای طراحی
  • تهیه پارچه و سایر مواد در نمایشگاه ها ، بازارها و مغازه های عتیقه فروشی
  • شرکت در نمایشگاه های تجاری ، به عنوان نماینده یا به عنوان یک غرفه
  • به روز بودن و ردیابی روند مد در طراحی پارچه با خواندن پیش بینی ها در مجلات تجاری و استفاده از منابع اینترنتی
  • ایجاد شبکه ای از تماس های تجاری
  • در صورت اشتغال شخصی ، مدیریت بازاریابی و روابط عمومی ، امور مالی و مدیریت بازرگانی و نگهداری وب سایت ها.

درآمد و حقوق رشته طراحی پارچه در ایران

میزان درآمد برای هر حرفه، به ویژه حرفه های مربوط به زمینه هنر به خیلی از عوامل بستگی دارد. این فارغ التحصیلان میتوانند به دو صورت شخصی و استخدامی به فعالیت بپردازند. در واقع درآمد طراحی پارچه تقریبا خوب است و اگر افراد در این حرفه صبور باشند و به طور مستمر و حرفه ای این کار را دنبال کنند، با کسب تجربه بعد از چندسال می توانند شرایط مالی خوبی را برای خود رقم بزنند.

Textile-designer-income-in-Iran

درآمد رشته طراحی پارچه در ایران

دانشگاه برتر رشته طراحی پارچه در ایران

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور هنر سال 99 د رسایت سازمان سنجش، این رشته در دانشگاه الزهرا (س) (ویژه خواهران)- تهران، دانشگاه سمنان، دانشگاه هنر، داﻧﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﻲ و ﻫﻨﺮ ﺣﻀﺮت ﻣﻌﺼﻮﻣﻪ(س) (وﻳﮋه ﺧﻮاﻫﺮان )-ﻗﻢ ارائه می شود. دانشگاه هنر و دانشگاه الزهرا از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.

همچنین رشته طراحی و چاپ پارچه در داﻧﺸﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺗﻬﺮان-دکتر ﺷﺮﻳﻌتی ، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﻛﺎﺷﺎن، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺑﻮﺷﻬﺮ، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺑﻨﺪرﻋﺒﺎس، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺑﺎﺑﻞ، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان اروﻣﻴﻪ ارائه می شود.

کارنامه قبولی رشته طراح پارچه 98 – 99 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری

کارنامه قبولی رشته طراحی پارچه- دانشگاه هنر تهران

کارنامه قبولی رشته طراحی پارچه- دانشگاه هنر تهران

کارنامه قبولی رشته طراحی پارچه- دانشگاه هنر تهران

بازار کار و آینده شغلی رشته طراح پارچه در دنیا

طراحان پارچه ، پارچه ها و کالاهای شخصی و خانگی مانند مبلمان، فرش، ملافه تخت، حوله و لباس الگوها و چاپ هایی را ایجاد می کنند. طراحان معمولاً به عنوان بخشی از تیم طراحی کار می کنند که شامل طراحان فنی، بازرگانان و سایر فروشندگان است. طراحان می توانند انتخاب کنند که به صورت شخصی کار کنند و با وابسته به جایی باشند. پیشرفت در این شغل به فعال بودن ، برقراری ارتباط با صنعت و به روز بودن با پیشرفت های جدید بستگی دارد.

صنعت مد یک صنعت همه کاره و پرکاربرد است که نیازمند خلاقیت زیادی است. این صنعت یکی از صنایع پیشرو است که انتخاب شغل در این زمینه تصمیم است که اگر در هرجای دنیا هم که باشید، شما احساس پشیمانی نمی کنید. طراحان موفق ایرانی بسیاری در ایران و همچنین خارج از کشور در این حرفه مشغول به کار که با یک جستجو در اینترنت می توانید با زندگی نامه آنها و روش های موفقیت آنها آشنا شوید.

فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته طراحی پارچه در دنیا

این طراحان در خارج از کشور می توانند در شرکت های تولیدی و فرآوری کننده که لباس ، اثاثیه نرم و سایر محصولات مبتنی بر منسوجات تولید می کنند، خرده فروشان بزرگ مد و لباس، استودیوهای طراحی و مشاوره، شرکتهای کوچک تخصصی طراحی، طراحی داخلی و خدمات دکوراسیون به فعالیت بپردازند.

چشم انداز شغلی رشته طراحی پارچه در دنیا

اگرچه BLS پیش بینی دقیق اشتغال را برای طراحان پارچه به طور خاص ارائه نمی دهد، اما سوابق نشان می دهد که از سال 2029 ، انتظار می رود طراحان مد، که یک حرفه طراحی در صنعت نساجی است، حداقل تغییر یا عدم تغییر در رشد اشتغال را تجربه کنند.

درآمد و حقوق رشته طراحی پارچه در دنیا

برای افرای افرادی که قصد مهاجرت دارند، بحث آگاهی از حقوق و درآمد حرفه خود در کشور مقصد برایش بسیار جذاب است. متوسط حقوق و دستمزد طراح نساجی در ایالات متحده بر اساس گزارشات سایت payscale از تاریخ 7 آوریل سال 2021، به مقدار 59,436 دلار در سال است. برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه با توجه به سطح تحصیلات و مهارت شغلی میتوانید به سایت www.payscale.com و یا www.salary.com مراجعه کنید.

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.