از گذشته تا به امروز بيشتر افراد جوان تمایل به تحصیل در دانشگاه های برتر جهان دارند. این افراد با تحصیل در دانشگاه های برتر جهانی به دنبال کسب موفقیت بیشتر هستند. پذیرش دراین دانشگاه ها همچنان آسان هم نیست، اما اگر قصد ادامه تحصیل در آنها را داشته باشید با آشنایی نحوه پذیرش آنها و برنامه ریزی درست می توانید به راحتی در دانشگاه مد نظر تحصیل کنید. در این مطلب تصمیم گرفتیم شما را با دانشگاه استنفورد (Stanford University) آشنا کنیم.
آشنایی با دانشگاه استنفورد (Stanford University)
دانشگاه Stanford یکی از بهترین دانشگاه ها در کشور کالیفرنیا – آمریکا است. به دلیل سیستم آموزشی پویای این دانشگاه در همه مقاطع تحصیلی (کارشناسی، ارشد، دکترا)، هر ساله دانشجویان زیادی تمایل به تحصیل درآن را دارند. همچنین فارغ التحصیلان این دانشگاه بسیار سریع جذب بازار کار می شوند.
این اسم دانشگاه برگرفته از پسر فرماندار کالیفرنیا گرفته شده است. در سال 1884 فرماندار کالیفرنیا اقای للند استنفورد و همسرش پسرشان را از دست دادند، به همین خاطر این دو برای یاد بود پسرشان تصمیم گرفتند زمین های کشاورزی خود را به دانشگاه اختصاص دهند و دانشگاهی به عنوان یادبود پسرشان تاسیس کنند. این دانشگاه دارای افتخاراتی مانند 19 جایزه نوبل و دارای یک پردیس موفق است، می توان گفت در این پردیس 11000 فرد خلاق و نابغه تحصیل و زندگی کنند.
دانشکده های تحصیلی در دانشگاه استنفورد
شاید شما که در حال مطالعه این مطلب هستید، قصد اپلای در دانشگاه استنفورد (Stanford University) آمریکا را دارید و نمیدانید که این موسسه دارای چه دانشکده و رشته هایی است. دانشگاه Stanford آمریکا دارای 7 دانشکده به نام های دانشکده پزشکی، دانشکده حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشکده آموزش، دانشکده علوم-زمین و انرژی محیط زیست، دانشکده بازرگانی و کسب و کار، دانشکده مهنسی است.
دانشگاه استنفورد رشتههای زیادی را از شاخههای مختلف علمی پوشش میدهد ولی اگر بخواهیم به صورت محدود بعضی از مهمترین رشتههای این دانشگاه اشاره کنیم میتوانیم به رشتههای زیر اشاره داشته باشیم:
دانشکده مالی و تجاری
حسابداری (ACCT)، تجزیه و تحلیل و سیاست اقتصادی (MGTECON)، امور مالی (مالی)، مدیریت منابع انسانی (HRMGT)، بازاریابی (MKTG)، اطلاعات و فناوری عملیات (OIT)، مدیریت استراتژیک (STRAMGT)
دانشکده زمین، انرژی و علوم محیط زیست
زمین ، انرژی و علوم محیط زیست (EARTH)، سیستم های زمینی (EARTHSYS)، انرژی و علوم محیط زیست (EEES)، مهندسی منابع انرژی (ENERGY)، محیط زیست و منابع (ENVRES)، علوم زمین شناسی (GEOLSCI)، ژئوفیزیک (GEOPHYS)
دانشکده مهندسی
هوانوردی و فضانوردی (AA)، مهندسی زیستی (BIOE)، مهندسی شیمی (CHEMENG)، مهندسی عمران و محیط زیست (CEE)، مهندسی محاسباتی و ریاضی (CME)، علوم کامپیوتر (CS)، مهندسی برق (EE) (معرفی رشته مهندسی برق)، علوم مدیریت و مهندسی (MS&E)، علوم و مهندس مواد (MATSCI)، مهندسی مکانیک (ME)، محاسبات علمی و ریاضیات محاسباتی (SCCM)
دانشکده علوم انسانی و علوم
مطالعات آفریقایی و آفریقایی آمریکایی (AFRICAAM)، زبانهای آفریقایی و خاورمیانه (AMELANG)، مطالعات آفریقایی (AFRICAST)، مطالعات آمریکایی (AMSTUD)، مردم شناسی (ANTHRO)، فیزیک کاربردی (APPPHYS)، زبان عربی (ARABLANG)، باستان شناسی (ARCHLGY)، مطالعات آسیایی آمریکایی (ASNAMST)، زبانهای آسیایی (ASNLANG)، زیست شناسی (BIO)، بیوفیزیک (BIOPHYS)، دوره های زبان کاتالان (CATLANG)، شیمی (CHEM)، زبان چینی (CHINLANG)، ادبیات تطبیقی (COMPLIT)، مطالعات تطبیقی نژاد و قومیت (CSRE)، زبانها و فرهنگهای آسیای شرقی (EALC)،مطالعات آسیای شرقی (EASTASN).
اقتصاد (ECON)، زبان انگلیسی برای دانشجویان خارجی (EFSLANG)، اخلاق در جامعه (ETHICSOC)، مطالعات فمینیستی ، جنسیتی و جنسیتی (FEMGEN)، تولید فیلم (FILMPROD)، مطالعات فیلم و رسانه (FILMEDIA)، زبان فرانسوی (FRENLANG)، زبان آلمانی (GERLANG)، مطالعات جهانی (GLOBAL)، تاریخ (تاریخ)، تاریخ و فلسفه علم (HPS)، زیست شناسی انسانی (HUMBIO)، حقوق بشر (HUMRTS)، فرهنگ های ایبری و آمریکای لاتین (ILAC)، سیاست بین المللی (INTLPOL)، روابط بین الملل (INTNLREL)، زبان ایتالیایی (ITALLANG).
زبان ژاپنی (ژاپنی)، مطالعات یهودی (JEWISHST)، زبان کره ای (KORLANG)، مطالعات آمریکای لاتین (LATINAM)، زبان شناسی (LINGUIST)،کارشناسی ارشد هنرهای لیبرال (MLA)، ریاضیات (ریاضی)، مطالعات قرون وسطایی (MEDVLST)، اندیشه و ادبیات مدرن (MTL)، موسیقی (MUSIC)، مطالعات بومی آمریکا (NATIVEAM)، فلسفه (PHIL)، فیزیک.
علوم سیاسی (POLISCI)، زبان پرتغالی (PORTLANG)، روانشناسی، سیاست عمومی (PUBLPOL)، مطالعات دینی (RELIGST)، مطالعات روسیه ، اروپای شرقی و اوراسیا (REES)، زبان اسلاوی (SLAVLANG)، مطالعات اسلاوی (SLAVIC)، جامعه شناسی (SOC)، زبان اسپانیایی (SPANLANG)، ادبیات اسپانیایی ، پرتغالی و کاتالان (ILAC)، آمار (STATS)، مطالعات تئاتر و اجرا (TAPS)، زبان تبتی (TIBETLNG)، مطالعات شهری (URBANST)
دانشکده حقوق
حقوق (قانون)
رنکینگ و رتبه جهانی دانشگاه استنفورد (Stanford University)
بعد از دانشگاه MIT (راهنمای کامل اپلای در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) )، دانشگاه استنفورد بر اساس رتبه بندی جهانی QS دارای رتبه 3 است. در واقع رتبه QS یکی از رتبه های برتر بین االمللی است که دانشگاه ها را بر اساس میزان عملکرد، کیفیت تدریس، تعداد فارغ التحصیلان در بازار کار می سنجد.
فارغ التحصیلان معروف دانشگاه استنفورد
از برجستهترین چهرههای ایرانی تحصیلکرده در دانشگاه Stanford می توان به مریم میرزا خانی، عباس میلانی، سیمین دانشور، امید کردستانی، حمید مقدم، علی حاجی میری، محمدرضا عارف، بهران بیضیایی اشاره کرد.
نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه استنفورد
نرخ پذیرش در دانشگاه استنفورد چیزی حدود پنج درصد است. نیمی از متقاضیان پذیرفته شده در دانشگاه استنفورد دارای نمره SAT بین 1420 تا 1570 یا نمره ACT 31 و 35 هستند. با این حال ، یک چهارم متقاضیان پذیرفته شده نمرات بالاتر از این محدوده ها و یک چهارم نمرات زیر این محدوده کسب کرده اند. هزینه درخواست در دانشگاه استنفورد چیزی در حدود 90 دلار است.
مسئولان پذیرش در دانشگاه استنفورد معدل دانشجو را یک عوامل مهم در پذیرش دانشجو میدانند. رتبه کلاس متقاضی در دبیرستان ، در صورت وجود ، بسیار مهم تلقی می شود. همچنین دعوت نامه ها برای مقامات پذیرش در دانشگاه استنفورد بسیار مهم تلقی می شود. همچنین درخواست پذیرش در دانشگاه استنفورد در ژانویه انجام میشود.
نسبت دانشجو به دانشکده در دانشگاه استنفورد 5: 1 است و این دانشگاه 68.6 درصد از کلاس های خود را با کمتر از 20 دانشجو اداره میکند که نشان از کیفیت بالای آموزش در این دانشگاه دارد و بعد از پذیرش میتوانید با این کیفیت ادامه تحصیلات خود را داشته باشید.
نحوه دریافت بورسیه رایگان
دانشگاه استنفورد به دانشجویان بین المللی کمک مالی محدودی میکند تا تحصیلات خود را در این دانشگاه شروع کنند. دانشجویان بین المللی که به کمک احتیاج دارند باید آن را در درخواست پذیرش ذکر کنند. به متقاضیانی که واجد شرایط باشند، براساس شرایط مالی خانواده آنها کمک های مالی اختصاص داده میشود. در نتیجه بورسیه رایگانی برای این دانشگاه در حالت عادی وجود ندارد. در مقطع لیسانس یا همان کارشناسی فقط برای دانشجویانی که دارای خانوادههای با درآمد کمتر از ۶۵هزار دلار هستند شهریه دانشگاه رایگان است. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد می کنم به سایت دانشگاه به آدرس www.stanford.edu مراجعه کنید.
شرایط دریافت خوابگاه دانشگاه استنفورد (اقامتگاه)
در دانشگاه استنفورد خوابگاه در سال اول تحصیل برای دانشجویان الزامی است و باید در خوابگاه بمانند. ضمن اینکه در چهار سال تحصیلی در این دانشگاه برای دانشجویان امکان ماندن در خوابگاه و مسکن تامینی از سوی دانشگاه وجود دارد. گفتنی است که هزینه خوابگاه در این دانشگاه از دانشجویان دریافت میشود.
دیدگاهتان را بنویسید