تاریخ امروز :جمعه , 6 دسامبر 2024
Playing-world-music

رشته نوازندگی موسیقی جهانی : بازارکار، آینده شغلی، درآمد، دانشگاه های برتر

تا به حال از خودتان پرسیده اید که چرا به موسیقی گوش می دهیم؟ موسیقی باعث شادی ما می شود. این ساده ترین توضیح است، درست است؟ ما به موسیقی گوش می دهیم زیرا چیزی در درون ما بیدار می شود. موسیقی ایرانی یا موسیقی جهانی فرق ندارد، در کل موسیقی مزایایی مانند کاهش استرس، افزایش عملکرد، افزایش قدرت یادگیری، افزایش هوش کلامی، افزایش سلامت روان، تقویت و بالا بردن روحیه و خیلی موارد دیگر را دارد. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های هنر قصد داریم به معرفی یکی دیگر از رشته های موسیقی، رشته نوازندگی موسیقی جهانی بپردازیم.

اولین قدم در انتخاب رشته، داشتن شناخت کافی از آن است. به همین خاطر مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور(فسفر) مدت ها است که به معرفی رشته های دانشگاهی تمام گروه های آزمایشی (گروه ریاضی، گروه انسانی، گروه تجربی، گروه هنر، گروه زبان های خارجه) در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازد، تا بتواند با آشنایی داوطلبان کنکور با آن رشته، آینده شغلی آن، بازارکار آن، درآمد آن و …، مسیر تصمیم گیری انتخاب رشته را بسیار آسان کند.

ماهیت رشته نوازندگی موسیقی جهانی

همان طور که می دانید رشته موسیقی در مقطع کارشناسی به رشته آهنگسازی، رشته نوازندگی موسیقی ایرانی و رشته موسیقی جهانی تقسیم می شود، که در مطالب قبلی درباره رشته آهنگسازی و رشته نوزاندگی موسقی ایرانی به طور کامل صحبت کرده ایم.

در خیلی از سال های قبل که رشته نوزاندگی موسیقی ایرانی در دانشگاه های ارائه می شد، داوطلبان ملزم به داشتن مهارت کافی در نواختن حداقل یک ساز ایرانی مانند سنتور، تار و … بودند، که این موضوع برای بسیاری از داوطلبان که علاقه مند به این سازهای نبودند، عذاب آورد بود. این داوطلبان دوست داشتند در رشته ای تحصیل کنند که مرتبط با سازهای مورد علاقه شان مانند پیانو، گیتار و این چنین موارد بود.

Introducing-playing-world-music

رشته نوازندگی موسیقی جهانی

به همین خاطر کشور ایران نیز تصمیم به ارائه این رشته در دانشگاه های کشور گرفت. همان طور که موسیقی ایرانی شامل فرهنگ سنتی کشور ایران می شود، موسیقی جهانی نیز نشأت گرفته از فرهنگ کشورهای غربی است. این موسیقی غالبا دارای ریتمی قابل رقص و مورد پسند جوانان است.

هدف از ارائه رشته موسیقی جهانی، پرورش نوزاندگانی برای همکاری در ارکسترهای موسیقی ایرانی و کلاسیک با بهره گیری از دانش نظری و عملی موسیقی جهانی بود.

این فارغ التحصیلان تنها به عنوان نوازنده سازهای جهانی آموزش نمی بینند، بلکه به این افراد به عنوان یک موسیقی دان نگاه می شود که در پژوهش ها می توانند بسیار صاحب نظر باشند. البته باید این را هم گفت که یک موسیقی دان خوب باید نوازنده خوبی هم باشد. در ادامه مطلب بیشتر در رابطه باید موقعیت های شغلی فارغ التحصیلان این رشته و کاربرد آن صحبت می کنیم.

آیا این رشته آزمون عملی دارد؟

پذیرش در این رشته در حال حاظر به صورت نیمه متمرکز است، یعنی داوطلبان علاقه مند به این رشته علاوه بر قبولی در آزمون کتبی باید در یک آزمون عملی هم شرکت کنند. اگر میخواهید آزمون عملی و مصاحبه را هم به خوبی بگذرانید، باید بر یکی از سازهای موجود در ارکسترهای سمفونیک مانند(به غیر از سازهای ضربی)، مبانی نظری و عملی موسیقی تسلط داشته باشید.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته نوازندگی موسیقی جهانی

داشتن علاقه شطر اصلی ورود به هر رشته ای است. داشتن سلامت شنوایی کامل از شرط های اساسی ورود به رشته های موسیقی است. از دیگر شرایط لازم برای ورود به این رشته استعداد و ذوق هنری در موسیقی ، علاقه زیاد به هنر موسیقی، خلاقیت، انگیزه و اراده زیاد، اعتماد به نفس و انظباط، توانایی تحمل ساعات کاری طولانی و تمرین مداوم، علاقه مند به کارهای تیمی است.

معرفی دروس رشته نوازندگی موسیقی جهانی در مقطع کارشناسی

برای آشنایی بیشتر شما با این رشته، تصمیم گرفتیم در این بخش به معرفی دروس آن بپردازیم.

دروس پایه موسیقی جهانی

سرایش(1و2و3و4)، هماهنگی یا هارمونی (1و2)، تربیت شنوایی(1و2)، پیانوی عمومی (1و2و3)، مبانی صدا شناسی، مبانی صدا.

دروس اصلی موسیقی جهانی

تاریخ موسیقی جهان (1و2)، تاریخ موسیقی ایران، سازشناسی موسیقی جهانی (1و2)، شناسایی سازهای ایران، فرم موسیقی(1و2).

دروس تخصصی موسیقی جهانی

آواز جمعی(1و2)، همنوازی(1و2و3و4)، ارکستر جهانی(1و2و3و4)، ساز جهانی (1و2و3و4و5و6و7و8)، اجرای صحنه ای ساز جهانی(1و2)، دشیفراژ(1و2)، اجرای صحنه آوازی جمعی، پروژه نهایی.

Orchestra

گروه ارکستر

معرفی گرایش های رشته نوازندگی موسیقی جهانی

براساس انتشار دفترچه کارشناسی و کارشناسی ارشد 1400-1399 کنکور هنر در سایت سازمان سنجش، این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از زیرمجموعه های هنر موسیقی دارای گرایش نمی باشد و به صورت عمومی ارائه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته نوازندگی موسیقی جهانی

امکان ادامه تحصیل برای علاقه مندان این رشته در ایران تنها در دو مقطع کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد امکان پذیر است.

بازار کار و آینده شغلی رشته نوازندگی موسیقی جهانی در ایران

آشنایی با بازارکار هر رشته ، یکی از موضوعات مهمی است که هر داوطلب قبل از انتخاب رشته باید به آن فکر کرده باشد. در حالت کلی بیشتر افراد جامعه اینطور فکر می کنند که بازار کار برای رشته ها هنری خوب نیست، اما شاید بازار کار این رشته ها مانند رشته های گروه ریاضی و تجربی نباشد، اما اینطور نیست که این فارغ التحصیلان در جامعه هیچ جایگاه شغلی نداشته باشند.

این دانشجویان در دوران تحصیل و بعد از فارغ التحصیلی در صورت داشتن مهارت کافی می توانند وارد بازار کار شوند و برای خود جایگاه اجتمائی داشته باشند.

البته این نکته را باید گفت که دانشجویان این رشته که در شهرستان زندگی می کنند، برای ورود به به بازار کار با کمی مشکل نسبت به استان و شهرهای بزرگ روبرو هستند، و گاها دیده شده است که این افراد برای ورود به بازار کار تصمیم به جا به جایی از محل زندگی خود به شهرهای بزرگ تر مانند تهران می کنند.

آینده شغلی برای کسانی که تیپ شخصیتی مناسب با این رشته مانند استعداد هنری، اجتمائی بودن، صبور بودن و پشتکار را داشته باشند، میتواند به مرور زمان به شهرت برسد و آینده شغلی خوبی را برای خود رقم بزند.

World-music-playing-job-market-in-Iran

بازار کار رشته نوازندگی موسیقی جهانی

فرصت های شغلی رشته نوازندگی جهانی

این افراد می توانند در زمینه هایی مانند برنامه ریز و اجرا کننده ی صحنه های موسیقی ( تئاتر و نمایش )، آهنگ سازی، مربی آموزشی سازهای جهانی (مانند پیانو، گیتارو …)، فعالیت در کارگاه ساز سازی، فعالیت در استودیو های ضبط موسیقی، برنامه ریز و اجرا کننده ی موسیقی فیلم، آفرینش سرود ها و آهنگ ها، اجرای ارکستر موسیقی به عنوان نوازنده یا سرپرست گروه مشغول به کار شوند.همچنین این افراد در صورت داشتن شرایط خوب می توانند آموزشگاه های آزاد هنری تاسیس کنند و آن را مدیریت کنند.

درآمد و حقوق رشته نوزاندگی موسیقی جهانی در ایران

میزان درآمد این افراد بستگی به سمت شغلی که در آن مشغول است و محل زندگی دارد. به صورت میانگین میانگن درآمد ماهانه مشاغل این حوزه 5 میلیون تومان است. افرادی که خودشان موسس آموزشگاه باشند با توجه به تعداد شاگردها می توانند درآمد بیشتری هم داشته باشند.

دانشگاه های برتر رشته نوازندگی موسیقی جهانی در ایران

بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور هنر 99، این رشته تنها در دانشگاه تهران، دانشگاه هنر(محل تحصیل کرج) به صورت سراسری و روزانه ارائه می شود. که هر دو دانشگاه از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.

بازار کار و آینده شغلی رشته نوازندگی جهانی در دنیا

بسیاری از موسیقیدانان قرن 21 به سمت فرصت های شغلی موسیقی در خارج از کشور روی آورده اند. شاید شما هم که در حال مطالعه این مطلب هستید علاقه مند به مهاجرت از طریق این رشته و کسب ثروت زیاد هستید. نوازنده کسی است که در نواختن یک یا چند آلات موسیقی با استعداد و مهارت دارد. یک نوازنده همچنین می تواند آهنگسازی ، رهبری ، خوانندگی ، اجرا ، تنظیم و تنظیم موسیقی را در انواع سبک های مختلف انجام دهد. موسیقی را می توان در استودیو ضبط کرد یا به صورت زنده اجرا کرد.

مهارت یک نوازنده می تواند شامل اجرا ، خوانندگی ، آهنگسازی ، رهبری و تنظیم در طیف وسیعی از ژانرها مانند آلترناتیو ، بلوز ، راک ، کلاسیک ، جاز ، R&B ، ایندی ، هیپ هاپ ، کانتری و بسیاری دیگر باشد . شغل یک نوازنده بسته به نوع ، شرایط و اهداف فرد متفاوت است. این افراد می توانند در استودیو کار کنند یا به صورت زنده اجرا داشته باشند.

Global-music-job-market-in-the-world
بازار کار و آینده شغلی رشته نوازندگی جهانی در دنیا

 آنها ممکن است به عنوان هنرمندان مستقل یا موسیقی دانان حقوق بگیر برای ارکستر ، گروه کر ، تئاتر یا گروههای موسیقی کار کنند. بسیاری از موسیقیدانان نیز موسیقی را به دانش آموزان در مدارس ، کالج ها یا دانشگاه ها ، یا به صورت تک به تک در خارج از خانه یا فروشگاه موسیقی ، آموزش می دهند . تدریس اغلب مکمل درآمد یک نوازنده به حساب می آید.

ساعت کاری

قابل درک است که ساعات کار یک نوازنده می تواند بسیار متفاوت باشد. مطمئناً این حرفه شامل ساعت اداری و تایم ثابت نیست و اکثر اجرا ها عصر ها و آخر هفته ها برگزار می شود. بیشتر نوازندگان سعی دارند با برگزاری منسرت های متفاوت در مکان های مختلف و رویداد های مناسبی مختلف برای خود درآمد کسب کنند.

کشورهای متقاضی رشته موسیقی

کشورهایی مانند کشور آمریکا (شهر نیویورک)، کشور اتریش، کشور انگلستان، کشور آلمان، کانادا، استرالیا و سوئد از کشورهای متقاضی برای افراد مشغول در حوزه موسیقی هستند. هر کدام از کشورها قوانین خاصی برای جذب و پذیرش افراد دارند..

چشم انداز شغلی رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دنیا

اگر شما در خارج از کشور کسی را در حوزه موسقی میشناسید، می تواند کمک بزرگی در یافتن کار به شما کند و یا حتی میتوانید قطعه را اجرا کنید و فیلم یا صدای ظبط شده آن را برای شرکت ها، افراد معروف در این حوزه ارسال کنید. یک حرفه و معاش ، به عنوان یک موسیقیدان ، چالش برانگیز است و اغلب افراد شاغل در این زمینه نیاز به شغل دوم دارند.

پیش بینی می شود که اشتغال موسیقیدانان و خوانندگان از سال 2020 تا 2030 11 درصد رشد کند ، سریعتر از میانگین برای همه مشاغل. به طور متوسط ​​سالانه حدود 20800 فرصت شغلی برای نوازندگان و خوانندگان در طول یک دهه پیش بینی می شود.

درآمد و حقوق رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دنیا

به سختی می توان گفت که یک موسیقیدان چقدر درآمد دارد، زیرا بیشتر افراد به صورت مستقل کار می کند و د رآمد هر فرد متغیر است . بدیهی است که هرچه بیشتر موفق شوید و شهرت بیشتری کسب کنید ، پول بیشتری به دست خواهید آورد.

به طور مثال بر اساس اطلاعات موجود در سایت payscale میانگین حقوق افراد دارای مشاغل در حوزه موسیقی در ایالات متحده 42،308 دلار تا 60هزار دلار است. به دلیل متفاوت بودن سطح درآمدی افراد شاغل در این زمینه در کشورها و شهر های مختلف به شما پیشنهاد می کنم برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه به لینک “Salary for with Jobs in Music ” مراجعه کنید.

دانشگاه های برتر رشته نوازندگی موسیقی جهانی در دنیا

  • مدرسه جولیارد نیویورک – آمریکا
  • مدرسه موسیقی برکلی بوستون – آمریکا
  • دانشکده موسیقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ، کالیفرنیا – آمریکا
  • هنرستان موسیقی جدید انگلستان بوستون – انگلستان
  • دانشکده موسیقی ییل – آمریکا
  • موسسه موسیقی کورتیس – آمریکا
  • آکادمی سلطنتی موسیقی – انگلستان
  • دانشکده موسیقی جیکوبز دانشگاه ایندیانا بلومینگتون – آمریکا
  • دانشکده موسیقی مانس نیویورک – آمریکا
3.2/5 - (29 امتیاز)

یک نظر

  1. Miss.Z پاسخ

    واقعا خوش به حال کسایی که میتونن برن و امکاناتش رو دارن. من هم خیلی به این رشته علاقه دارم و به نظرم تواناییش رو هم دارم اما متاسفانه به نظرم آینده شغلی نداره مگر اینکه خودت امکانات داشته باشی و بعد بتونی بازاریابی کنی که این برای بعضی افراد، امکان پذیر نیست 💔 🙁

    1. A.M.NEWONE پاسخ

      خیلی خوب میشه اگه بتونی واسش اقدام کنی.. ببینید روی صحبتم با همه کسایی که کامنتمو میخونن هست
      کلا دو راه داریم اینکه با ریسک وارد رشته علاقمون بشیم
      یا بدون ریسک رشته ای رو بخونیم ک کار و درامد ثابت داره
      از اونجایی که قراره بخش بزرگی از عمرمون رو صرفش بکنیم من شخصا ترجیح میدم با ریسک نسبی کاریابی مواجه بشم ولی توی رشته ای تحصیل نکنم که علاقه ای بهش ندارم یا اینکه صرفا واسم یه شغل و کار هستش
      آینده هم که مشخص نیست..درسته که باید حساب شده رفت جلو ولی اونم ی حدی داره..کی میدونه ک اتفاقای غیر منتظره قراره کی رخ بدن؟ 🙂
      ما خودمون باید زمینه رو واسه هموار شدن راه تغییر بدیم..وگرنه راهای ساده و بی ریسک رو همه بلدن برن

    2. Nazanin پاسخ

      اگه تو این دنیا واقعا چیزیو پیدا کردی ک باعث میشه از ته قلبت احساس خوشحالی و عشق رو حس کنی انجامش بده! و مطمئن باش ک میتونی توش موفق بشی چون با عشق و انگیزه انجامش میدی .
      حتی اگه موفقم نشدی برنده شدی چون قلبت رو دنبال کردی
      و بهت توصیه میکنم زندگی نامه ی شوگا از بی تی اس رو بخونی چون اون هیچ چیز به جز علاقه ش به موسیقی نداشت و الان از بهترین آهنگساز های جهانه

  2. sadegh razeghi پاسخ

    باید واقعا علاقمند باشی و تلاش کنی ومهمتر اینکه امیدواربودن شرط این رشته س ،ما که ادامه میدیم به امید اینکه بعنوان یه موزیسین کارآمد بتونم فعالیت داشته باشم…26/7/1400

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.