تاریخ امروز :سه‌شنبه , 23 آوریل 2024
Masters-in-Chemical-Engineering

همه چیز درباره ارشد مهندسی شیمی: دروس امتحانی کنکور، گرایش ها، بازارکار و درآمد

با نزدیک شدن به زمان ثبت نام و انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته، داوطلبان به دنبال دریافت اطلاعاتی در زمینه رشته مدنظر از طریق جستجو در اینترنت و یا از طریق مشاوران تحصیلی هستند. آشنایی با رشته مورد علاقه، دروی امتحانی کنکور، ضریب دروس امتحانی کنکور، گرایش ها، بازار کار و درآمد آن برای هر داوطلب امری ضروری است. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته قصد داریم به معرفی یکی دیگر از رشته های دانشگاهی مقطع کارشناسی ارشد؛ ارشد مهندسی شیمی بپردازیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا با ارائه مطالبی که برای شما داریم، تصمیم بگیرید که آیا ادامه تحصیل در مقطع ارشد مهندسی شیمی خوب است یا خیر.

ماهیت ارشد مهندسی شیمی

شاید شما که در حال حاظر این مطلب را مطالعه می کنید، مطلب رشته مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی را مطالعه کرده اید و میخواهید با مقطع ارشد این رشته نیز آشنا شوید. با توجه به شناخته بودن این رشته، هنوز درک عمیقی و آشنایی خوبی با مهندسی شیمی و ماهیت آن وجود ندارد.

در این رشته از لحاظ ظاهری و باطنی بسیار با هم متفاوت است. به عنوان مثال بیشتر افراد جامعه افرادی که فارغ التحصیل رشته شیمی هستند را شیمی دادن تصور می کنند، اما مهندس شیمی فردی است که به تولید و توسعه کشفیات آزمایشگاهی، طراحی فرآیند طراحی، طراحی تجهیزات برای فرایندهای شیمیایی، بیولوژیکی و زیست محیطی می پردازند و نه اینکه تنها کارهای آزمایشگاهی انجام دهد.

introducing-Masters-in-Chemical-Engineering

ماهیت ارشد مهندسی شیمی

دانشجویان این رشته در ارشد توانایی هایی مانند شناخت و بررسی فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی متوالی در مسیر تولید، طراحی سیستم ­ها و دستگاه ­های مورد نیاز در این مسیر، بهینه کردن سیستم از نظر اقتصادی و کیفیت فرآورده ها و … را دارند.

دروس امتحانی کنکور ارشد مهندسی شیمی

یکی از مسائل مهمی که شانس موفقیت داوطلب را در قبولی رشته موردعلاقه را افزایش می دهد، آگاهی از دروس کنکور امتحانی و ضرایب آنها است. زیرا در صورت داشتن آگاهی کامل در رابطه با این مسائل، شما می توانید برنامه ریزی درستی را داشته باشد و راحت تر در رشته موردعلاقه خود قبول شوید. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، انتقال حرارت (1و2)، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، کنترل فرآیند، انتقال جرم و عملیات واحد (1و2)، طرح راکتور های شیمیایی، ریاضیات (کاربردی، عددی) را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب هر کدام از دروس ارائه کرده ایم.

نکته: ضرایب دروی برای تمامی گرایش های یکسان است.*

عنوان دروس امتحانیضرایب دروس
زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)1
انتقال حرارت (1و2)3
ترمودینامیک3
مکانیک سیالات2
کنترل فرآیند1
انتقال جرم و عملیات واحد (1و2)4
طرح راکتور های شیمیایی2
ریاضیات (کاربردی، عددی)3
دروس امتحانی کنکور و ضرایب دروس ارشد مهندسی شیمی

مهارت های و شایستگی ها برای ورود به ارشد مهندسی شیمی

پایه دروس این رشته بر مبنای ریاضی، فیزیم و شیمی بنا شده است، به همین دلیل داوطلبان این رشته باید علاوه بر استعداد در این دروس، پایه قوی هم داشته باشند. این مهندسین مدام در حال تحلیل مسائل هستند، به همین دلیل باید دارای مهارت خوب در تجزیه و تحلیل مسائل داشته باشند، تا در صورت بروز مشکلات، به خوبی آن را تحلیل کرده و مشکل را حل کنند. کار مهندسان شیمی بسیار حساس است، به همین دلیل این مهندسان برای پیشبرد درست فرایند ها باید دارای توانایی برنامه ریزی – سازماندهی و تصمیم گیری باشند.

مهارت هایی مانند مهارت ارتباطی خوب، علاقه به کار تیمی و توانایی انجام کارهای گروهی، توانایی مدیریت پروژه ها، افراد و بودجه ها از دیگر مهارت های لازم برای ورود به این رشته است.

لیست دروس ارشد مهندسی شیمی

برای آشنایی بیشتر با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس آن داشته باشیم. طول دوره کارشناسی ارشد مهندسی شیمی 2سال است که داوطلبان ملزم به پاس کردن 12 واحد دروس الزامی، 12 واحد دروس اختیاری، 2واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه است که در مجموعه 32 واحد برای مقطع کارشناسی ارشد این رشته در نظر گرفته شده است.

دروس اصلی مشترک بین همه گرایش ها

ترمودینامیک پیشرفته، طرح راکتور پیشرفته، ریاضیات مهندسی پیشرفته، محاسبات عددی پیشرفته، مکانیک سیالات پیشرفته، انتقال حرارت پیشرفته، انتقال جرم پیشرفته.

گرایش هالیست دروس اختیاری
پدیده های انتقالپدیده های انتقال در محیط های متخلخل، انتقال جرم چند جزئی، مدل سازی و شبیه سازی، بهینه سازی، دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)، طراحی آزمایش ها و تحلیل آماری نتایج، پدیده های خشک کردن، پدیده های سطحی.
پلیمرشیمی- فیزیک پیشرفته پلیمرها، رئولوژی پیشرفته پلیمرها، خواص مهندسی پلیمرها، مهندسی فرایندهای پلیمریزاسیون، ساختار و خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها، فرایندهای شکل دهی پلیمرها، طراحی و تکنولوژی قطعات لاستیکی، پلاستیک های تقویت شده با الیاف (کامپوزیت)، پدیده های انتقال در سامانه های پلیمری، هویت شناسی پیشرفته پلیمرها.
ترموسینتیک و کاتالیستترمودینامیک محلول های الکترولیت، مدل سازی ترمودینامیکی سامانه های خاص، ترمودینامیک آماری، مهندسی احتراق پیشرفته، کاتالیست های غیرهمگن، طراحی راکتورهای چندفازی غیر کاتالیستی، طراحی و تحلیل راکتورهای بستر سیال، پیش بینی خواص ترمودینامیکی سیالات، طراحی راکتورهای کاتالیستی، پدیده های سطحی.
دروس اختیاری ارشد مهندسی شیمی

گرایش های ارشد مهندسی شیمی

بر اساس انتشار در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، مجموعه مهندسی شیمی با کد 1257 دارای چهار رشته مهندسی هسته ای، مهندسی شیمی، مهندسی سیستم های انرژی، مهندسی انرژی های تجدیدپذیر است، که مهندسی شیمی دارای 14 گرایش 1-ترموسینتیک و کاتالیست، 2-فرآیندهای جداسازی، 3-طراحی فرآیند، 4-مدل سازی، شبیه سازی و کنترل، 5- محیط زیست، 6-فرآوری و انتقال گاز، 7-صنایع پتروشیمی، 8-صنایع غذایی، 9-صنایع شیمیایی معدنی، 10-نانو فناوری، 11-پلیمر،12- پدیده های انتقال، 13-زیست پزشکی، 14-مهندسی انرژی است.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد مهندسی شیمی در مقاطع بالاتر

در حال حاظر امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

3.6/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.