تاریخ امروز :جمعه , 29 مارس 2024
Master-of-Electrical-Engineering

همه چیز درباره ارشد مهندسی برق: گرایش، دروس امتحانی کنکور، بازارکار و درآمد

همیشه برای داوطلبان کنکور در مقطع کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد، انتخاب رشته بسیار دشوار است. بیشتر داوطلبان تمایل دارند، قبل از انتخاب رشته، مشاورانی باشند که یکسری اطلاعات ابتدایی درباره رشته ها را به آنها بدهند. مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور(فسفر) مدت هاست که به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه شده می پردازند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته سایت فسفر قصد داریم به معرفی ارشد مهندسی برق، بازار کار ارشد مهندسی برق، دروس امتحانی کنکور، گرایش، درآمد و حقوق آن بپردازیم.

شاید شما هم در حال حاظر در حال مطالعه این مطلب هستید، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی این رشته هستید و به دلیل علاقه تحصیل برای مقطع این رشته، قصد داریند از طریق مطالعه این مطلب، آشنایی خوبی با آن پیدا کنید. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات خوبی درباره آن به دست بیاورید.

ماهیت ارشد مهندسی برق

همان طور که در بین رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی، رشته مهندسی برق، رشته مهندسی مکانیک و رشته مهندسی کامپیوتر از رشته های پرطرفدار بین داوطلبان است، در مقطع کارشناسی ارشد هم مهندسی برق یکی از رشته های پرطرفدار مجموعه مهندسی برق به حساب می آید. ارشد مهندسی برق، یک رشته بسیار کاربردی است و هدف از ارائه آن در دانشگاه ها، مطالعه کاربردهای مرتبط با الکتریسیته، الکترومغناطیس و الکترونیک است. این دانشجویان با توجه به گرایش خود، در یک زمینه متخصص می شوند و به طور عملی با مباحث آشنا می شوند. در ادامه در رابطه با گرایش ها و بازار آن ها بیشتر صحبت میکنیم.

introduction-Master-of-Electrical-Engineering

معرفی ارشد مهندسی برق

دروس امتحانی کنکور ارشد مهندسی برق

هر ساله سازمان سنجش قبل از ثبت نام دفترچه ای با عنوان مجموهای امتحانی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته مرتبط با همان سال را در سایت خود به نشانی sanjesh.org منتشر می کند. در این دفترچه اطلاعاتی درباره رشته های ارائه شونده، دروس امتحانی کنکور، ضرایب دروس ارائه می شود. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید دروسی مانند زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، ریاضیات (معادلات دیفرانسیل،ریاضیات مهندسی، آمار و احتمال)، مدارهای الکتریکی (1و2)، الکترونیک (1و2) و سیستم های دیجیتال، ماشین های الکتریکی (1و2) و تحلیل سیستم های انرژی الکتریکی 1، سیستم های کنترل خطی، سیگنال ها و سیستم ها، الکترومغناطیس را مطالعه کنند. ضریب هر کدام از این دروس برای گرایش ها متفاوت است.

ضرایب دروس امتحانی

در جدول زیر به ارائه ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس (1 تا 8) پرداخته ایم.

گرایش هاضریب درس1ضریب درس2ضریب درس3ضریب
درس4
ضریب
درس5
ضریب
درس6
ضریب
درس7
ضریب
درس8
1گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک23341122
2گرایش افزاره های میکرو و نانوالکترونیک23341122
3گرایش سیستم های الکترونیک دیجیتال23341122
4گرایش سیستم های قدرت23314211
5گرایش الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی23314211
6برنامه ریزی و مدیریت سیستم های انرژی الکتریکی23314211
7گرایش سامانه های برقی حمل و نقل23314211
8گرایش مخابرات میدان و موج23321124
9گرایش مخابرات نوری23321124
10گرایش مخابرات سیستم23321142
11گرایش مخابرات امن و رمزنگاری23321142
12گرایش شبکه های مخابراتی23321142
13گرایش کنترل23312421
14گرایش جنگ الکترونیک23341122
15گرایش الکترواکوستیک23341122
دروس امتحانی کنکور ارشد مهندسی برق

مهارت و شایستگی ها برای ورود به ارشد مهندسی برق

داشتن پایه قوی در ریاضیات، مفاهیم فیزیک از ملزمات ورود به این رشته است. یک مهندس برق باید نسبت به کارهای عملی و کار با وسایل برقی علاقه داشته باشد. این داوطلبان باید روحیه تحلیل گری و ذهنی خلاق داشته باشند تا بتوانند هم مطالب درسی را درک کنند و هم در این رشته موفق شوند.

یک دانشجوی مهندسی برق باید روحیه کار کردن با هر نوع تجهیزات از یک ولت متر تا تجهیزات آنالانیز کننده را برای طراحی های پیشرفته و نرم افزاری داشته باشد.

اگر دانشجویان رشته برق فقط روی مباحث تئوری و ریاضیات اکتفا کنند مطمئن باشند بعد از فارغ التحصیلی به دلیل نداشتن مهارت کافی در کار عملی جذب بازار کار نمی شوند.

معرفی گرایش های ارشد مهندسی برق

بر اساس انتشار دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، ارشد مهندسی برق زیر مجموعه مهندسی برق با کد 1251، دارای 15 گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک، افزاره های میکرو و نانوالکترونیک، سیستم های قدرت، سیستم های الکترونیک دیجیتال، الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی، برنامه ریزی و مدیریت سیستم های انرژی الکتریکی، سامانه های برقی حمل و نقل، مخابرات میدان و موج، مخابرات نوری، مخابرات سیستم، مخابرات امن و رمزنگاری، شبکه های مخابراتی، کنترل، جنگ الکترونیک، الکترواکوستیک است.

وضعیت ادامه تحصیل در مقطع ارشد مهندسی برق در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل در این رشته در مقاطع بالاتر در گرایش های گفته شده و حتی گرایش های تخصصی تر در ایران وجود دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.