تاریخ امروز :دوشنبه , 22 آوریل 2024
Master-of-Tourism-Management

همه چیز درباره ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری): بازار کار، درآمد

امروزه بیشتر داوطلبان به دلیل ارتقاء موقیعت شغلی، افزایش سطح دانش، تمایل به ادامه تحصیل، تمایل به داشتن مدرک و خیلی از عوامل دیگر تصمیم می گیرند که در مقطع ارشد تحصیل کنند. انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد برای افرادی که هدف مشخصی دارند، بسیار مهم است. این فراد شاید به انگیزها و پیش فرض های ذهنی قصد وارد شدن به آن رشته های داشته باشند، اما چون آگاهی و شناخت کافی از آن رشته، بازار کار، موقیعت های شغلی، درآمد آن رشته ندارند، به مشکل بر می خورند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های دانشگاهی سایت فسفر قصد داریم شما را با ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) آشنا کنیم.

همان طور که میدانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) مدت هاست به معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازند تا روند تصمیم گیری برای انتخاب رشته را برای شما عزیزان هموار تر کنند. در ادامه شمار را بیشتر با این رشته آشنا می کنیم.

ماهیت ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

در مطاب معرفی رشته هتلداری در مقطع کارشناسی، توضیح دادیم که این رشته تنها در مقطع کارشناسی در حال حاضر در ایران ارائه می شود و داطلبان علاقه مند به آن باید برای تحصیل در مقطع ارشد، در صورت تمایل با مرتبط بودن با مدرک دوره کارشناسی خود مجموعه مدیریت جهانگردی را انتخاب کنند. اما خیلی از داوطلبان با عنوان ارشد هتلداری شاید به دنبال مطالب این رشته باشند، اما اینطور نیست و این مجموعه شاید کمی متفاوت با رشته هتلداری باشد.

مجموعه مدیریت جهانگردی بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 از رشته های شناور به حساب می آید. این افراد در دوران تحصیل خود با مباحثی مانند نحوه برنامه ریزی برای سفر، نحوه برگزای سفر و تدارکات آن، نحوه پذیرایی آشنا می شوند. کشور ها از لحاض فرهنگی و اقلیمی سابقه بسیار طولانی و شنیدنی دارد، به همین خاطر هدف از ارائه این رشته در دانشگاه های کشور، تربیت نیری انسانی متخصص برای بهبود صنعت گردشگری کشور و جذب توریست است.

introduction-Tourism-Management

معرفی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

دروس امتحانی کنکور ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

هر ساله در زمان ثبت نام و انتخاب رشته، سازمان سنجش دفترچه ای برای کسب از اطلاعات داوطلبان در سایت منتشر میکند. یکی از موضوعاتی که در دفترچه به آن اشاره شده است؛ عنوان دروس امتحانی برای کنکور و ضریب هر درس است. دانستن ضریب درسی باعث می شود داوطلب برای درس های با اهمیت بیشتر زمان بیشتری بگذارید و شانس قبولی در رشته مورد علاقه خود را افزایش دهید. داوطلبان علاقه مند به این رشته باید خود را برای پاسخ دادن به سوالات دروسي مانند زبان تخصصی (انگلیسی)، برنامه ریزی توسعه و اقتصاد جهانگردی، روش های کمی در جهانگردی (ریاضیات کاربردی، پژوهش عملیاتی و آمار کاربردی)، مدیریت بازاریابی (اصول مدیریت، رفتار سازمانی، بازاریابی و مدیریت بازار)، علوم اجتماعی (جامعه شناسی، مردم شناسی، فرهنگ عامه)، تاریخ و جغرافیا (تاریخ و فرهنگ ایران، هنر معماری ایران، باستان شناسی، نقشه خوانی، جغرافیای جهانگردی ایران) آماده کنند.

در جدول زير به معرفي ضريب هر درس پرداخته ايم.

زبان تخصصی (انگلیسی)برنامه ریزی توسعه و اقتصاد جهانگردیروش های کمی در جهانگردی مدیریت بازاریابیعلوم اجتماعی تاریخ و جغرافیا
بازاریابی جهانگردی322322
برنامه ریزی توسعه جهانگردی222322
دروس امتحانی کنکور ارشد مدیریت جهانگردی

توانایی های موردنیاز برای ورود به ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

اولين گام براي ورود به اين رشته علاقه مند بودن به سفر و ديدن جاذبه هاي ديدني است. این افراد باید نسبت به مطالعه تاریخ کشورها و آشنایی فرهنگ آنها علاقه مند باشند، تا بتوانند با افراد متناسب با فرهنگ آنها رفتار کنند. داشتن مهارت ارتباطی و روابط اجتماعی بودن یکی دیگر از شرایط لازم برای ورود به این رشته است، این افراد باید بتوانند با مراجعه کنندگان خود به خوبی و با روی خوش برخورد داشته باشند، تا علاوه بر جذب اعتماد او، احترام او را نیز نگه دارند و خاطرات خوبی برایش بسازند. به دلیل اینکه در ممکن است با مسافران خارجی در اتباط باشند، باید نسبت به زبان های خارجه مانند زبان انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی و …، با توجه به موقعیت جغرافیایی خود تسلط داشته باشند.

لیست دروس ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

دروس مشترک بین گرایش های مختلف

ارزیابی طرح های توسعه جهانگردی، روش های کمی در جهانگردی، حسابداری مدیریت (در صنعت جهانگردی)، خط مشی گذاری در صنعت جهانگردی، تحلیل رفتار جهانگردی و تعامل فرهنگی، حیط ملی و بین المللی تجارت و گردشگری، مدیریت کیفیت جامع در صنعت جهانگردی، اصول مدیریت و بازاریابی خدمات، مدیریت منابع انسانی در صنعت جهانگردی.

 دروس اختصاصی گرایش برنامه ریزی توسعه جهانگردی

سمینار در مسائل جهانگردی پایدار، مدیریت استراتژیک پایدار، رنامه ریزی جهانگردی در کشورهای در حال توسعه، مدیریت اکوسیستم های طبیعی.

دروس تخصصی گرایش بازاریابی جهانی

سمینار در مسائل بازاریابی جهانگردی (تحقیقات بازاریابی)، بازاریابی محصولات جهانگردی، رفتار مصرف کننده در جهانگردی، بازاریابی بین المللی در جهانگردی.

گرایش های ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

بر اساس انتشار دفترچه مجموع هاي امتحاني کارشناسي ارشد ناپيوسته سال 1400 در سايت سازمان سنجش، مجموعه مديريت جهانگردي با کد 1125، دارای 2گرایش بازاریابی جهانگردی، برنامه ریزی توسعه جهانگردی است.

بازار کار و آینده شغلی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در ایران

یکی از سوالات پرتکراری که داوطلبان در رابطه با بازار کار مرتبط با رشته ها است. ارشد مدیریت جهانگردی یکی از رشته های جذاب برای خانم ها و آقایان است. فارغ التحصیلان این رشته برای ورود به بازار کار و موقعیت های شغلی خوب باید تسلط خوبی بر زبان های خارجی داشته باشند. با توجه به اینکه کشور ایران دارای پتانسیل های زیادی برای جذب گردشگر و رونق این صعت است، فرصت های شغلی خوبی برای این فارغ التحصیلان وجود دارد.

این افراد بر اساس علاقه، توانایی و مهارت کاری خود می توانند در اداره میراث فرهنگی و گردشگری، استانداری، شهرداری، سازمان حج و زیارت و عتبات عالیات مشغول به کار شوند. در واقع با برنامه ریزی و تلاش مسئولین برای گسترش صنعت گردشگری در کشور می توانیم شاهد آینده روشنی برای این فارغ التحصیلان باشیم.

Labor-market-of-master-of-tourism-management-in-iran
بازار کار و آینده شغلی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در ایران

فرصت های شغلی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری)

این افراد میتوانند به عنوان کارمند آژانس مسافرتی، مدرس گردشگری در دانشگاه ها، راهنمای انواع تور، مدیریت هتل و مراکز اقامتی، پروژهش در حوزه گردشگری مشغول به کار شوند. فارغ التحصیلان این رشته در صورت داشتن سرمایه لازم می توانند به صورت کارآفرینی اقدام به تاسیس آژانس های مسافرتی کنند.

درآمد و حقوق ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در ایران

میزان درآمد هر شغل برای هر فر با توجه به سطح مهارت شغلی، سابقه کاری، سمت شغلی، تایم شغلی و ارگانی که در آن مشغول است متفاوت است. افرادی که در بخش های دولتی مشغول به کار شوند، حقوقی مطابق با قانون مدیریت کشوری همان سال را دریافت می کنند، افرادی هم که در بخش های خصوصی مانند آژانس های مسافرتی مشغول به کار می شوند، مطابق با توافق با کارفرما حقوق دریافت می کنند. به طور مثال میانگین حقوق کارمند آژانس مسافرتی در ماه 6 میلیون تومان است.

دانشگاه های برتر ارشد مدیریت جهانگردی در ایران

براساس دفترچه انتخاب رشته ارشد سال 99 در سایت سازمان سنجش این رشته در دانشگاه های سراسری مانند دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی-تهران، دانشگاه سمنان، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه مازندران-بابلسر، دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل ارائه می شود. دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.

بازار کار و آینده شغلی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در دنیا

صنعت گردشگری به سرعت در حال رشد است و مشاغل مدیریت گردشگری بسیار مورد توجه است. کار در مدیریت گردشگری به طور کلی شامل: طیف گسترده ای از کارهای جالب ، ملاقات با افراد جدید و احتمالاً فرصت سفر است. با این حال ، این جنبه های منفی نیز دارد – ساعات کار طولانی است و مدیران اغلب موظفند به شکایات مهمانان ناراضی رسیدگی کنند.

در رابطه با بازارکار و آینده شغلی این حرفه در خارج از کشور باید گفت در حال حاظر به دلیل شرایط کرونا، بازار کار این رشته شرایط خوبی ندارد، اما با گذشت زمان و برگشتن وضعیت به شرایط قبل شرایط بهتری برای فارغ التحصیلان این رشته پیش می آید.

Labor-market-of-master-of-tourism-management-in-world
بازار کار و آینده شغلی ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در خارج از کشور

در حالت کلی کشورهایی مانند فرانسه، اسپانیا، ایالات متحده، چین از بزرگترین کشورهای دارای صنعت گردشگری هستند. همچنین کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، نیوزلند، کانادا، سیشل، مالدیو، استرالیا، انگلستان، سوئیس از جمله بهترین کشورها برای مشاغل گردشگری از نظر موقعیت شغلی، حقوق و دستمزد هستند.


وظایف و مسئولیت های مرتبط با موقعیت در مدیریت جهانگردی از شغلی به شغل دیگر بسیار متفاوت است. با این حال ، مشاغل مدیریت گردشگری اساساً بر مدیریت مشاغل ، جاذبه های گردشگری و سایر تأسیسات در صنعت گردشگری متمرکز است که دارای سه هدف اصلی است:

  • ترویج گردشگری
  • جلب رضایت میهمانان
  • کسب سود برای کسب و کار

وظایف ، وظایف و مسئولیت های مدیر گردشگری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مدیریت وظایف روزانه یک شرکت در صنعت گردشگری
  • مشارکت در برنامه ریزی استراتژیک و مالی
  • مدیریت بودجه
  • استخدام ، آموزش و نظارت بر کارکنان
  • رسیدگی به شکایات مهمان
  • بازاریابی تجارت و جلب توجه گردشگران
  • به روز بودن با روندهای صنعت (که ممکن است شامل تحقیقات آنلاین ، بازدید از سایت و شرکت در کنفرانس ها یا رویدادها باشد)
  • یافتن راه هایی برای بهبود پایداری زیست محیطی فعالیتهای مرتبط با گردشگری سازمان آنها

مشاغل متداول در مدیریت جهانگردی در خارج از کشور عبارتند از:

  • مدیر رویدادها
  • مدیر روابط مهمان
  • مدیر هتل
  • اپراتور گروه تور
  • مدیر بازاریابی گردشگری
  • مدیر مرکز اطلاعات گردشگری
  • مدیر آژانس مسافرتی

درآمد و حقوق ارشد مدیریت جهانگردی (ارشد هتلداری) در دنیا

تعیین میزان درآمد هر شغل در هر کشور بستگی به خیلی از عوامل مانند سطح مهارت شغلی، سابقه کاری، سمت شغلی و .. دارد. به طور میانگین حقوق پایه سالانه ارشد مدیریت جهانگردی در ایالات متحده 54 هزار دلار است. به دلیل روزرسانی مدام حقوق مشاغل کشورها در سایت های معتبر به شما پیشنهاد می کنیم برای مشاهده حقوق مشاغل این حوزه در کشور دلخواه به سایت www.payscale.com مراجعه کنید.

دانشگاه های برتر ارشد مدیریت جهانگردی در دنیا

  • دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ
  • دانشگاه گریفیث
  • دانشگاه نیویورک
  • دانشگاه کوئینزلند
  • دانشگاه وست مینستر
  • دانشگاه سوری انگلستان
  • دانشگاه بورنموث

3/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.