تاریخ امروز :چهارشنبه , 24 آوریل 2024
master-of-Social-Psychology

ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی اجتماعی: دروس امتحانی کنکور، بازار کار، درآمد

روانشناسی یکی از رشته های پرکاربرد در جامعه به حساب می آید و بسیاری از مشکلات را حل می کند. این رشته در مقطع ارشد به 10 رشته تخصصی تبدیل می شود که هر کدام کاربردهای منحصر به فردی را دارند. از همه مهم تر هر داوطلب برای انتخاب آنها باید با آن رشته ها آشنایی داشته باشد. در این مطب از مجموعه مطالب معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد سایت فسفر قصد داریم به معرفی ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی اجتماعی بپردازیم و شما را با دروس امتحانی کنکور، دروس، بازارکار و درآمد آن آشنا کنیم.

ماهیت ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی اجتماعی

همان طور که در مطلب رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی صحبت کردیم، این رشته در در مقطع کارشناسی ارشد دارای 10 رشته تخصصی مانند ارشد روانشناسی بالینی، ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنائی، ارشد روانشناسی تربیتی و …. است که با مراجعه به لینک مروبوط به هر کدام می توانید درباره آن مطالعه داشته باشید. یکی از آن رشته ها که شاید کمی ناشناخته تر از رشته های ذکر شده باشد؛ رشته روانشناسی اجتماعی است.

روانشناسی اجتماعی مطالعه چگونگی تأثیرگذاری افراد بر دیگران و تحت تأثیر قرار گرفتن از محیط اجتماعی و جسمی آنها است. در واقع روانشناسان اجتماعی به ما این امکان را می دهد که درک بهتری از چگونگی تأثیر پویایی گروه در انتخاب و اقدامات ما داشته باشیم و بینشی را درباره چگونگی تأثیر ادراکات اجتماعی ما بر تعاملات ما با سایر افراد فراهم می کنند.

introduction-for-master-of-Social-Psychology

ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی اجتماعی

روانشناسان اجتماعی پویایی های بین فردی و گروهی و چالش های اجتماعی مانند تعصب ، سوگیری ضمنی ، قلدری ، فعالیت مجرمانه و سوء مصرف مواد را مطالعه می کنند . آنها درباره تعاملات اجتماعی و عواملی که بر آنها تأثیر می گذارد، مانند رفتار گروهی، نگرش ها، برداشت های عمومی و رهبری ، تحقیق می کنند.

“روانشناسان اجتماعی چگونگی تفکر، تأثیر و ارتباط افراد با یکدیگر را بررسی می کنند و همچنین چگونگی تاثیر گذاری این تعاملات بر موضوعات گسترده ای مانند تعصب ، جاذبه عاشقانه ، اقناع ، دوستی و پرخاشگری را نیز مطالعه می کنند.”

 

دروس امتحانی کنکور ارشد روانشناسی گرایش روانشناسی اجتماعی

خب شاید در حال حاظر که در حال مطالعه این مطلب هستید، علاقه دارید در این رشته تحصیل کنید ولی نمیدانید چه دروسی را باید مطالعه داشته باشید. هر ساله سازمان سنجش قبل از زمان ثبت نام و انتخاب رشته دفترچه با عنوان مجموعه های امتحانی آزمون ورودی کارشناسی ارشد مرتبط با همان سال را در سایت منتشر می کند. در آن دفترچه اطلاعاتی مانند لیست رشته های امتحانی، دروس امتحانی و ضرایب آنها، گرایش رشته ها، شرایط پذیرش در آنها ارائه می شود.

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه مجموعه های امتحانی آزمون ورودی دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400، علاقه مندان به این رشته باید دروسی مانند متون روانشناسی (به زبان انگلیسی)، علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی، امار و روش تحقیق، روانشناسی مرضی و کودکان استثنائی، روانشناسی رشد، روانشناسی عمومی، روانشناسی فیزیولوژیک، انگیزش و هیجان را مطالعه کنند. در جدول زیر به معرفی ضرایب هر کدام از دروس پرداخته ایم.

دروس امتحانیضرایب دروس
متون روانشناسی (به زبان انگلیسی)2
علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی1
امار و روش تحقیق1
روانشناسی مرضی و کودکان استثنائی2
روانشناسی رشد2
روانشناسی عمومی2
، روانشناسی فیزیولوژیک، انگیزش و هیجان1
دروس امتحانی کنکور گرایش روانشناسی اجتماعی

توانایی های موردنیاز برای ورود به گرایش روانشناسی اجتماعی

دانش در مورد رفتار انسان فقط آغاز وقتی است که می خواهیم یک روانشناس اجتماعی موفق باشیم. علاوه بر دانش نظری ، آنها همچنین باید تعدادی مهارت مهم داشته باشند تا در حرفه خود رشد کنند. لیست زیر شامل چند مهارت است که روانشناسان اجتماعی برای انجام وظایف روزانه نیاز دارند.

مهارت های ارتباطی کلامی و کتبی

به منظور مطالعه رفتار اجتماعی، روانشناسان اجتماعی باید بتوانند به صورت کلامی با مشارکت کنندگان در تحقیق ارتباط برقرار کنند و همچنین با همکاران در مورد یافته های مطالعه ارتباط برقرار کنند. مهارت های نوشتاری ارتباطی نیز هنگام تهیه یک مطالعه و مستند کردن نتایج مهم است.

Communication-and-verbal-skills-for-social-psychology
مهارت های ارتباطی کلامی و کتبی یک مهارت موردنیاز برای روانشناس اجتماعی است.

مهارت های شنیداری

روانشناسان اجتماعی که تحقیق می کنند باید توانایی مشاهده رفتار را داشته باشند و این شامل توانایی گوش دادن به دیگران و پردازش گفته های آنها می شود.

مهارت های تفکر انتقادی

روانشناسان اجتماعی موظفند داده های خام را درک کرده و در متن رفتار انسان قرار دهند. آنها باید بتوانند داستان را درون داده ها برون ریزی کرده و در زمینه ای قرار دهند که مخاطبان بیشتری درک کنند.

مهارتهای اخلاقی

روانشناسان اجتماعی خواه به عنوان محقق، استاد دانشگاه یا مشاور کار کنند، باید استانداردهای اخلاقی بالا را حفظ کنند. محققان برای حفظ یکپارچگی اطلاعاتی که به دست می آورند، باید مطالعات را به روشی آینده انجام دهند و گزارش دهند.

مهارت های کامپیوتری

مانند هر حرفه دیگر، مهارت های رایانه ای قسمت مهمی از موفقیت در زمینه روانشناسی است. روانشناسان اجتماعی باید نحوه ایجاد صفحه گسترده (نرم افزار Excel)، استفاده از برنامه های پردازش کلمه و جستجو در اینترنت و نحوه کار با ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها را بدانند.

مهارت های کامپیوتری یک مهارت مورد نیاز برای روانشناس اجتماعی است.

معرفی گرایش های ارشد روانشناسی اجتماعی

بر اساس اطلاعات موچود در دفترچه مرتبط با مجموعه های امتحانی آزمون کارشناسی ارشد سال 1400، رشته روانشناسی اجتماعی از زیر شاخه های ارشد روانشناسی با کد 1133، دارای هیچ گرایش نیست و به صورت عمومی ارائه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در گرایش روانشناسی اجتماعی

بر اساس دفترچه دکترا سال 99، رشته روانشناسی اجتماعی در ایران در مقطع دکترا ارائه نمی شود. دانشجویان علاقه مند به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در این رشته می توانند در دیگر رشته های روانشناسی شرکت کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مقطع دکتری رشته روانشناسی، بهتر است به سایت سازمان سنجش مراجعه و دفترچه کنکور دکترا سال مورد نظر را مطالعه کنید.

3.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.