تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 28 مارس 2024
Master-of-Midwifery

همه چیز درباره ارشد مامایی: دروس امتحانی کنکور، گرایش ها، بازارکار و درآمد

انتخاب رشته ارشد برای بسیاری از داوطبان با چالش هایی همراه است. داوطلبان معمولا دوست دارند قبل از انتخاب رشته اطلاعاتی درباره آن رشته، رشته های مجاز برای شرکت در آن، دروس امتحانی کنکور و ظرایب آنها، تعداد دروس آن رشته، گرایش ها، بازارکار و درآمد آن داشته باشند، تا بتوانند تصمیم درستی را بگیرند. افراد معمولا برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد، به دنبال نزدیک شدن به هدف های تعیین شده خود هستند و اگر آن رشته و شرایط آن با هدف هایی که دارند، در یک مسیر نباشند، اتفاق های خوبی برایشان رخ نمی دهد. مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامعه کنکور (فسفر)، در مطلب “همه چیز درباره رشته مامایی” به معرفی این رشته در مقطع کارشناسی پرداخته اند، و در این مطلب قصد داریم به معرفی ارشد مامایی و مسائل پیرامون آن بپردازیم.

ماهیت ارشد مامایی

کمتر کسی است که با رشته مامایی و نقش آن در جامعه آشنا نباشد. همان طور که می دانید، این رشته در حال حاظر تنها از بین داوطلبین خانم، دانشجو می پذیرد. در واقع هدف ازارائه این رشته در مقطع کارشناسی ارشد تربیت وپرورش نیروهای ماما متخصصی و البته متعهد است، که این افراد با تکیه بر دانش آکادمیک خود، علوم و فنون علمی مامایی، مطالعه مقالات روز دنیا در این حوزه، بتوانند مادران را در جهت بهداشت مادر و کودک کمک کنند.

The-nature-of-the-master-of-midwifery

ماهیت ارشد مامایی

رشته های مجاز برای شرکت در مجموعه مامایی در مقطع کارشناسی ارشد

شاید شما هم که در حال مطالعه این مطلب هستید، به این رشته علاقه مند هستید و یا فارغ التحصیل مقطع کارشناسی این رشته هستید. باید به شما بگویم که بهترین منبع برای دریافت اطلاعات درباره رشته های مجاز برای ورود به هر رشته ای، مطالعه دفترچه مرتبط با همان سال است. بر اساس مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام انتخاب رشته کارشناسی ارشد 99، در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت؛ تنها دانشجویان مدرک کارشناسی مامایی و پرستار ماما می توانند در ارشد این رشته شرکت کنند. حال که صحبت از پرستاری شد، به شما پیشنهاد می کنم مطلب های “همه چیز درباره رشته پرستاری” و “ارشد پرستاری” را نیز مطالعه کنید.

دروس امتحانی کنکور ارشد مامایی

هر ساله مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت به منظور آگاهی دادن به داوطلبان در زمینه مجموعه های امتحانی، دروس امتحانی، ظرایب دروس، شرایط پذیرش رشته و …، دفترچه ای با عنوان مجموعه های امتحانی آزمون در سایت منتشر می کند. بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 99، علاقه مندان به این رشته باید دروسی مانند (بارداری و زایمان و بیماری های زنان)، (بهداشت، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده)، (نوزادان و مراقبت های مربوطه)، (جنین شناسی)، (بیماری های داخلی و جراحی مربوط به مامایی)، (روانپزشکی در مامایی و اختلالات جنسی)، (زبان انگلیسی) را مطالعه کنند. در جدول زیر ضرایب مربوطه به هر درس ارائه شده است.

دروس امتحانیضرایب دروس برای رشته ماماییضرایب دروس برای رشته مشاوره مامایی
بارداری و زایمان و بیماری های زنان43
بهداشت، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده23
نوزادان و مراقبت های مربوطه22
جنین شناسی10
بیماری های داخلی و جراحی مربوط به مامایی10
روانپزشکی در مامایی و اختلالات جنسی02
زبان انگلیسی32
دروس امتحانی کنکور ارشد مامایی

مهارت ها و شایستگی ها برای ورود به کارشناسی ارشد مامایی

این افراد در قدم اول باید بسیار صبور باشند و روحیه مسئولیت پذیری داشته باشد. همچنین این افراد باید شجاع باشند و مشکلی برای دیدن صحنه های ناخوشایند، خونریزی نداشته باشند. علاوه بر این موارد علاقه به کار تیمی و توانایی دادن روحیه به بیمار، دلسوز بودن هم از شایستگی های ورود به این رشته است. دروس تئوری این رشته بیشتر دروس عملی آن است و فرد باید به کارهای عملی در اتاق عمل علاقه داشته باشد. اغلب دانشجویان بعد چند ترم که کارهای عملی این رشته شروع می شود توانایی تحمل این شرایط در کنار ماندن در شیفت شب را ندارند و از دانشگاه انصراف می دهند.

شایستگی ها برای ورود به کارشناسی ارشد مامایی

لیست دروس ارشد مامایی

برای آشنایی بیشتر شما با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم.

دروس اختصاصی اجباری گرایش مامایی

آمارحیاتی پیشرفته تحلیل آماری، روش تحقیق، روش ها و فنون تدریس و تمرین در تدریس، طرح و برنامه ریزی درسی و طراحی و ارزشیابی سیستم آموزشی، مشاوره و راهنمایی در مامایی و بهداشت باروری، سمینار در تحقیق، شناخت نوزادان نیازمند به مراقبت های ویژه، بارداری و زایمان و پدیده های نوین در مامایی.

دروس اختصاصی اختیاری گرایش مامایی

کارآموزی بارداری و زایمان و پدیده های نوین در مامایی 1، کارآموزی بارداری و زایمان و پدیده های نوین در مامایی 2، بیماری های زنان و نازایی، اپیدمیولوژی خانواده و جامعه، بهداشت باروری 1(بهداشت باروری و حقوق آن)، بهداشت باروری 2(بهداشت مادر و کودک)، بهداشت باروری 3(اپیدمیولوژی خانواده و جامعه)، بهداشت باروری 4(برنامه ریزی و مدیریت بهینه سازی سیستم ها در بهداشت باروری مادر و کودک)، بیماری های کودکان و مسائل کودکان استثنایی، بیماری های ارثی و مشاوره ژنتیک.

مامایی در جامعه 1، مامایی در جامعه 2، مامایی در جامعه 3، کارآموزی مامایی در جامعه، اپیدمیولوژی و جمعیت شناسی، کودکان استثنایی، مدیریت و مبانی رفتار سازمانی، مدیریت اقتصاد بهداشت، استانداردهای خدمات مامایی و بهداشت مادر و کودک، مدیریت خدمات مامایی1 و 2، مدیریت کیفیت جامع در نظام بهداشت و درمان، سمینار مسائل و مشکلات مدیریتی در مامایی، مامایی و پزشکی قانونی 1، اخلاق مامایی و معرفت شناسی، قوانین قضایی و جرم شناسی، مامایی و پزشکی قانونی 2، خشونت علیه زنان و کودکان، کاربرد تکنولوژی پزشکی قانونی.

دروس اصلی گرایش مشاوره در مامایی

آمارحیاتی پیشرفته تحلیل آماری، روش ها و فنون آموزش در جامعه یا سیستم بهداشتی، اخلاق حرفه ای در مشاوره مامایی، مهارت های ارتباطی 1، مهارت های ارتباطی2، مدیریت در سیستم های بهداشتی.

دروس اختصاصی اجباری گرایش مشاوره در مامایی

سلامت در خانواده، مشاوره و آموزش در بارداری-زایمان طبیعی و پس از زایمان، مشاوره تنظیم خانواده و روش های پیشگیری از بارداری، نکات کاربردی از اختلالات روانی شایع در دوره باروری، مشاوره مامایی در مشکلات خاص دوره باروری، یائسگی و مشاوره قبل و بعد از یائسگی، اصول مشاوره ژنتیک و بیماری های ارثی.

دروس اختصاصی اختیاری گرایش مشاوره در مامایی

سمینار تحقیق در مشاوره مامایی، الگوهای برنامه ریزی و تغییر رفتار در بهداشت خانواده.

معرفی گرایش های رشته مامایی در مقطع ارشد

بر اسا آخرین اطلاعات موجود در دفترچه سال 99، این رشته در مقطع ارشد دارای 2گرایش مامایی و مشاوره در مامایی است.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد مامایی در ایران

خوشبختانه امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی ارشد مامایی در ایران

یکی از مسائل مهمی که برای هر داوطلب قبل از انتخاب رشته اهمیت دارد، آشنایی با بازار کار و آینده شغلی آن رشته است. مامایی یکی از شغل های بدون جایگزین است و برای اینکه دوران بارداری و وضع حمل را به خوبی طی کند نیاز دارد که در کنار یک پزشک زنان، یک ماما هم به عنوان مشاور در کنار او باشد. به همین دلیل بازار کار فارغ التحصیلان این رشته خوب است و اکثر افرادی که وارد این رشته میشوند در صورت داشتن پشتکار و شایستگی های لازم به راحتی میتوانند وارد بازار کار در محیط هایی مانند بیمارستان ها، درمانگاه ها، زایشگاه ها، مراکز بهداشتی، مدارس به عنوان کارشناس بهداشت خانواده و مربی بهداشت مدارس مشغول به کار شوند.

درآمد وحقوق ارشد مامایی در ایران

این رشته تقریبا یکی از رشته های پر درآمد رشته های پزشکی است. میزان درآمد هر فرد در هر حوزه بستگی به خیلی از عوامل مانند نوع محیط کاری، سطح تحصیلات، سابقه کاری، تایم کاری دارد. افرادی که جذب ارگان های دولتی می شوند، حقوقی مطابق قانون مدیریت کشوری دریافت می کنند و افرادی که در بخش های خصوصی مشغول به کار می شوند طبق توافق با کارفرما حقوق دریافت می کنند. به طور میانگین حقوق ماهانه این افراد می تواند 6 میلیون تومان باشد که فرد با ارتقا سطح شغلی و تحصیلی خود می تواند این درآمد را نیز بیشتر کند.

3.6/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.