تاریخ امروز :جمعه , 19 آوریل 2024
Master-of-Computer-Engineering

همه چیز درباره ارشد مهندسی کامپیوتر: بازارکار و درآمد

انتخاب رشته ارشد را می توان یکی از مهم ترین تصمیم های زندگی هر فرد به حساب بیاوریم. انتخاب رشته درست در مقطع کارشناسی ارشد باعث ارتقا شغلی و بهبود وضعیت مالی زندگی فرد می شود. البته این مزایا تنها از طریق شرکت در کنکور و تحصیل مطالب تئوری در دانشگاه به دست نمی آید، بلکه این افراد باید در کنار تحصیل خود، شغلی متناسب هم برای خودشان انتخاب کنند و به مرور در آن شغل تجربه و مهارت کافی را به دست بیاورند. در این مطلب از مجموعه مطالب معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد قصد داریم به معرفی ارشد مهندسی کامپیوتر، بازار کار ارشد مهندسی کامپیوتر، آینده شغلی، دروس امتحانی کنکور، درآمد و خیلی از موارد دیگر بپردازیم.

همان طورکه می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) مدت هاست در تلاش اند تا با معرفی رشته های دانشگاهی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گروه های آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی ، هنر و زبان خارجه شما عزیزان را با رشته ها، بازار کار، موقیعت های شغلی، شرایط تحصیل درآنها و .. آشنا کنند، تا روند تصمصم گیری برای انتخاب رشته برای شما هموارتر شود.

ماهیت ارشد مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر یک رشته کاملا شناخته شده بین داوطلبان کنکور است و این رشته مانند رشته مهندسی برق، رشته مهندسی مکانیک از جمله رشته های پرطرفدار بین داوطلبان گروه ریاضی به حساب می آید. در مطلب “همه چیز درباره رشته مهندسی کامپیوتر” به معرفی کامل این رشته در مقطع کارشناسی پرداخته ایم.

Introduction-to-Master-of-Computer-Engineering

ماهیت ارشد مهندسی کامپیوتر

دروس امتحانی کنکور مجموعه مهندسی کامپیوتر

بر اساس اطلاعات موجود دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، علاقه مندان به این رشته باید دروسی مانند 1-زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2-ریاضیات (ریاضی عمومی (1و2)، آمار و احتمال مهندسی، ریاضیات گسسته)، 3-مجموعه های دروس تخصصی (نظریه زبان ها و ماشین ها، سیگنال ها و سیستم ها) ، 4- (ساختمان داده ها، طراحی الگوریتم و هوش مصنوعی) ، 5- (مدار منطقی، معماری کامپیوتر و الکترونیک دیجیتال)، 6- (سیستم های عامل، شبکه های کامپیوتری و پایگاه داده ها) را مطالعه کنند.

ضرایب دروس امتحانی کنکور مجموعه مهندسی کامپیوتر

رشتهگرایش(1)(2)(3)(4)(5)(6)
مهندسی کامپیوترشبکه های کامپیوتری
رایانش امن
122334
مهندسی کامپیوترهوش مصنوعی و رباتیکز123423
مهندسی کامپیوترمعماری سیستم های کامپیوتری122343
مهندسی کامپیوترنرم افزار
بیوانفورماتیک
علوم داده
122433
الگوریتم ها و محاسبات122433
قرآن کاوی رایانشی123423
علوم و فناوری شبکه122334
ضرایب دروس امتحانی کنکور ارشد مهندس1ی کامپیوتر

مهارت و شایستگی ها برای ورود به ارشد مهندسی کامپیوتر

متناسب بودن تیپ شخصیتی با هر رشته ای سبب موفقیت در آن حرفه می شود. داشتن این مهندسین باید مهارت تحلیلی بسیاری خوبی داشته باشند تا مسائل را به خوبی درک کنند. این مهندسان باید بسیار جزئی نگر باشند تا مشکلات را به خوبی شناسایی کنند و با استفاده از قدرت تجزیه و تحلیل خود راه حلی برای مشکلات پیچیده ارائه دهد. برخی از دروس این رشته شاید ملزم به کارکردن در آزمایشگاه باشد، به همین خاطر این مهندسان باید نسبت به کارهای عملی علاقه داشته باشند.

این مهندسان باید توانایی درک ریاضیات رو داشته باشند و تنها به درس ریاضی برای پاس کردن و گرفتن نمره نگاه کنند، زیرا دروسی دارند که تا مطالب ریاضی را درک کنند، قادر به حل آنها نیستند. این مهندسین باید نسبت به برنامه نویسی، آشنایی با زبان های برنامه نویسی جدید، یادگرفتن نرم فزارها و تکنولوژی های جدید در این حوزه علاقه داشته باشند، زیرا مباحث در این رشته به سرعت درحال پیشرفت و به روز شدن هستند و اگر فرد باید مدام اطلاعات خود را به روز کند.

Qualifications-for-Master-of-Computer-Engineering
مهارت و شایستگی ها برای ورود به ارشد مهندسی کامپیوتر

لیست دروس ارشد مهندسی کامپیوتر

به منظور آشنایی بیشتر شما با این رشته در این قسمت تصمیم داریم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم تا شما نسبت به انتخاب این رشته تصمیم درستی را بگیرید.

دروس اصلی

پردازش موازی، سیستم های عامل پیشرفته، مهندسی نرم افزار پیشرفته، الگوریتم های پیشرفته، پایگاه داده پیشرفته، معماری نرم افزار، ارزیابی کارایی سیستم های کامپیوتری، داده کاوی. این نکته را باید گفت که تمام این دروس 3 واحدی هستند و دانشجویان حداقل 3 درس از این دروس را اخذ کنند.

دروس تخصصی

دانشجویان ملزم به اخذ 4 درس از از یکی از تمرکزها به عنوان تمرکز اصلی و حداقل 1 درس از تمرکز های دیگر هستند.

دروس تخصصی تمرکز سیستم ها

سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی سیستم های کامپیوتری، سیستم های نرم افزاری اتکاپذیری، رایانش ابری، شبکه های کامپیوتری پیشرفته، امنیت شبکه پیشرفته، مدل های رایانش همروند، رایانش گرید و خوشه ای، سیستم های بی درنگ و نهفته، سیستم های عامل پیشرفته، کامپایلر پیشرفته، رایانش فراگیر و خودمختار، درستی یابی خودکار.

دروس تخصصی تمرکز مدیریت داده ها

پایگاه داده پیشرفته، داده کاوی، نظریه اطلاعات و کدینگ، موتورهای جستجو و وب کاوی، تحلیل ها و سیستم های داده های حجیم، وب معنایی، بازیابی پیشرفته اطلاعات، سیستم های تصمیم یار، پایگاه داده های چند رسانه ای، امنیت پایگاه داده ها، پایگاه داده توزیعی و سیار، مدیریت پایگاه داده توزیعی و سیار، مدریت پایگاه دانش، شبکه های پیچیده پویا.

دروس جبرانی

دانشجویان ملزم به اخذ حداکثر 2 درس از دروس نظریه زبان ها و ماشین ها، پایگاه داده ها، مهندسی نرم افزار، طراحی الگوریتم ها، سیستم های عامل در صورت نگذراندن در مقطع کارشناسی و یا تشخیص گروه آموزشی هستند.

دانشجویان ملزم به اخذ شیوه ارائه مطالب علمی و فنی، وصایای امام (ره) در صورت نگذراندن در مقطع پایین تر هستند.

معرفی گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد منتشر شده در سایت سازمان سنجش، مجموعه مهمندسی کامپیوتر دارای 7 گرایش است.. از جمله گرایش های این رشته در ارشد می توان به شبکه های کامپیوتری، رایانش امن، هوش مصنوعی و رباتیکز، معماری سیتم های کامپیوتری، نرم افزار، بیوانفورماتیک، علوم داده اشاره کرد.

وضعیت ادامه تحصیل در ارشد مهندسی کامپیوتر

در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

بازارکار و آینده شغلی ارشد مهندسی کامپیوتر در ایران

یکی از دغدغه های مهم افراد برای ورود به مقطع ارشد این است که آیا با داشتن ارشد این مدرک می شود بازار کار خوبی داشت یا خیر. امروزه با در واقع می توان گفت بیشتر صنایع به دانش کامپیوتر وابسته هستند و روز به روز به فرصت های شغلی این حوزه اضافه می شود.

Labor-Market-Master-of-Computer-Engineering
بازارکار و آینده شغلی ارشد مهندسی کامپیوتر در ایران

خوب بودن وضعیت بازار کار ارشد مهندسی کامپیوتر و آینده شغلی آن برای هیچ کس پوشیده نیست. درواقع افرادی که واقعا به این رشته علاقه داشته باشند و مدام در حال تلاش برای افزایش مهارت و تخصص خود باشند، می توانند به خوبی به بازار کار حتی بدون مدرک ارشد هم ورود پیدا کنند.

اما موضوعی که اینجا مطرح است این است که افرادی که به صورت تحصیلات آکادمیک این رشته را دنبال می کنند، علاوه بر افزایش سطح تحصیلات خود، دانش تئوری و مفاهیمی خود را نیز نسبت به افرادی که تنها به صورت تجربی در این حرفه کار کرده اند، افزایش می دهند.

داشتن مدرک ارشد مهندسی کامپیوتر نقشی در ورود به بازار کار دارد؟

اگر شما نگاهی به آگهی های استخدام روزانه و یا آزمون های استخدامی این رشته داشته باشید، متوجه می شوید، که برخی از شرکت ها و سازمان ها و ادارت بزرگی مانند بانک ها، شهرداری ها و …؛ حتما در آگهی خود داشتن مدرک ارشد را برای آن سمت شغلی مد نظر ذکر کرده اند، در این صورت افرادی که دارای مدرک و تخصص کافی باشند، صد در صد از افرادی که تنها تجربه کاری دارند، اولویت بیشتری برای استخدام دارند.

پسی نتیجه میگریم با توجه به  تنوع زیاد فرصت های شغلی در زمینه کامپیوتر، بازار کار برای فارغ التحصیلان این رشته بسیار خوب است به شرط اینکه تنها افزایش سطح تحصیلات نباشد و در کنار تحصیل در یک تخصص مهارت کسب کنید. اگر به فکر استخدام در مراکز دولتی و ادارات هستید، داشتن مدرک ارشد مهندسی کامپیوتر کمک بزرگی به شما برای جذب می کند. برای آشنایی با استخدام فارغ التحصیلان ارشد مهندسی کامپیوتر، به شما پیشنهاد می کنم دفترچه آزمون های استخدامی مرتبط با سال مدرنظر را مطالعه کنید.

درآمد و حقوق ارشد مهندسی کامپیوتر در ایران

با توجه به شرایط تورم و گرانی، درآمد نقش زیادی در زندگی هر فرد دارد. یکی از دلایلی که افراد، به ویژه افراد شاغل در ادارت دولتی تصمیم به تحصیل در مقطع ارشد می گیرند، این است که بتوانند از طریق داشتن سطح مدرکی بالاتر، حقوق خود را افزایش دهند. میزان حقوق هر فرد بستگی به شهر، سابقه شرکت، تعداد نفرات سازمان، زمینه کاری، میزان درآمد مجموعه و خیلی عوامل دیگر بستگی دارد.

این افراد اگر در ادارت دولتی استخدام شوند، می توانند بین بازه 7 میلیون تا 15 میلیون درماه بستگی به سمت شغلی، حقوق دریافت کنند. افرادی هم که در بخش ها خصوصی در زمینه هایی مانند برنامه نویسی و …، مشغول به کار می شوند، طبق توافق با کارفرما حقوق دریافت می کنند. میزان حقوق این افراد هم می تواند بین بازه 4 میلیون تا 12 میلیون در ماه، با توجه به تخصص و سابقه کاری، حقوق دریافت کنند.

دانشگاه های برتر ارشد مهندسی کامپیوتر در ایران

دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه تبریز، دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه خواجه نصیر از بهترین دانشگاه ها ایران برای ارشد مهندسی کامپیوتر در ایران هستند.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.