تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 25 آوریل 2024
Academic-field-of-graphic-design

همه چیز درباره رشته گرافیک: بازارکار، آینده شغلی، درآمد، دانشگاه های برتر

یکی از رشته های جذاب و پرطرفدار هنر، رشته گرافیک است. علاقه مندان به این رشته از دو طریق هنرستان و کنکور هنر می توانند وارد این رشته شوند. اگر شما هم علاقه مند به این رشته هستید، خوب است این مطلب را تا انتها مطالعه کنید تا بیشتر درباره این رشته، بازارکار، درآمد آن آشنا شوید.

همان طور که میدانید، مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور مدت هاست، به معرفی رشته های دانشگاهی گروه های آزمایشی ریاضی، تجربی و انسانی می پردازند، اما به دلیل تسهیل در تصمیم گیری انتخاب رشته برای داوطلبان کنکور هنر، تصمیم به معرفی رشته های این گروه آزمایشی نیز گرفته است. اگر علاقه مند به آشنایی با دیگر رشته های هنر مانند رشته عکاسی، رشته نقاشی، رشته صنایع دستی، رشته طراحی و ساخت طلا و جواهر، رشته هنر سفالگری علاقه دارید، می توانید به لینک مطلب مراجعه کنید.

ماهیت رشته گرافیک

طراحی گرافیک به عنوان طراحی ارتباطات نیز شناخته می شود. طراحان گرافیک تصاویر بصری را با استفاده از قلم و کاغذ، و یا نرم افزارهای رایانه ای ایجاد می کنند. این طراحان از محیط اطراف ایده می گیرند تا بتوانند آثاری برای آگاهی دادن یا جذب مشتری خلق کنند. این رشته به در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پیوسته ارائه می شود. افراد علاقه مند به این رشته می توانند در هنرستان وارد این رشته شوند و بعد از قبولی در کنکور فنی و حرفه ای، وارد مقطع کاردانی شوند. این افراد بعد از اتمام مقطع کاردانی وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته این رشته می شوند.

graphics-designer

graphics designer

راه دیگر برای ورود به رشته گرافیک، شرکت در کنکور هنر است. کنکور هنر با کنکور فنی و حرفه ای تفاوت دارد. داوطلبان با شرکت در کنکور هنر بر اساس وضعیت خود، رتبه و در نظر گرفتن دیگر شرایط می توانند نسبت به انتخاب این رشته در مقطع کارشناسی و کاردانی اقدام کنند. البته به نفع شما است که در مقطع کارشناسی پیوسته قبول شوید.

آیا تحصیل در رشته گرافیک سخت است؟

کار در حوزه گرافیک به همان اندازه که برای اطرافیان جذاب و زیبا به نظر می رسد، شاید برای دانشجویان آن رشته آنطور نباشد. زیرا این حرفه با تمام کاربردهایی که دارد، بسیار پر استرس است. به دلیل رشد بسیار سریع این صنعت، داوطلبان ملزم به یادگیری فناوری ها جدید، نرم افزارهای جدید هستند، تا بتوانند با ارائه ایده های جذاب، احساسات طرف مقابل را جذب کنند. اگر فرد واقعا علاقه مند به این رشته باشد و سختی های این رشته را می پذیرد، تا آینده خوبی داشته باشد. در قسمت های پایینی مطلب درباره بازارکار این رشته و درآمد آن بیشتر صحبت می کنیم.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته گرافیک

بیشتر افراد تا صحبت از طراح گرافیک می شود، در ذهنشان فردی آرام و مدام در حال طراحی تصور می کنند. طراحان گرافیک شخصیت متمایز از سایر افراد دارند. این افراد بسیار دارای ذوق هنری و خلاقیت هستند. برخلاف تصور مردم جامعه، طراحان گرافیک اغلب افرادی ماجراجو، برونگرا، مشتاق، با اعتماد به نفس و قاطع هستند. بخش بزرگی از کار یک طراح گرافیک و توجه به نیازهای مشتری است. برای درک و مدیریت انتظارات و انتقادات مشتری ، مهارت های ارتباطی بسیار خوبی لازم است.

برای اینکه یک طراح گرافیک باشید لازم نیست که یک هنرمند شگفت انگیز باشید، اما باید بتوانید طرح ها و نقاشی های اساسی را روی کاغذرشم کنید. طرح ها و نقاشی های شما باید بتواند ایده های شما را به شخص دیگری منتقل کند. اگر احساس ضعف در رسم طرح ها دارید، نگران نباشید، به مرور و با تمرین این مشکل رفع می شود.

skill-for-Graphist-work

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته گرافیک

معرفی دروس رشته گرافیک در مقطع کاردانی

دروس عمومی در مقطع کاردانی

زبان خارجه عمومی، آشنایی با فرهنگ دفاع مقدس، آینن زندگی، تربیت بدنی 1، زبان فارسی، دانش خانواده، اندیشه اسلامی، کارآفرینی.

دروس پایه در مقطع کاردانی

ریاضی عمومی، فیزیک نور، آز فیزیک.

دروس اصلی در مقطع کاردانی

شناخت هنر گرافیک 1، هندسه نقوش سنتی، شناخت هنر گرافیک 2، ترسیمات هندسی، روش تحقیق، تجزیه و تحلیل آثار گرافیکی، ارتباطات و تبلیغات، چاپ ماشینی.

دروس تخصصی در مقطع کاردانی

کارگاه صفحه آرایی، تصویر سازی، چاپ سیلک اسکرین، طراحی 5، کامپیوتر گرافیک 1، تکنولوژی و کارگاه گرافیک 1، کاربرد خط در گرافیک، طراحی 6، کامپیوتر گرافیک 2، تکنولوژی و کارگاه گرافیک 2، طراحی تحلیلی.

معرفی دروس رشته گرافیک در مقطع کارشناسی ناپیوسته

دروس عمومی در مقطع کارشناسی ناپیوسته

تاریخ اسلام، تربیت بدنی 2، معارف اسلامی 2، انقلاب اسلامی و ریشه های آن، متون اسلامی (تفسیر موضوعی قرآن).

دروس پایه در مقطع کارشناسی ناپیوسته

کارگاه طراحی، تکنیک های عکاسی، روش تحقیق، مبانی گرافیک، کارگاه رنگ.

دروس اصلی در مقطع کارشناسی ناپیوسته

کارگاه گرافیک رایانه 1، کارگاه چاپ دستی، گارگاه صفحه آرایی، کارگاه گرافیک رایانه 2، خواندن و درک مفاهیم زبان انگلیسی، چاپ های ماشینی، بازاریابی و ارتباطات، کارگاه گرافیک رایانه 3، کارگاه گرافیک رایانه4.

دروس تخصصی در مقطع کارشناسی ناپیوسته

طراحی تکمیلی، متون تخصصی زبان انگلیسی، تاریخچه تصویرسازی، طراحی تخصصی تصویرسازی، بازسازی آثار مشاهیر تصویرسازی، تصویرسازی تبلیغاتی، تصویرسازی شعر و متن، تصویرسازی کتاب های درسی، تصویرسازی جراید، پروژه نهایی.

دروس اختیاری در مقطع کارشناسی ناپیوسته

هنر در دنیای کودکان، عکاسی دیجیتال.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته گرافیک در مقاطع بالاتر

این رشته در حال حاظر در ایران تنها تا مقطع کارشناسی ارشد ارائه می شود.

بازار کار و آینده شغلی رشته گرافیک در ایران

آشنایی و آگاهی از وضعیت بازار کار هر رشته برای هر داوطلب امری بسیار ضروری است. رشته گرافیک یکی از رشته های پرکاربرد در جامعه امروزه به حساب می آید و کمتر شرکتی است که برای انجام تبلیغات، طراحی سایت، طراحی عکس های شبکه اجتمائی و … نیاز به گرافیست نداشته باشد. این افراد از زمانی که وارد این رشته می شود، اگر مهارت های نرم افزاری خودشان را افزایش دهند و روی نرم افزهای مرتبط با رشته خودشان مانند فتوشاپ، افترافکت و … تسلط کافی پیدا کنند، در همان دوران دانشجویی می توانند کار داشته باشند و برای خودشان درآمد کسب کنند. فارغ التحصیلان این رشته هیچ نگرانی برای ورود به بازار کار نداشته باشند.

وظایف کاری گرافیست

در این قسمت به برخی از وظایف کاری این افراد می پردازیم.

  • ایجاد طرح های اولیه کار برای نشان دادن به مشتری
  • انجام دادن کار با توجه به بودجه و زمان اختصاص یافته به آن
  • انتخاب کردن بهترین و مناسب ترین روش ها ، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
  • صحبت درباره نیازها و خواسته های مشتری و مشخص کردن ویژگی های سفارش او
  • استفاده از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
  • تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگی های دقیق نوشتاری ، اندازه ، رنگ
Graphist-work-market-in-Iran
بازار کار و آینده شغلی رشته گرافیک در ایران

فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته گرافیک

این افرادی می توانند کارهایی مانند طراحی روی جلد کتاب، طراحی لولگو و آرم تجاری، طراحی پوستر، طراحی و صفحه آرایی روزنامه و مجلات را انجام دهند. همچنین حوزه هایی مانند آژانس های تبلیغاتی، انتشارات و چاپخانه های بزرگ، روزنامه ها و مجلات، برندهای تبلیغاتی، شرکت‌های چندرسانه‎‌ای، صدا و سیما و شرکت‌های حوزه رسانه، صنایع بسته‌بندی مشغول به کار شوند.

امروزه بیشترگرافیست ها ترجیح می دهند به طور کارمندی نباشند و به صورت دورکار همزمان برای بر روی چند پروژه کار می کنند. همچنین با گسترش فضاهای مجازی، تبلیغات نیاز به این افراد نیز بیشتر شده است. فارغ التحصیلان این رشته آینده شغلی خوبی دارند.

درآمد و حقوق رشته گرافیک در ایران

این افراد با توجه به اینکه در چه زمینه های مشغول باشند، کارمند باشند و یا تمام وقت کار کنند، میتوانند درآمد های متفاوتی داشته باشند. افرادی که به عنوان گرافیست در یک شرکت و یا آژانس تبلیغاتی مشغول به کار می شوند، معمولا حقوقی بر اساس وزارت کار دریافت می کنند و در صورتی که پروژه شرایطی مانند اضافه کاری و تعطیل کاری را داشته باشد، بر حقوقشان اضافه می شود. اما افرادی که به صورت فریلنسر کار می کنند و خودشان پروژه دریافت می کنند، طبق توافق خود با کارفرما حقوق دریافت می کنند و معمولا اگر این افراد زرنگ باشند و پشتکار داشته باشند، میتوانند درآمدی بیشتر از یک کارمند را کسب کنند. میانگین درآمد این افراد می تواند بین 2میلیون تا 5 میلیون باشد.

دانشگاه های برتر رشته گرافیک در ایران

براساس اطلاعات موجود در دفترچه سال 99 منتشر شده در سایت سازمان سنجش این رشته در آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان آﻣﻞ-ﺗﻮﺣﻴد، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺑﺠﻨﻮرد -اﺳﻼﻣﻲ اﻧﻘﻼب، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺧﻮاﻧﺴﺎر، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺳﻨﻨﺪج، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﺳﻴﺮﺟﺎن، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﻗﻢ، آﻣﻮزﺷﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي دﺧﺘﺮان ﻣﻴﺒﺪ، داﻧﺸﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي ﭘﺴﺮان ﺷﻤﺎره ﻳﻚ ﺗﻬﺮان  -اﺳﻼمی، داﻧﺸﻜﺪه ﻓﻨﻲ و ﺣﺮﻓﻪ اي  دﺧﺘﺮان ﺗﻬﺮان-ﺷﺮﻳﻌﺘﻲ ارائه می شود.

بازار کار و آینده شغلی رشته گرافیک در دنیا

طراحی گرافیک یک حرفه عالی برای افرادی است که متفکران خلاق هستند و از هنر ، فناوری و ارتباطات لذت می برند. نیازهای طراحی در هر صنعتی وجود دارد، بنابراین طراحان گرافیک فرصت های زیادی برای انجام طیف وسیعی از پروژه های جدید و هیجان انگیز دارند. این نیز می تواند یک حرفه بسیار پربار باشد ، زیرا طراحان گرافیک می توانند تاثیر آثار خود را در دنیای واقعی مشاهده کنند.

طراحی گرافیک یک ابزار مهم بازاریابی است و طراحی خوب سبب ایجاد ارزش افزوه به محصول می شود. با این حال ، تقاضا برای طراحان گرافیک بسته به صنعت متفاوت است. دفتر آمار کار ایالات متحده گزارش می دهد که فرصت های شغلی طراحان گرافیک در صنعت نشر رو به کاهش است. با این حال ، در طراحی سیستم های کامپیوتری و خدمات مربوطه ، انتظار می رود با ادامه حضور بیشتر شرکت های دیجیتالی ، نیاز به طراحان گرافیک افزایش یابد.

Graphist-labor-market-in-the-world
بازار کار و آینده شغلی رشته گرافیک در دنیا

همچنین فرصت های زیادی برای طراحان گرافیک وجود دارد تا در زمینه های دیگر طراحی نیز فعالیت کنند. طراحان گرافیک دارای مهارت های قابل انتقال بسیاری هستند که می توانند به سایر شرکت ها در حوزه هایی مانند طراحی UX/UI یا توسعه وب کمک کنند. کشورهایی مانند کانادا، ترکیه، استرالیا و اتریش از بهترین کشورها برای مهاجرت گرافیست ها به حساب می آیند. اما بهتر هست برای مهاجرت به هر کشور از طریق این شغل از یک آژانس مهاجرتی نیز مشورت و راهنمایی بگیرید.

درآمد و حقوق رشته گرافیک در دنیا

میزان درآمد هر شغلی در هر کشوری بستگی به خیلی عوامل، به ویژه سطح تخصص و سابقه کاری دارد. براساس آخرین اطلاعات موجود در سایت payscale میانگین حقوق سالانه طراح گرافیک در ایالات متحده 46,531 دلار، متوسط حقوق سالانه طراح UX در ایالات متحده 74،679 دلار، متوسط حقوق سالانه طراحی گرافیک – وب در ایالات متحده 48,649 دلار است. شما با مراجعه به لینک www.payscale.com میتوانید حقوق فرصت های شغلی حوزه گرافیک را در کشور دلخواه ببینید.

دانشگاه های برتر رشته گرافیک در دنیا

انستیتوی پرت، مدرسه هنر شیکاگو، مدرسه هنر گلاسکو، دانشگاه آلتو، پلی تکنیک میلان، انستیتوی تکنولوژی ماساچوست ( راهنمای کامل اپلای در مؤسسه فناوری ماساچوست ) ، دانشگاه رود آیلند، مدرسه طراحی پارسونز، دانشگاه هنر لندن، دانشگاه سلطنتی هنر.

3.6/5 - (57 امتیاز)

یک نظر

  1. Ramona پاسخ

    خسته نباشید..من از بچگی علاقه و یه استعداد ذاتی توی نقاشی داشتم.. بدلیل مخارج بالایی که رشته گرافیک به خانواده م تحمیل میکرد از این رشته صرف نظر کردم و رفتم سمت کامپیوتر.. درحال حاضر دیپلم فنی حرفه ای کامپیوتر دارم. ولی ادامه ندادم و الان خیلی دلم میخواد تو رشته گرافیک ادامه تحصیل بدم.. میخواستم بدونم شرایطش برای من چجوریه.. ایا اینکه از یه رشته دیگه قراره بخونمش برام سخت نمیشه؟ ایا هزینه های دانشگاهی این رشته به همون اندازه مقطع هنرستانیشه یا کمتره؟ من اطلاعات زیادی از این رشته تو مقطع دانشگاهش ندارم درواقع اصلا اطلاعات ندارم. میشه لطفا راهنماییم کنین؟ میخوایم مدرک دانشگاهیمو از این رشته بگیرم و بعد قصد دارم تو اموزشگاه یه دوره ی دیجیتال پینتینگ بگذرونم و مشغول به کار بشم..
    و یه سوال دیگه… میشه یه اطلاعاتی هم از اموزشگاه هایی که مدرک میدن بهم بدین؟ این مدرکی که میدن فقط در حد دیپلمه؟ مدرک دانشگاهی رو باید حتما از دانشگاه اقدام کرد؟ ایا من میتونم توی اموزشگاه دوره ی نقاشی با رنگ روغن روی بوم رو بگذرونم و مدرکشو بگیرم و بعد مدرک دیجیتال پینتینگ رو هم متقابلا از اموزشگاه بگیرم و بعد مشغول به کار شم؟ ایا با این شرایط موقعیت شغلی خوبی برام پیدا میشه؟ کدوم راه برام بهتره؟ اقدام از دانشگاه یا اموزشگاه؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام به شما روزتون بخیر
      برای تصمیم گیری درست در رابطه با این تغییر رشته بهتر هست از یک مشاور کنکور که در زمینه مشاوره کنکور هنر هست کمک بگیرید، زیرا آنها اطلاعات بیشتری درباره چگونگی تغییر رشته دارند. در رابطه با هزینه هم باید بگم که در مقطع دانشگاه ها هزینه های بیشتری رو به دلیل انجام پروژه های کلاسی دارید. در رابطه با سوالتون ه که بیورن دورن بگذرونید یا دانشگاه باید بگم بستگی به دیدگاه شما داره، اما در محیط های کاری امروزی مهارت عالی در یک زمینه را بر مدرک ترجیح می دهند، اما باز این موضوع هم بستگی به شغلی که شما می خواهید داشته باشید دارید، و در تقریبا نیمی از اوقات داشتن مدرک داتشگاهی هم مهم است و فرد را بر اساس او می سنجند. در رابطه با دوره دیجیتالی هم که فرمودید اطلاعاتی ندارم، بهتر است از مشاوران همون آموزشگاه، مربیان انها و داشنجویان دوره کمک بگیرید. امیدوارم تونسته باشم کمکتون کرده باشم.

  2. Ramona پاسخ

    که اینطور.. ببخشید یه سوال دیگه هم درمورد رشته مجسمه سازی داشتم.. که اگه مشکلی نداشته باشه تو همین پیج میپرسم.. این رشته از دوره ی مبتدی شروع میشه دیگه؟ یعنی پیش نیازی لازم نداره؟ از صفر اموزش میدن و کسی که هیچ سر رشته و اطلاعاتی نداره میتونه تو این رشته دوام بیاره؟ من مجسمه سازی با گل رو خیلی دوست دارم و اگه بخوام دوره ی دانشگاه رو بگذرونم میخوام یا گرافیک رو برم یا مجسمه سازی.. و هرچی سرچ کردم هیچ اطلاعاتی درمورد اینکه حدودا لازمه ی چه مقدار هزینه برای دانشجو هست رو پیدا نکردم.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      چون شرایط اقتصادی کشور ثابت نیست، پس هزینه هایی که باید داشته باشید هم ثابت نیست که اعلام کنیم، اما به طور مثال میتوانید دانشگاهی که این رشته را دارد را پیدا کنید و از قسمت مشاوره تحصیلیشون این اطلاعات را در اختیارتون به طور حدودی قرار می دهند.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام روزتون بخیر
      رشته گرافیک از جمله رشته های پرطرفدار است که در همه صنایع کاربرد دارد. اما اگر قصد مشغول شدن در شرکت های معتبر و با حقوق های خوب دارید، باید تحصیلات آکادمیک داشته باشید.

  3. Melissa پاسخ

    سلام من دقیقاً متوجه نشدم چندسال باید درس خوند من میخام برم کلاس دهم به گرافیک علاقه زیادی دارم ولی نمرم کم بود امتحان دادم هنوز معلوم نیست که چی قراره بشه😔

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام روزتون بخیر
      اگر کاردانی ناپیوشته قبولی بشید و از هنرستان وارد این رشته بشید، 2 سال باید کاردانی بخونید و مجدد در کنکورکارشناسی ناپیشوته شرکت کنید که دوره تحصیل آن هم 2 سال است، در مجموعه می شود 4 سال. اما اگر از دبیرستان وارد این رشته شوید، وارد مقطع کارشناسی پیسته میشود و دوره تحصیل آن هم 4 سال پیوسته است.

  4. مرمر پاسخ

    سلام وقتتون بخیر من با لیسانس مهحدسی نرم افزار میتونم ارشد گرافیک یا همون رشته ارتباط تصویری شرکت کنم؟

  5. مرمر پاسخ

    سلام وقتتون بخیر من با لیسانس مهندسی نرم افزار میتونم ارشد گرافیک یا همون رشته ارتباط تصویری شرکت کنم؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام
      برای دریافت پاسخ سوال خود بهتر است از قسمت پاسخگویی سازمان سنجش اقدام کنید.

  6. Zahra پاسخ

    سلام روزتون بخیر؛ازطریق رشته ی گرافیک مقطع کارشناسی ناپیوسته توی دانشگاه میشه عکاسی روبه صورت حرفه ای یادگرفت؟آخه من عاشق عکاسی هستم ولی گفتندکه توی دانشگاه رشته ی گرافیک خیلی انگارآموزش نمیدن..
    میشه دراین موردتوضیح بدیدکه میشه گرافیکوموقع ثبت نام تبدیل به فوتوگرافیک کردوتغییرداد؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام. متاسفانه در دانشگاه‌های کشور ما به ندرت چیزی رو بصورت حرفه‌ای یاد میدن. برای یادگیری حرفه‌ای باید وارد بازار کار بشید حتی شده بصورت کارآموز.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت بخیر.
      باید ذهن طراح خوبی داشته باشید.
      اما به مرور و مخصوصاً برای اشتغال باید به نرم‌افزارهای تخصصی این حوزه مسلط باشید و تجربه کافی حتی از طریق کارآموزی هم بدست آورده باشید.

  7. niloofar پاسخ

    سلام خسته نباشید
    من قراره سال بعد انتخاب رشته بکنم و علاقه زیادی به رشته گرافیک دارم .
    و اتباع هستم به نظرتون میتونم در فنی حرفه ای تحصیل بکنم
    ممنون میشم پاسخگو باشین😌💖

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام اسنا جان
      در متن تمام اسم دروس هست، بیشتر دروس عمومی و مبانی حفظ کردنی هستن

  8. پریسا پاسخ

    سلام
    به نظرتون اگه من از طریق دبیرستان برم کنکور رشته هنر بدم بهتره
    یا اینکه برم هنرستان بهتره برام
    واگر از طریق دبیرستان بهتره چه رشته‌ای برای دبیرستان انتخاب کنم بهتره

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام
      اگر قطعی تصمیمتون گرافیک هست، از همان ابتدا وارد هنرستان شوید

  9. مارمارین پاسخ

    سلام. من در یک آموزشگاه هنرهای تجسمی یه دوره ۱۱۱ ساعته چهره پردازی و گرافیک با نرم افزار photoshop روگذروندم ودرپایان مدرک فنی حرفه گرفتم.الان من بیکارم و اگر بخوام ازین حرفه و مدرک برای کسب درآمد استفاده کنم چگونه است؟؟مثلا آیا میتونم در یکسری موسسات یا کانونهای هنری که کلاسهای آموزشی هنری بدون مدرک فنی حرفه ای برگزار میکنن درخواست تدریس بدم؟ به نظرتون قبول میکنن؟ الان که تابستون درراهه خیلی جاها کلاسهای هنری تابستانه برگزار میکنن آیا من میتونم تدریس کنم بااین مدرک؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام مارمارین عزیز
      سایت های کاریابی مانند ای استخدام، جابینجا و … را چک کنید و یا حصوری به موسسات مراجعه کنید و رزومه ارسال کنید.
      موفق باشید

  10. ماهانا پاسخ

    سلام ببخشید من سال هفتم نمره ام 18 شد هشتم 19 اما امسال نوبت اول 16 شدم می تونم برم رشته گرافیک یا نه؟

  11. سحر صوفیانی پاسخ

    سلام ببخشید من علاقه خیلیی زیادی به گرافیک دارم ولی از هزینه بالا که میگن میترسم تقریبا چقد هزینه داره برای شروع رشته گرافیک؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام
      دقیق نیمتوان هزینه ماهانه را خدمتتون بگیم. اما میتونید ار کسانی که در این رشته تحصیل می کنند بپرسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.