تاریخ امروز :چهارشنبه , 24 آوریل 2024
English-Literature-and-Language

همه چیز درباره رشته ادبیات و زبان انگلیسی: بازارکار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

امروزه زبان انگلیسی یکی از پرکاربردترین زبان ها در دنیا به حساب می آید. رشته ادبیات و زبان انگلیسی یکی از زیر مجموعه های رشته زبان انگلیسی است. اگر قصد تحصیل در این رشته را دارید به شما پیشنهاد می کنم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا درباره این رشته، دروس آن، گرایش های، موقیعت های شغلی و درآمد آن اطلاعات خوبی پیدا کنید.

همان طور که میدانید مدت زمانی است که مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) در کنار فراهم کردن ایجاد بستر سرگرمی برای کنکور، به منظور تسهیل در روند تصمیم گیری شما برای انتخاب رشته، به معرفی رشته های دانشگاهی گروه ریاضی، گروه تجربی، گروه انسانی، گروه هنر و زبان زبان خارجه می پردازد. این بار هم تصمیم به معرفی این رشته گرفته است تا شما بهترین تصمیم را بگیرید.

ماهیت رشته ادبیات و زبان انگلیسی

اهمیت بسیار زیاد زبان انگلیسی در جامعه سبب شده است که این زبان در 3 رشته مختلف مترجمی زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، ادبیات و زبان انگلیسی در دانشگاه های کشور ارائه شود. همان طور رشته ادبیات و زبان فارسی که بررسی تاریخچه ادبیات فارسی می پردازد، این رشته هم به بررسی تاریخچه زبان انگلیسی در گذشته می پردازند.

این دانشجویان در دوران تحصیل خود به مطالعه مطالب انگلیسی که توسط بزرگان و ادبیان انگلیسی نوشته شده است می پردازند. همچنین این دانشجوبان با مباحثی مانند آثار ادبی، شاعران کشورهای انگلیسی، سبک های مختلف و … آشنا می شوند. این رشته بسیار جذاب است زیرا شما با نمایشنامه های انگلیسی، اشعار مختلف و شاعران آنها آشنا می شوید.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته ادبیات و زبان انگلیسی

این رشته هم مانند دیگر رشته های نیازمند یکسری مهارت ها و شایستگی ها برای ورود به آن است، که در صورت داشتن این موارد می تواند موفقیت خوبی در این مسیر به دست بیاورد.

علاقه داشتن به زبان انگلیسی و مطالعه متن های بلند انگلیسی از عوامل مهم برای ورود به این رشته است. دانشجوبان این رشته معمولا به آثار ادبی انگلیسی علاقه زیادی دارند و مدام در حال تحلیل آنها هستند.

همانطور که از نام این رشته پیدا است این رشته به مطالعه ادبیات به زبان انگلیسی می پردازند، پس داشتن مهارت قوی در خواندن، ترجمه زبان انگلیسی امری بسیار مهم است.

این دانشجویان در خارج از تایم درسی خود باید کتب و آثار مختلف ادبی انگلیسی را تهیه کرده و آن ها را مطالعه کنند تا بیشتر با فرهنگ قدیم آشنا شوند، همان طور که دانشجویان رشته ادبیات به مطالعه شاهنامه، دیوان حافظ، مولوی و مثنوی می پردازند.

داشتن مهارت صحبت کردن به زبان انگلیسی برای این دانشجویان بسیار مهم است زیرا در کلاس درس ملزم به ارائه های انگلیسی هستند. این دانشجویان باید روحیه نقد کردن داشته باشند تا با درک ادبیات جهان، آثار بزرگان را مطالعه و متوجه تفاوت های آنها شوند.

Job-skills-in-literature-and-English

مهارت های شغلی برای ادبیات زبان انگلیسی

معرفی دروس رشته ادبیات و زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی

به منظور آشنایی شما با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیم.

دروس عمومی

اخلاق و تربیت اسلامی، انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن، تاریخ اسلام، تربیت بدنی (۱ و ۲)، فارسی، متون اسلامی، اندیشه اسلامی (۱ و ۲)، جمعیت و تنظیم خانواده.

دروس پایه رشته

گفت و شنود آزمایشگاه (۱ و ۲)، دستور نگارش (۱ و ۲)، خواندن و درک مفاهیم (۱ و ۲)، فنون یادگیری زبان، درآمدی بر ادبیات انگلیسی (۱ و ۲)، اصول و روش تحقیق، اصول و روش ترجمه، نگارش پیشرفته، آواشناس، بیان شفاهی داستان، مقاله‌نویسی، کاربرد اصطلاحات و تغییرات در ترجمه، ترجمه متون ساده، نمونه‌های نثر ساده انگلیسی، بررسی آثار ترجمه شده اسلامی (۱ و ۲)، کلیات زیان شناسی (۱ و ۲)، نمونه‌های شعر ساده، خواندن متون مطبوعاتی، اساطیر یونان و روم، روش تدریس زبان خارجی، ادبیات جهان، آزمون‌سازی زبان، ادبیات معاصر، ادبیات آمریکا.

دروس تخصصی رشته

زبان دوم (۱ تا ۳) (فرانسه/آلمانی)، فنون و صناعات ادبی، داستان کوتاه، سیری در تاریخ ادبیات انگلیسی (۱ و ۲)، ترجمه متون ادبی (۱ و ۲)، متون برگزیده نثر ادبی، شعر انگلیسی، رویکردهای نقد ادبی، مکتب‌های ادبی، نمایشنامه کلاسیک و رنسانس، رمان قرن ۲۰، تاریخ نقد ادبی، نمایشنامه قرون ۱۷ تا ۲۰، رمان قرون ۱۸ و ۱۹.

معرفی گرایش های رشته ادبیات و زبان انگلیسی

این رشته در مقطع کارشناسی دارای گرایش خاصی نیست و به صورت عمومی ارائه می شود. بر طبق انتشار دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، مجموعه زبان انگلیسی دارای 3 رشته مترچمی زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، ادبیات و زبان انگلیسی است. بر همین اساس رشته ادبیات انگلیسی در مقطع ارشد دارای گرایش نیست و باز به صورت عمومی ارائه می شود.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته ادبیات و زبان انگلیسی در مقاطع بالاتر

خیلی از داوطلبان به این موضوع ادامه تحصیل علاقه دارند و هنگامی که می خواهند رشته ای را انتخاب کنند به این فکر می کنند که این رشته در ایران تا چه مقطعی ارائه می شود. امکان ادامه تحصیل در این رشته در حال حاظر در ایران تا مقطع دکترا وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی رشته ادبیات و زبان انگلیسی در ایران

یکی از مهم ترین دغدغه هر داوطلب برای انتخاب رشته، وضعیت بازار کار آن رشته است. زبان انگلیسی یکی از زبان های پرکاربرد و بااهمیت است. این دانشجویان با مهارت هایی که در دوران تحصیل خود به دست می آورند، می تواند در هر صنفی مشغول به کار شوند.

بازار کار برای دانشجویان این رشته و فارغ التحصیلان آن که دارای مهارت کافی باشند بسیار خوب است و این افراد نگرانی بابت بیکاری نداشته باشند. با توجه به آشنایی با کاربردهای زبان انگلیسی و لزوم استفاده از آن در بسیاری از کارها آینده شغلی خوبی در انتظار این افراد است.

فرصت ها شغلی رشته ادبیات و زبان انگلیسی

این دانشجویان با مهارتی که در دوران تحصیل خود به دست می آورند با شرط داشتن تسلط بر این زبان برای ارتباط به صورت گفتاری و نوشتاری می توانند در شرکت ها، سازمان ها، وزارت امورخارجه و دیگر مراکز دولتی و خصوصی که با کشورهای دیگر ارتباط همکاری دارند، مشغول به کار شوند.

حتی این افراد میتوانند به عنوان هیات علمی با دانشگاه ها، مراکز علمی  پژوهشی، مراکز آموزش عالی همکاری داشته باشند. همچنین این افراد می توانند به کارهایی مانند ترجمه‌ی متون ادبی، شعر، نمایشنامه، داستان و رمان هم بپردازند.

درآمد و حقوق رشته ادبیات و زبان انگلیسی

میزان درآمد افراد شاغل در این حوزه به عواملی مانند دولتی یا خصوصی بودن مرکز، سطح تحصیلات، سابقه و تجربه کاری، سمت شغلی بستگی دارد. افرادی که در وارزت امور خارجه و یا دیگر وزارتخانه ها و یا سازمان های دولتی مهم استخدام می شوند، حقوق های خیلی بالایی می توانند دریافت کنند. بازه دریافتی مشاغل این حوزه بین به طور میانگین بین 3 میلیون تومان تا 7 میلیون تومان است.

دانشگاه های برتر رشته ادبیات و زبان انگلیسی در ایران

دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خوارزمی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده این رشته در ایران هستند.

4/5 - (16 امتیاز)

یک نظر

  1. مینا پاسخ

    درست تحقیق نکردید این رشته رو همه میگن آااااشششفتتتتته هست انوقت شما میگین عالیییی🤔🤔🤔🤔🤥🤥🤥🤥🤥

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام مینای عزیز
      در حالت کلی اگر در شرایط فعلی بخواهیم بازار کار هر رشته را مورد بررسی قرار دهیم و حتی خودتان هم تحقیقات مطالعاتی خیر، تحقیقات میدانی هم داشته باشید، وضعیت مناسبی ندارند. اما بستگی داره هر کسی از شغل و سمت شغلی خودش و نوع کاری که می خواهد داشته باشد، چه توقعی دارد. به خاطر همین بیشتر مشاور ها به داوطلبین پیشنهاد می کنند همه شرایط آن رشته را بسنجید و بعد وارد آن شوید، به عنوان مثال فردی که به علاقه مند به کارهای حقوق ثابت و شغل ثابت و تضمینی است، اصلا نباید وارد رشته بازیگری شود، زیرا چندین سال زمان میبرد تا در کار خبره شود و به یک حداقل درآمدی برسد. اما در رابطه با رشته ادبیات و زبان انگلیسی که شما گفتید همه می گویند، بازار به اصطلاح عامیانه آشفته است، به خاطر این است که قبل ورود به این رشته در باره سمت هایی شغلی که بعد از فارغ التحصیل شدن می توانند داشته باشند، فکری نکرده اند و یا حتی انتظارشون از شغلی که میخواهند داشته باشد با این رشته تطابق ندارد. زبان انگلیسی و کامپیوتر در هر جای دنیا از پرکابرد ترین مهارت ها به حساب می آیند و حتی بستر ورود به شغل های دیگری هم فراهم می کند، زیرا امروزه در خیلی شغل ها ما شاهد شکاف بین درس های دانشگاه و نیاز بازار کار داریم و افراد به جای تلاش کردن در مسیر همون حوزه و ارتقا مهارت های خود، تصمیم به ورود به شغل دیگری می گیرند و می گویند بازار کار فلان رشته خوب نیست. اگر شما به این رشته علاقه مند هستید و به دنبال کارهای تو حوزه آموزش هستید و پذیرفتن تمام شرایط کاری آن هستید، به شما پینشهاد می کنم یک بار دیگر تنها بخشی از مطلب که درباره فرصت های شغلی صحبت کردیم را مطالعه کنید و در سایت هایی مانند ای استخدام به دنبال فرصت های شغلی مرتبط با این رشته باشید تا بهتر تصمیم بگیرید. امیدوارم توضیحات مفیدی را به شما ارائه کرده باشم.

  2. مینا پاسخ

    مینا هستم لطفا حقایق روبنویسید وتحقیق بیشتری کنید چندین جا خوندم از رشته زبان گلایه کرده بودن .

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام روزتون بخیر
      لطف بفرمایید لینک اون سایت ها رو برای ما بفرستید، ممنون از توجه شما

  3. فاطمه .ک پاسخ

    سلام لطفا خیلی زود جوابم رو بدین عجله دارم
    به نظرتون کسی که به ادبیات انگلیسی علاقه داره ولی نمیتونه بره، رشته ی مترجمی انگلیسی براش خوبه؟ و آیا ارشد ادبیات می‌تونه بخونه؟؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام روزتون بخیر
      در قسمت بازار کار این رشته توضیح داده ایم که هیچ نگرانی برای بازار کار افرادی که در هر 3 رشته زبان، مترجمی و آموزش زبان انگلیسی در ایران نیست، اگر منظورتون از این سوال این بوده که به دلیل محدود بودن فرصت های شغلی در ایران فارغ التحصیل این رشته نمیتونه کار پیدا کند و باید مهاجرت کند. در وهله اول برای انتخاب رشته علاقه مهم است ولی مترجمی رشته ای عرف در بیت رشته های زبان خارجی به حساب می آید. در رابطه با تحصیل در مقطع ارشد این رشته هم باید بگم بله امکان تحصیل در ایران وجود دارد.

  4. Alireza پاسخ

    جناب ببخشید من دانشگاه نمیخوام برم اما اگه از اموزشگاه ها مدرک مترجمی بگیرم نمیتونم بازار کار خوبی برای خودم دست و پا کنم لطفا زود پاسخ بدین ممنون

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت بخیر. برای تولید محتوا در این زمینه باید مهارت رایتینگ و ترجمه خوبی داشته باشید حتی اگر مدرک خاصی هم نداشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.