تاریخ امروز :یکشنبه , 8 سپتامبر 2024
academic-field-of-cinema

همه چیز درباره رشته سینما: بازارکار، آینده شغلی، درآمد، دانشگاه های برتر

انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین تصمیم ها برای یک داوطلب است، زیرا تاثیر زیادی در موقعیت و آینده شغلی او دارد. همان طور که برخی از داوطلبان به به رشته های مهندسی یا پزشکی علاقه دارند، داوطلبانی هم هستند که به رشته های هنری مانند عکاسی، نقاشی، بازیگری، موسیقی و رشته سینما علاقه دارند. این داوطلبان روحیه بسیار هنری دارند و اگر در رشته های دیگر تحصیل کنند، شاید خیلی به موفقیت نرسند و زمان خود را هدر بدهند.

همان طور که می دانید مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور(فسفر) مدت هاست با ارائه مطالبی در باب معرفی رشته های دانشگاهی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، اطلاعات عمومی کنکور(نحوه تست زنی، روش مطالعه دروس، معرفی بهترین منابع کنکور، بودجه بندی کنکور) در کنار شما کنکوری های عزیز قرار دارد. هدف از معرفی رشته ها، آشنایی بیشتر شما با آن رشته، شرایط تحصیل درآن، بازارکار در زمان تحصیل و بعد فارغ التحصیلی، نحوه ورود به بازار کار، درآمد و …، است. در این مطلب هم قصد داریم به معرفی این رشته و بررسی تمام جوانب آن بپردازیم.

ماهیت رشته سینما

قبل از ظهور شبکه های اجتمائی، بیشتر زمان سرگرمی مردم جامعه سینما و تلویزیون و تئاتر بود. سینما، به عنوان هنر هفتم، تنوعی مدرن در تئاتر ایجاد کرد. سینما به مخاطب فرصت می دهد حداقل برای چند ساعت بنشیند و آزاد باشد. همه اقشار جامعه از سینما لذت می برند. در واقع سینما هنری است به صورت تصویری اتفاقات را ضبط می کند و با ترکیب قسمت های مختلف و ارائه آنها همراه با صدا، به مخاطب حس های مختلفی را انتقال می دهد. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه، تربیت نیزوهای متخصصی است که نیاز های مختلف حوزه سینما در جامعه را پاسخگو باشند.

introducing Director

ماهیت رشته سینما

رشته سینما آزمون عملی دارد؟

پذیرش در این رشته برخلاف سایر رشته ها مانند رشته آهنگسازی، رشته ارتباط تصویری، رشته طراحی پارچه، طراحی صحنه، رشته عکاسی، رشته طراحی لباس، رشته کتابت و نگارگری، رشته مجسمه سازی، رشته نقاشی، رشته نمایش عروسکی، رشته نوازندگی موسیقی ایرانی و رشته نوازندگی موسیقی جهانی، رشته بازیگری که آزمون عملی دارند، نیاز به مصاحبه و آزمون عملی ندارد.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته سینما

هر فرد برای موفقیت در هر رشته ای نیازمند یکسری مهارت ها و شایستگی ها است. افرادی علاقه مند به این رشته علاوه برا استعداد ذاتی در این زمینه باید دارای شمّ هنری باشند. از دیگر مهارت های لازم برای این دانشجویان می توان به داشتن اطلاعات عمومی در زمینه هنر، خلاقیت ذهنی، قدرت بیان خوب، آشنایی با عکاسی، تسلط بر زبان وادبیات فارسی به ویژه برای علاقه مندان به به گرایش فیلم نامه نویسی اشاره کرد.

معرفی دروس رشته سینما در مقطع کارشناسی

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف سینما :

فرهنگ عامه،‌ آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان، آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، تاریخ فلسفه، جامعه‌شناسی،‌ موسیقی، اصول و مبانی ارتباطات، طراحی مقدماتی، تمثیل شناسی، روانشناسی،‌ تاریخ اجتماعی ایران، تاریخ اجتماعی جهان، شناخت رنگ، معماری، ریتم‌ در هنرها، تاریخ سینما، عکاسی،‌ گزارش‌نویسی، مبانی هنرهای نمایشی، اصول فیلمنامه‌نویسی، اصول فیلمبرداری، مبانی تدوین، اصول کارگردانی.

معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی

این رشته در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش تدوین، فیلم نامه نویسی، فیلمبرداری و کاگردانی است.

دروس اصلی وتخصصی گرایش کارگردانی:

صدا، لابراتوار فیلم، آشنایی با نقاشی متحرک، آشنایی با متون نمایشی، مستندسازی، تحلیل فیلم، تولید برنامه‌های تلویزیونی،‌آشنایی‌ با سبک‌های سینمایی، موسیقی فیلم،‌ جلوه‌های خاص،‌ اصول بازیگری، کارگردانی، شیوه‌های رهبری بازیگر، مدیریت تولید، پروژه نهایی.

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمنامه‌نویسی:

آشنایی با متون نمایشی فیلم، ‌تحلیل فیلم، سبک‌های ادبی جهان، شخصیت‌شناسی،‌ تاریخ ادبیات نمایشی، داستان‌نویسی، فیلمنامه نویسی، آشنایی با شعر در ایران و جهان، قصه در ادیان، آشنایی با ادبیات کودکان،‌ نمایشنامه‌نویسی، تحلیل فیلمنامه، تصویرنامه نویسی، پروژه نهایی.

script writing

گرایش فیلمنامه‌نویسی

دروس اصلی وتخصصی گرایش تدوین:

صدا، لابراتوار فیلم، آشنایی با نقاشی متحرک، مستندسازی، تولید برنامه‌های تلویزیونی، آشنایی با سبک‌های سینمایی، موسیقی فیلم،‌ تدوین، موسیقی، تئوری‌های تدوین، ترکیب ‌بندی تصویر، شناخت تحلیلی تدوین،‌ پروژه نهایی.

دروس اصلی و تخصصی گرایش فیلمبرداری:

صدا، لابراتوار فیلم، تحلیل فیلم، جلوه‌های خاص، فیزیک نور و عدسی، شناخت ابزار فیلمبرداری، فیلمبرداری در نقاشی متحرک، فیلمبرداری، شناخت مواد خام، پرسپکتیو رنگ و نور، نورپردازی، ترکیب‌بندی تصویر، گریم، تصویربرداری، پروژه نهایی.

معرفی گرایش های رشته سینما در مقطع کارشناسی ارشد

بر اساس انتشار دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400، این رشته به صورت عمومی ارائه می شود و دارای گرایش خاصی نیست.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته سینما در مقاطع بالاتر

درحال حاظر این رشته تنهای در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه های ایران ارائه می شود. بر اساس انتشار آخرین خبر از رئیس کارگروه هنر و آموزش عالی شورای تحول علوم انسانی، دوره دکترا سینما در ایران در آینده ای نزدیک در حال راه اندازی است. برای مطالعه متن کامل خبر می توانید روی لینک ” راه اندازی دکتری مطالعات سینما دانشگاه تهران در آینده نزدیک” کلیک کنید.

بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در ایران

در قسمت های بالایی مطلب سعی کردیم شما با این رشته آشنا کنیم. اما هدف از ارائه این مطلب بیشتر آشنا و آگاه کردن شما با اوضاع کاری رشته سینما است تا بتوانیم برای انتخاب این رشته تصمیم درست تری بگیرید. ورود به بازار کار این رشته نیازمند تلاش و زحمت و استعداد بسیار زیادی است و افرادی که واقعا در این حرفه زحمت زیادی می کشند و به اصطلاح خاک این حرفه را می خورند، اوضاع کاری خوبی می توانند در ایران داشته باشند و به جایگاه های خوبی برسند.

Editing

بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در ایران

فرصت های شغلی برای رشته سینما

این افراد بعد از فارغ التحصیلی و چندسال تجربه کاری می توانند در زمینه های شغلی مانند دستیار فیلم بردار، دستیار کارگردان، ساخت فیلم با عوامل غیر حرفه ای و حرفه ای، دستیار تدوین و نورپردازی، کارگردان سینما، طراحی و نقاشی صحنه، تولید برنامه های سینما، نویسنده فیلمنامه، طراحی گریم و ماسک در سینما به فعالیت بپردازند و یا به نوان مدرس جذب فرهنگسراها، مراکز هنری و آموزشی شوند.

درآمد و حقوق رشته سینما در ایران

بیشتر افراد در جامعه وقتی صحبت از شغل های مرتبط با سینما و بازیگری می شود، افرادی با درآمد های بالا را تصور می کنند. همانطور که در بالا گفتیم زمینه های شغلی این رشته بسیار متنوع است. به همین دلیل شاهد بازه های درآمدی متفاوتی هم برای افراد هستیم. میانگین درآمد فارغ التحصیلان این رشته می تواند بین 3 میلیون تا 10 میلیون باشد. اما برای برخی از افراد  در صورت داشتن سابقه کاری خوب و شرکت در پروژه های با بودجه مالی خوب می توانند درآمد های بالای 100 میلیون هم داشته باشند.

دانشگاه های برتر رشته سینما در ایران

براساس انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال 99، این رشته تنها در 2 دانشگاه؛ دانشگاه تهران و دانشگاه دامغان ارائه می شود. دانشگاه هنر دارای رتبه علمی بالاتری برای تحصیل در این رشته است.

بازار کار و آینده شغلی رشته سینما در دنیا

به‌طورکلی هنر صنعت فیلم و سینما همواره در سراسر جهان متقاضیان زیادی دارد و جذب فارغ‌التحصیلان این رشته در تمام نقاط دنیا بسیار زیاد است. در حال حاضر تنها در آمریکا سالانه هزاران فیلم ساخته می‌شود و نیاز به نیروی کار در این عرصه همواره وجود دارد. افراد با مدارک تحصیلی رشته سینما می‌توانند به‌راحتی جذب بازار کار در کشورهای خارجی شوند.

درآمد و حقوق رشته سینما در دنیا

به‌صورت میانگین افرادی با داشتن سابقه ۴ تا ۵ ساله در رشته کارگردانی می‌توانند در آمدی در حدود 60558 دلار در سال را کسب کنند. همچنین میزان درآمد فارغ‌التحصیلان رشته سینما باتوجه‌به تجربه کاری و همچنین شهر و کشوری که در آن مشغول هستند متفاوت است.

به‌صورت مثال درآمد این افراد در ایالات مختلف آمریکا به شرح زیر است:

  • نیویورک: 96590 دلار در سال (ماهانه 8049 دلار)
  • کالیفرنیا: 97550 دلار در سال (ماهیانه 8129 دلار)
  • نیوجرسی: 75830 دلار در سال (ماهیانه 6319 دلار)
  • منطقه کلمبیا: 82150 دلار در سال (ماهیانه 6845 دلار)
  • مریلند: 75620 دلار در سال (ماهیانه 6301 دلار)
  • پنسیلوانیا: 58200 دلار در سال (ماهیانه 4850 دلار)
  • کارولینای شمالی: 59660 دلار در سال (ماهیانه 4971 دلار)
  • واشنگتن: 64400 دلار در سال (ماهیانه 5366 دلار)
  • فلوریدا: 60320 دلار در سال (ماهیانه 5026 دلار)
  • ماساچوست: ۶۱۸۱۰ دلار در سال (ماهیانه ۵۱۵۰0 دلار)

دانشگاه‌های برتر رشته سینما در دنیا

بر طبق مقاله‌ای که از طرف سایت رتبه‌بندی QS  برای بهترین دانشگاههای جهان منتشر شد، لیستی از بهترین دانشگاههای اراعه دهنده رشته فیلم و سینما معرفی شده است.

  • بنیاد فیلم آمریکا AFI
  • مؤسسه هنرهای کالیفرنیا
  • دانشکده فیلم لس‌آنجلس
  • مؤسسه فیلم و تلویزیون کانبار NYU
  • دانشکده هنرهای سینمایی USC
  • دانشگاه فیلم تورنتو
  • دانشکده فیلم لندن
  • دانشکده ملی فیلم و تلویزیون بریتانیا
  • دانشگاه لا فمیس فرانسه
  • دانشگاه فیلم لودز لهستان
  • آکادمی فیلم پکن
4.3/5 - (7 امتیاز)

یک نظر

  1. سپاهان پاسخ

    سلام خسته نباشید
    من امسال میخوام برم کلاس نهم
    برای انتخاب رشته بین عکاسی و سینما شک دارم
    من کلاس هفتم معدلم 17/47 شدو کلاس هشتم 17/17 ولی کلاس نهم سال دیگه مشخص میشه
    به نظرتون من با این معدل هایی که دارم میتونم کدوم رشته رو انتخاب کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.