تاریخ امروز :جمعه , 26 آوریل 2024
Academic-field-of-Business-Administration

همه چیز درباره رشته مدیریت بازرگانی : بازارکار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

از گذشته تجارت وجود داشته است. رشته مدیریت بازرگانی از جمله قدیمی ترین گرایش های مجموعه مدیریت است که هدف اصلی آن چگونگی تجارت، رسیدن به سود و دیگر موارد است. در زیر گروه های رشته انسانی رشته مدیریت بازرگانی بعد از رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین رشته های به حساب می آید. اما فقط خوب بودن این رشته و جایگاه آن برای ورود به آن کافی نیست و شما باید خود را از لحاظ استعداد و دیگر شرایط بسنجید.

به همین خاطر مشاوران تحصیلی اپلیکیشن جامع کنکور (فسفر) در کنار معرفی دیگر رشته های ریاضی، تجربی و انسانی، این بار تصمیم گرفته است در این مطلب درباره این رشته، گرایش ها، بازارکار و درآمد این رشته صحبت کند.

ماهیت رشته مدیریت بازرگانی

امروزه وجود مدیرانی مدبر و حرفه ای در شرکت های تجاری برای برقراری ارتباط بین مشتریان و خریداران امری ضروری است. مدیران همیشه در تلاش اند تا از طریق امکانات سازمان و دانش خود مسیرهای تازیه را کشف کنند و یا مسیرهای ارتباطی را بهبود دهند.

مدیران به عنوان عامل اصلی سود و زبان یک شرکت به حساب می آیند. هدف از ارائه این رشته در دانشگاه آشنایی دانشجویان با وظایف سازمان های بازرگانی و آموزش قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعات به آنها است. این دانشجویان در دوران تحصیل خود با یاد می گیرند که چگونه بهترین تصمیمات را برای منایع شرکت بگیرند و برای هر مشکلی راه حل قانونی پیدا کنند.

introducing-business-administration

ماهیت رشته مدیریت بازرگانی

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته مدیریت بازرگانی

برای ورود به هر رشته نیازمند داشتن یکسری مهارت و شایستگی هایی است. همانطور که در رشته روانشناسی شنونده خوبی بودن، در رشته مدیریت مالی علاقه مند بودن به مسائل مالی و گزارش نوشتن است، در این رشته داشتن فن بیان قوی، اعتماد به نفس بالا، علاقه مند به اقتصاد، علاقه مند به مسائل تجاری بسیار مهم است.

اگر فردی بتواند این مهارت را در دوران تحصیل در خود پروش دهد، بعد از فارغ التحصیلی به راحتی جذب بازار کار می شود. هر چه فرد در این رشته دارای قدرت تحلیل بهتری باشد و بتواند مسائل را پیش بینی کند، می تواند بهترین پیشنهاد ها را ارائه دهند.

Business-Management-Job-Skills

مهارت های شغلی مدیریت بازرگانی

معرفی دروس رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی

مدت زمان رشته کارشناسی مدیریت بازرگانی مانند دیگر رشته های کارشناسی، 4 سال است. این دانشجویان در طی دوران تحصیل خود 133 واحد درسی پاس می کنند. به دلیل آشنایی بیشتر شما با این رشته تصمیم گرفتیم نیم نگاهی به دروس این رشته داشته باشیمو.

دروس عمومی

مبانی نظری اسلام، یک درس از دروس اخلاق اسامی، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی 1 و2.

 دروس پایه

اصول حسابداری 1 و 2، ریاضیات و کاربر آن در مدیریت 1 و2، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، روانشناسی کار، آمار و کاربرد آن در مدیریت 1 و 2، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی ، کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت ، روش تحقیق در مدیریت ، حقوق اساسی، مبانی مدیریت اسلامی و الگوهای آن .

دروس اصلی

مبانی سازمان و مدیریت ، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی 1، تحقیق در عملیات 1 و 2 ، مدیریت تولید، حسابداری صنعتی 1، بازاریابی و مدیریت بازار، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم .

دروس تخصصی

مدیریت استراتژیک ، حقوق بازرگانی، حسابرسی 1، سازمان های پولی و مالی بین المللی، بازرگانی بین المللی ، زبان تخصصی 1 و 2 ، زبان تخصصی، سیستم های اطلاعاتی مدیریت ، مدیریت مالی 2، بازاریابی بین المللی ، پول و ارز و بانکداری، سیاست پولی و مالی ، سیستم های خرید، انبارداری و توزیع.

دروس اختیاری

حقوق بازرگانی بین المللی ، تحقیقات بازاریابی ، روابط صنعتی، سمینار در مسایل مالی، سمینار در مسایل بازاریابی، بهره وری و تجزیه و تحلیل آن در سازمان.

معرفی گرایش های رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی

این رشته در مقطع کارشناسی به صورت عمومی ارائه می شود و دارای گرایش خاصی نمی باشد و دانشجویان در مقاطع بالاتر می توانند انتخاب گرایش داشته باشند.

معرفی گرایش های رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد

بر طبق انتشار دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته سال 1400 در سایت سازمان سنجش، مجموعه مدیریت با کد 1142 دارای 15 گرایش مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فناروی اطلاعات، مدیریت تکنولوژی، مدیریت مالی، کارآفرینی، مدیریت منایع انسانی، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، مالی، مدیریت بازرگانی دریایی، مدیریت بحران، مدیریت اماکن متحرکه مذهبی، سیاست گذاری علم و فناوری، مربیگری کسب و کار است.

رشته مدیریت بازرگانی در مقطع ارشد دارای 6 گرایش ارشد تجارت الکترونیک، ارشد بازاریابی، بازرگانی داخلی، بازرگانی بین المللی، مدیریت استراتژیک و کارآفرینی است.

Business-management-study-orientations

گرایش های رشته بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی در مقاطع بالاتر

در حال حاظر امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد.

بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی در ایران

در قسمت های بالایی درباره این رشته توضیحاتی را ارائه کردیم، اما هدف اصلی از ارائه این مطلب آشنایی شما داوطلبین عزیز با بازار کار و آینده شغلی این رشته بود. رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشته های بسیار خوب از لحاظ بازار کار و آینده شغلی به حساب می آید و افرادی که وارد آن می شوند، معمولا با مشکل بیکاری مواجه نمی شوند. با وجود گسترش کسب و کار ها و تجارت در حال حاظر کشور، میزان تقاضا برای جذب این فارغ التحصیلان بالا است.

Business-management-market-in-Iran

بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی در ایران

این فارغ التحصیلان به دلیل شناختی که از تکنیک ها مختلف تصمیم گیری، ساخت سازمان، تئوری های مدیریت به دست می آورند، قدرت حل مشکلات را دارند و به همین خاطر میتوانند در امور دفتری مانند اداره امور، کارگزینی، بازاریابی و امور مالی به فعالیت بپردازند. این فارغ التحصیلان معمولا نقش مدیران اجرایی در سازمان های صنعتی، بازرگانی و دولتی را دارند. آینده شغلی برای این افراد بسیار روشن است.

فرصت های شغلی برای مدیریت بازرگانی

این افراد می توانند در شرکت ها، سازمان ها خصوصی و دولتی، موسسات بانکی، بیمه، شرکت های صادرات و واردات، شرکت های حوزه بازرگانی بین المللی در زمینه هایی مانند مدیر تبلیغات، مدیر بازارایابی، دیجیتال مارکتینگ، فروش و …. مشغول به کار شوند.

درآمد و حقوق رشته مدیریت بازرگانی در ایران

میزان درآمد این افراد با توجه به اینکه در چه سمتی مشغول باشند و اینکه محیط کارشان دولتی یا خصوصی باشند و خیلی عوامل دیگر بسیار متفاوت است. در حالت کلی این فارغ التحصیلان سطح درآمدی بسیار زیادی دارند. میانگین حقوق ماهانه این افراد می تواند بین بازه 5میلیون تومان تا 7میلیون تومان باشد.

دانشگاه های برتر رشته مدیریت بازرگانی در ایران

دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید بهشتی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته مدیریت بازرگانی در ایران هستند.

ارنامه قبولی رشته مدیریت بازرگانی 98 – 99 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری

کارنامه قبولی رشته مدیریت بازرگانی – دانشگاه تهران

کارنامه قبولی رشته مدیریت(مدیریت-بازرگانی) - دانشگاه تهران
کارنامه قبولی رشته مدیریت بازرگانی – دانشگاه تهران

بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت بازرگانی در دنیا

کارشناسی مدیریت بازرگانی به دلیل نیاز روزافزون به متخصصان تجاری هوشمند و پویا در دنیای شرکت ها، چشم انداز شغلی گسترده ای دارد.داوطلبانی که دوره تحصلی خود را با موفقیت پشت سر می گذارند، زیر نظر متخصصان واجد شرایط از بخش های مختلف قرار می گیرند تا تجربه یادگیری مناسبی را کسب کنند. نقش مدیر بازرگانی نظارت و هدایت عملیات و کارمندان یک شرکت است. 

آنها مجموعه ای از وظایف را برای اطمینان از بهره وری و کارایی شرکت از جمله اجرای استراتژی های تجاری ، ارزیابی عملکرد شرکت و نظارت بر کارکنان انجام می دهند .همچنین ، اداره آمار کار (BLS) پیش بینی می کند که اشتغال این متخصصان از سال 2018-2028 تا 7 درصد رشد کند که بالاتر از رشد پیش بینی شده برای تمام مشاغل در ایالات متحده است. کشورهایی مانند سوئیس، آمریکا، کانادا، فرانسه، استرالیا، انگلستان، ایتالیا، سنگاپور، ژاپن و آلمان از بهترین کشورهای از لحاظ سطح درآمدی و تقاضا برای مشاغل این حوزه هستند.

کشورهای برترمتوسط حقوق
سوئیس 123،500 دلار آمریکا
آمریکا102،100 دلار آمریکا 
کانادا111،100 دلار آمریکا
فرانسه98،500 دلار آمریکا
استرالیا98،400 دلار آمریکا
انگلستان92،400 دلار آمریکا
ایتالیا86,400 دلار آمریکا
سنگاپور82،700 دلار آمریکا
ژاپن80,000 دلار آمریکا
آلمان77200 دلار آمریکا
کشورهایی با بالاترین سطح درآمدی و تقاضا

فرصت های شغلی در خارج از کشور

این افراد در خارج از کشور نیز در موقعیت های شغلی مانند مدیر فروش، مشاور تجاری، تحلیلگر مالی، تحلیل گر تحقیقات بازار، متخصص منابع انسانی، برنامه ریز جلسات ، همایش ها و رویدادها، متخصص آموزش و توسعه مشغول به کار شوند. 

درآمد و حقوق رشته مدیریت بازرگانی در دنیا

حقوق مشاغل این حوزه در کشورهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال در سایت payscale، حقوق فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی با مدرک کارشناسی در ایالات متحده را 65،509 دلار اعلام کرده است. برای دریافت اطلاعات دقیق تر درباره حقوق مشاغل این رشته در کشور دلخواه به لینک payscale مراجعه کنید.

عنوان شغلمتوسط حقوق سالانه
 کارآفرینکمتر از 10 هزار دلار تا بیش از 1 میلیون دلار
مدیر ارشد اجرایی از 62900 دلار تا 137،020 دلار
مدیران بازاریابیاز 80900 تا 151،260 دلار
مشاوران مالی شخصیاز 46390 تا 119،290 دلار
نمایندگان و مدیران مشاغلاز 39770 تا 113،580 دلار
مدیران منابع انسانیاز 73،480 تا 126،050 دلا
مدیران فروش از 54،560 دلار تا 125،130 دلار
مجریان اداریاز 60،020 دلار تا 119،110 دلار
بازرسان مالیاز 55200 تا 102،820 دلار
تحلیل گران مدیریتاز 54890 تا 99،700 دلار
10 شغل برتر پردرآمد در مدیریت بازرگانی

 دانشگاه های برتر رشته مدیریت بازرگانی در دنیا

  • موسسه آموزشی اینسید Insead
  • دانشکده تجاری و کسب و کار لندن
  • موسسه فناوری MIT ماساچوست (راهنمای کامل اپلای در مؤسسه فناوری ماساچوست)
  • دانشگاه استنفورد
  • موسسه آموزش عالی پنسیلوانیا
  • دانشکده بوکونی
  • موسسه آموزشی کمبریج
  • دانشکده مدیریت HEC پاریس
  • دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن LSE
3.8/5 - (45 امتیاز)

یک نظر

  1. Sahel پاسخ

    سلام ممنون از سایت خوبتون. بین رشته علوم تربیتی و مدیریت بازرگانی کدومش ایندش بهتره؟میشه جواب بدین

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام روزتون بخیر
      مدیریت بازرگانی از لحاظ فرصت های شغلی، درآمدی و مهاجرت رشته بهتری نسبت به علوم تربیتی است.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت شما هم بخیر
      بله هر سال بانک ها آگهی های استخدامی مرتبط با جذب فارغ التحصیلات مدیریت بازرگانی منتشر می کند.

  2. المیرا نجفی پاسخ

    سلام ببخشید بین رشته مدیریت بازرگانی و روانشناسی کدام رشته آینده شغلی و درآمدی بهتری داره؟ همچنین برای مهاجرت؟ ؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام. هر دوی این رشته‌ها از این جهت خوب هستن ولی مدیریت بازرگانی یه‌مقدار شرایط بهتری داره از جهت مهاجرت.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام. خیلی از شرکت‌ها در جذب کارآموز میکنن. حتماً دوره کارآموزی به شرکت‌های معتبر برید و کسب تجربه کنید.

  3. شریعتی پاسخ

    سلام وقت بخیر برای مدیریت بازرگانی باید چه رشته ای را انتخاب کنیم ومدل کدام درس باید چند باشه

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام. رشته‌های مدیریت به‌خصوص مدیریت بازرگانی از 3رشته ریاضی، تجربی، و انسانی ورودی داره.

  4. محدثه پاسخ

    سلام خسته نباشید. میخواستم اگه میشه شرکت هایی که استخدام فارغ التحصیل های رشته مدیریت بازرگانی دارند رو معرفی کنید.
    خیلی ممنون.

  5. غلام رضا احمدی پاسخ

    سلام وقت شما بخیر
    میشه بگین یک مدیر بازرگان اگر تدریس و مشاوره را به عنوان آینده شغلی خود انتخاب کند بیشتر روی کدام موضوعاتی کار کند؟
    متشکرم از معلومات کامل سایت تون

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت بخیر. حوزه‌های کسب‌وکار و بازاریابی به‌خصوص برای مشاوره شرایط بهتری دارند.

  6. سعید پاسخ

    سلام ممنون از سایت خوبتون
    خواستم بدونم رویکرد بازارکار به فارغ التحصیلان ارشد مدیریت بازرگانی ای که لیسانس غیرمرتبط داشته باشن چیه ایا تمایزی قائل میشند بین یک لیسانس مدیریت بازرگانی و یک فردی که ارشد این رشته رو داره ولی لیسانسش غیرمزتبط؟؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت بخیر. نه خیلی این موضوع اثر نداره بیش از مدرک تحصیلی، دانش و مهارت عملی فرد مهمه.

  7. غریبه اشنا پاسخ

    سلام ببخشید برای کسی که ریاضیش یکم مشکل داره ولی به بازار و خرید و فراش علاقه داره ایت رشته خوبه ایا

  8. آیلین پاسخ

    سلام مطالب عالی بود. فقط میخواستم بدونم واسه پایه ی نهم میشه این رشته رو برداشت ؟و اینکه بالاترین در آمد این رشته واسه کدوم شاخه ی شغلیه.؟ همچنین تو این رشته چه دروسی رو باید خوند.؟ ممنون میشم جواب بدید. مطالباتون عالیه. من میتونم واسه پایه ی نهم این رشته رو بردارم.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام ممنون از لطف شما. برای اینکه بتونید این رشته رو در دانشگاه انتخاب کنید باید رشته دبیرستانتون ترجیحاً انسانی یا دیگه ریاضی باشه. در کل هم رشته پولسازیه شاخه‌های کاری و حرفه‌ای خوبی داره مثل مارکتینگ، مدیریت بیزینس، و حتی ترید.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام وقت بخیر. خیلی بستگی به دانشگاهی که میخواید برید داره و البته رشته تحصیلی شما در دبیرستان. حنی بدون کنکور هم میشه وارد دانشگاه شد!

  9. علییییی پاسخ

    سلام به نظر شما کدام رشته شانس بورسیه رو داره تو مقطع کارشناسی ارشد از بین رشته های علوم انسانی؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام رشته‌های انسانی خیلی گسترده و متفاوتن و خیلیاشون شانس بورسیه در مقطع ارشد رو دارن.

      1. علییییی پاسخ

        سلام دوباره بین علوم سیاسی و رشته های مدیریتی کدام شانس بیشتری در بورسیه داره البته برای اتباع خارجی ممنون

  10. N.H پاسخ

    بنظرتون یه فرد درونگرا که به تجارت علاقه منده میتونه موفق بشه؟ 🙂 خودم حس میکنم میتونم فن بیانم و تقويت بدم. ولی بازم میگم شاید الان تو سنی هستم (17 سالمه) که درونگرا بودن عادیه و شاید بعد ها پیشرفت کنم.

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام
      شما در این باره باید با یکی مشاور تحصیلی یا روانشناس صحبت کنید و از حیطه کاری ما خارج است.
      امیدوارم موفق باشید

  11. شاهین سرلک پاسخ

    سلام خسته نباشید ،
    ببخشید شما تو متن نوشتین که رشته بسیار پول سازی هست در صورتی که نوشتین میانگین حقوق ۵ تا ۷ میلیون هست
    این حقوق رو معلم هم تقریبا دریافت میکنه و به نسبت راحت تر هم هست
    حقوق بالاتر هم وجود داره یا اکثرا تو این محدوده هستن؟؟

    1. فسفر نویسنده پاسخ

      سلام ممنون از شما
      بله حرف شما کاکلا درسته این مبلغ برای کسی است که تازه وارد بازارا کار می شود و بسته به اندازه شرکت و شرایط دیگر می شود متغیر باشد. این مبلغ برای افراد شاغل در این حوزه می تواند تا 10 میلیون یا بیشتر هم افزایش پیدا کند.

  12. Ftme پاسخ

    سلام وقت بخیر ممنون از مطالب خوبتون. فقط سوالی دارم اونم اینه که کسی که در این رشته تحصیل کند ممکنه در آینده بتونه کسب و کار خودش رو راه بندازه یا برندی تاسیس کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.