تاریخ امروز :جمعه , 29 مارس 2024
Academic field of Anesthesiology

رشته هوشبری : بازارکار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

بیشتر داوطلبان رشته تجربی امید قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی را دارند. ظرفیت قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاه های خوب، پایین است و رشته هوشبری از جمله شاخه های پیراپزشکی است که برای قبولی نیاز به رتبه چندان خوبی ندارد. آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته هوشبری چگونه است؟ فرق رشته هوشبری با رشته بیهوشی چیست؟ در ادامه مطلب به بررسی این رشته از لحاظ بازارکار، درآمد، فرصت های شغلی و … می پردازیم.

ماهیت رشته هوشبری

این رشته از جمله رشته های پیراپزشکی و دارای طرح اجباری است. بیشتر مردم این رشته را با رشته بیهوشی اشتباه می گیرند. درست است که محیط کاری این افراد تقریبا مشابه و ارتباط کاری باهم دارند، اما کاملا با هم متفاوت هستند. رشته بیهوشی یک رشته تخصصی است که دانشجویان باید یک دوره 7 ساله پزشکی عمومی را بگذرانند و بعد در آزمون تخصص شرکت کنند. مدت زمان دوره رزیدنتی رشته بیهوشی 4 سال است. کارشناسی هوشبری یک رشته پیراپزشکی است که دارای مدت زمان 4 ساله است و داوطلبان آن می توانند از طریق کنکور سراسری وارد این رشته شوند. فارغ التحصیلان این رشته به عنوان دستیار دراتاق عمل به متخصص بیهوشی کمک کنند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت این دو رشته می توانید مطلب “همه چیز درباره رشته بیهوشی” را در سایت فسفر مطالعه کنید.

Introduction-to-Anesthesiology

رشته هوشبری

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته هوشبری

هر رشته نیازمند یکسری مهارت و شایستگی هایی است که اگر فرد آنها را دارا باشد میتواند به موفقیت برسد. قدم اول برای انتخاب این رشته، داشتن روحیه مناسب برای کار در محیط بیمارستان و اتاق عمل است. دانشجویان این رشته باید دارای سرعت عمل بالا بوده و روش های متفاوت بیهوشی تسلط داشته باشند. همچنین این کارشناسان باید بسیاری از داروها و تاثیر آن بر سلامت بیمار، انوع بیماری ها را بشناسند، تا بتوانند داروی بیهوشی مناسب با آن بیمار را انتخاب کنند. این افراد باید علاقه مند به کار گروهی و کار کردن با دستگاه ها و تجهیزات را داشته باشند.

معرفی دروس رشته هوشبری در مقطع کارشناسی

مدت زمان تحصیل این رشته مانند دیگر رشته ها در مقطع کارشناسی 4سال است. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 130 واحد درسی است.

دروس عمومی رشته هوشبری

انقلاب اسلامی، مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، زبان عمومی، آشنایی با منابع اسلامی، جمعیت و تنظیم خانواده، ادبیات فارسی، تربیت بدنی 1 و 2.

دروس پایه و تخصصی رشته هوشبری

آناتومی 1 و 2، فیزیولوژی 1 و 2، فیزیک هوشبری، بیوشیمی، روانشناسی، میکروب شناسی و استریلیزاسیون، ایمونولوژی، واژه شناسی پزشکی، کاربرد رایانه، نشانه شناسی و معاینات بالینی، آمار زیستی و روش تحقیق، اصول پایه داروشناسی، اصول کمک های اولیه، خون شناسی و انتقال خون، فوریت های پزشکی، اصول پرستاری و کار در اتاق عمل، فیزیوپاتولوژی، زبان تخصصی، اصول مراقبت های ویژه، مدیریت در بیهوشی، اصول بیهوشی، روش بیهوشی 1 و 2 و3، آشنایی با بیماری های داخلی و جراحی، مراقبت های پس از بیهوشی، اصول و روش های اداره درد، اخلاق حرفه ای در هوشبری، داروشناسی اختصاصی، کارآموزی پرستاری.

دروس کارآموزی در مقطع کارشناسی

  • کارآموزی 1 و 2 و 3 و 4
  • کارآموزی در عرصه 1 و 2

معرفی گرایش های رشته هوشبری در مقطع کارشناسی

این رشته در مقطع کارشناسی فاقد گرایش بوده و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، میتواند در دیگر رشته ها تحصیل کنند.

معرفی گرایش های رشته هوشبری در مقطع کارشناسی ارشد

در این اواخر رشته به عنوان آموزش هوشبری برای مقطع ارشد در ایران ارائه شده است. برای آشنایی از این رشته می توانید مطلب “ارشد آموزش هوشبری” را مطالعه کنید.

دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی رشته هوشبری هستند علاوه بر رشته فوق  می توانند در رشته های مهندسی پزشکی، ارزیابی فناوری سلامت، اپیدمیولوژی، انفورماتیک پزشکی، آمار زیستی، اقتصاد بهداشت، ارگونومی، پرستاری مراقبت های ویژه، تکنولوژی گردش خون، ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان، فناوری اطلاعات سلامت، علم بهداشتی در تغذیه، تاریخ علوم پزشکی، ارشد اتاق عمل، فیزیولوژی، نانوتکنولوژی، رفاه اجتماعی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، زیست فناوری پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، آمورش پزشکی، ژورنالیسم پزشکی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی برای مقطع ارشد ادامه تحصیل بدهند.

وضعیت ادامه تحصیل رشته هوشبری در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل در خود رشته هوشبری در حال حاظر در ایران وجود ندارد. اما این دانشجویان مجاز به تحصیل در رشته های ذکر شده در بالا هستند.

بازارکار و آینده شغلی رشته هوشبری در ایران

بیشتر داوطلبانی که با مشاوران ما در ارتباط هستند، درباره بازارکار رشته ها از ما سوال می پرسند. همان بازارطور که میدانید هوشبرها کارهای مربوط به اتاق عمل را انجام می دهند. هر بیمارستانی به تعدادی فارغ التحصیل هوشبری نیاز دارد اما این تعداد کمتر از تعداد فارغ التحصیلان پرستاری است. این دانشجویان از ترم آخر خود می توانند در بیمارستان ها یا برخی کلینیک ها مشغول به کار شوند. این رشته نسبت به رشته پرستاری دارای شیفت شب سبک تری است. با افزایش بیمارستان ها و عمل های جراحی آینده روشنی را برای فارغ التحصیلان این رشته می بینیم.

Anesthesia-labor-market

بازار کار بیهوشی

فرصت های شغلی رشته هوشبری در ایران

این فارغ التحصیلان می توانند به عنوان کارشناس هوشبری در بیمارستان های خصوصی و دولتی، کلینیک های درد، مراکز جراحی، مراکز فوریت اورژانس به فعالیت بپردازند.

درآمد و حقوق رشته هوشبری در ایران

این رشته جز رشته های با حقوق  متوسط به حساب می آید. میزان حقوق این افراد با توجه به اینکه در ماه چند ساعت کار کنند، در ارگان دولتی یا خصوصی باشند، کاردان یا کارشناس باشند متغیر است. به طور میانگین در شرایط معمولی این افراد 4 میلیون حقوق می گیرند. اگر این افراد چند شغله باشند میتوانند چند برابر این مبلغ را نیز درآمد داشته باشند.

بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته هوشبری در ایران

9 دانشگاه برتر این رشته در ایران به ترتیب اولویت عبارت اند از: دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه.

از دیگر دانشگاه های ارائه دهنده این رشته عبات اند از:

دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشگاه علوم پزشکی بابل، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دانشگاه علوم پزشکی البرز، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشگاه علوم پزشکي بندرعباس.

کارنامه قبولی رشته هوشبری 98 – 99 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری

کارنامه قبولی هوشبری – دانشگاه تهران

کارنامه قبولی هوشبری - دانشگاه تهران

کارنامه قبولی هوشبری – دانشگاه تهران

بازارکار و آینده شغلی رشته هوشبری در دنیا

این افراد آموزش دیده اند تا اقدامات لازم برای برای نجات جان انسان را انجام دهند. این افراد در هر جای دنیا که باشند عموما در بیمارستان ها و مراکز جراحی استخدام می شوند. این افراد به عنوان عضو با ارزش تیم مراقبت از بیمار به حساب می آیند و جایگزینی برای آنها نمی توانند بگذارند. با افزایش نیاز جامعه به نیروهای ماهر برای انجام کارهای بیهوشی، میزان تقاضا برای جذب این افراد در سرتاسر دنیا نیز بیشتر می شود. ایالت هایی مانند داکوتای شمالی، ویسکانسین، نبراسکا، مینه سوتا، ایندیانا، داکوتای جنوبی، ورمونت، آرکانزاس بهترین مکان برای کارشناسان بیهوشی هستند.

درآمد و حقوق رشته هوشبری در دنیا

برای مشاهده حقوق مشاغل این رشته در کشور و یا ایالت دلخواه می توانید به سایت payscale مراجعه کنید.

پردرآمدترین شهرهاحقوق سالانه
سانفرانسیسکو215،863 دلار
سان خوزه208،234 دلار
سیاتل200176 دلار
بوستون199194 دلار
حقوق رشته هوشبری در دنیا

دانشگاه برتر رشته هوشبری در دنیا

  • دانشگاه هاروارد
  • دانشگاه کالیفرنیا
  • دانشگاه دوک 
  • دانشگاه پنسیلوانیا
  • دانشگاه میشیگان
  • دانشگاه واشنگتن 
  • دانشگاه کلمبیا
  • دانشگاه استنفورد

3.3/5 - (6 امتیاز)

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.