موفقیت در هر صنایع و حرفه ای نیازمند مدیر و مسئول خوب است. در واقع مدیر به تعیین وظایف برای بخش های یک سازمان و کارمندان می پردازد. تحصیل در رشته مدیریت مانند این است که شما با چشم بسته در یک جنگل قدم می زنید. اگر شما هم دوست دارید دیگران را در رسیدن به اهداف خود کمک کنید، پس این رشته برای شما مناسب است.
ماهیت رشته مدیریت
یک مدیر در زمینه کاری خود متخصص است و یک پشتیبان قوی برای کارمندان است. مدیران در یک تجارت فعالیت می کنند و به عنوان یک تیم برای رسیدن به اهداف شرکت همکاری می کنند. یک مدیر با تجریه سعی در واگذار کردن وظایف به کارکنان، جلوگیری از اتلاف وقت و بهبود استفاده از منابع مالی و انسانی دارد.
هدف اصلی رشته مدیریت
هدف اصلی مدیریت این است که مدیران بتوانند از خود و همچنین کارمندان عملکرد بالایی کسب کنند. عملکرد بالا معمولاً توسط یک محیط کار مثبت انجام پذیر است. کارمندان باید این توانایی را داشته باشند که مشکلات و نگرانی های مدیر را برطرف کنند. برای مدیران مهم است که محیطی حرفه ای ایجاد کنند. مدیران باید اطمینان حاصل کنند که کارمندان آنچه را که برای تحقق اهداف شرکت لازم است انجام می دهند. یک مدیر خوب نیازی به فریاد زدن در برابر کارمندان را ندارد بلکه توانایی مکالمه با آنها و ایجاد انگیزه برای موفقیت را دارد. شما به عنوان یک مدیر باید آماده باشید تا هر وظیفه ای را که به شما تحویل داده شده است، را بر عهده بگیرید.
مثالی برای تعریف یک مدیر خوب
فرض کنید شما مدیر یک آژانس تبلیغاتی هستید. در روزی که جلسه مهمی دارید، همزمان دو کارمند شما بیمار شده اند و امکان انجام وظایف مربوط به جلسه را ندارند. شما باید چکار کنید؟ آیا باید شرکت را ترک کنید؟ یا به تپه ها بروید و جیغ بزنید؟
البته که نه! شما به عنوان مدیر باید همیشه بهترین گزینه را برای مواقع غیر قابل پیش بینی آماده داشته باشید. برای این منظور شما می توانید یک کارمند با سطح بالاتر را انتخاب و به آموزش سریع آن کارها به او بپردازید، تا بتوانید جلسه را داشته باشید. یک مدیر آنچه را برای رسیدن به اهداف خود لازم دارد انجام می دهد.
ایجاد انگیزه برای کارکنان به آنها اطمینان می دهد که در شرکت موفق به موفقیت در این شرکت می شوند.
توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته مدیریت
برای موفقیت در مدیر شدن باید چندین ویژگی اساسی داشته باشید.
مهارت های ارتباطی و خدمات به مشتری
این کار مستلزم تعامل با همکاران است و همچنین در برخی زمینه ها نیاز به تماس مشتری و مشتری دارد.
مهارت های رهبری
یک مدیر اغلب در راس کار هر صنعت است و باید بتواند کارمندان و کارکنان را راهنمایی ، ارزیابی و ارزیابی کند.
مهارت های تحلیلی
بسته به زمینه، یک مدیر خوب ممکن است وظیفه تحلیل و نگه داشتن مقادیر زیادی از داده ها برای ارزیابی اهداف و مراحل بعدی در پروژه های مختلف را داشته باشد.
معرفی گرایش های مقطع کارشناسی رشته مدیریت
رشته مدیریت از جمله رشته های پرطرفدار بین هر 3 گروه آزمایشی است که در مقطع کارشناسی دارای 11 شاخه مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت بیمه، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت مالی، مدیریت بیمه اکو، مدیریت فرهنگی و هنری، مدریت کسب و کارهای کوچک، مدریت بازرگانی دریایی است. برای آشنایی با هر کدام از رشته ها و بازار کار آنها، می توانید به بر روی لینک مطالب کلیک کنید.
معرفی گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت
فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد بر اساس اطلاعات موجود در دفترچه کارشناسی ارشد ناپیوسته 1400 در سایت سازمان سنجش در مجموعه مدیریت با کد 1142 در رشته های ارشد مدیریت بازرگانی، ارشد مدیریت دولتی، ارشد مدریریت صنعتی، ارشد مدیریت فناوری و اطلاعات، ارشد مدیریت تکنولوژی، ارشد مدیریت مالی، ارشد کارآفرینی، ارشد مدیریت منابع انسانی، ارشد مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، ارشد مالی، ارشد مدیریت بازرگانی دریایی، ارشد مدریت بحران، ارشد مدیریت اماکن متبرکه مذهبی، ارشد سیاستگذاری علم و فناوری، ارشد مربیگری کسب و کار شرکت کنند. برای آشنایی با هر کدام از رشته ها و بازارکار آنها، می توانید به بر روی لینک مطالب کلیک کنید.
وضعیت ادامه تحصیل در رشته مدیریت در مقاطع بالاتر
امکان ادامه تحصیل در این رشته در حال حاظر در ایران تا مقطع دکترا امکان پذیر است.
بازار کار و آینده شغلی رشته های مدیریت در ایران
رشته مدیریت در ایران دارای رشته های و زیر شاخه های زیادی است که هر کدام از شاخه های در حوزه خاصی کاربرد دارند. همچنین وظیفه حل مشکلات سازمان ها و پیشرفت سازمان ها که از مباحث مهم امروزه است، برعهده مدیران است.
پس اگر فارغ التحصیلی دارای مهارت و تجربه کاری، توان تشخیص راه های صحیح، توانایی گرفتن تصمیم گیری صحیح داشته باشد، میتواند مسیر شغلی مناسبی برای خودش فراهم کند. دانشجویان این رشته باید علاوه بر دروس خود با علومی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد وعلوم اجتمائی آشنا باشند، تا سازمان ها بتوانند به عنوان یک مدیر توانا، رو آن فرد حساب باز کنند.
وظایف و مسئولیت های یک مدیر
این کار همواره یک موقعیت شغلی تمام وقت است که حتی شاید جمعه ها هم ملزم به انجام وظایف شغلی باشید. شغل هر مدیر می تواند کمی متفاوت باشد، اما همه آنها به طور کلی این مسئولیت ها را دارند. به طور معمولی، شرح وظایف مدیران مستلزم توانایی انجام کارهای زیر است:
- برنامه ریزی و بهره برداری برای قسمتی که به آنها اختصاص داده شده است به گونه ای که اهدافی را که مسئولیت آنها در عملکرد سازمان کل مسئول است به دست آورد.
- تولید کار، و همچنین نیروی کار ، آموزش و سازماندهی منابع لازم برای انجام کار
- راهنمایی، هدایت، رهبری و پشتیبانی لازم را برای کارکنان و فراهم کردن منابع
- پیگیری از نحوه صحیح اجرای طرح
- ارزیابی موفقیت هدف، برنامه و تخصیص کارمندان و منابع
شرح شغل یک مدیر از سازمان به سازمان دیگر متفاوت است و به مسئولیت های منحصر به فرد او بستگی دارد. در برخی سازمان ها عنوان مدیر به کارمندانی اختصاص می یابد که سایر کارمندان را نظارت می کنند و به آنها گزارش می دهند.
فرصت های شغلی برای رشته های مدیریت
هر گرایش رشته مدیریت، در یک حوزه منحصر به فرد کاربرد دارد، به همین خاطر فرصت های شغلی برای گرایش های این رشته متفاوت است. این رشته می تواند یک موقعیت استرس زا با مسئولیت زیاد باشد. بسته به صنعتی که شما ممکن است در آن به فعالیت بپردازید. به عنوان مثال ممکن است در یک دفتر کار کنید و با کارمندان ارتباط مستقیم داشته باشید، و یا به عنوان مدیر بازرگانی به انجام ماموریت و سفر کاری بپردازید. در ادامه به معرفی فرصت های شغلی برای هر گرایش می پردازیم.
مدیر صنعتی
این فارغ التحصیلان، سعی در هدایت واحد های صنفی مختلف و افزایش راندمان کاری واحدها با استفاده از شناخت خویش از مسائل مالی و رفتار های نیرو های سازمان ها دارند.
مدیر بازرگانی
فارغ التحصیلان این گرایش باید روحیه کارآفرینی، ایجاد بازار کار جدید و یا ارائه روش های جدید را داشته باشند. این فارغ التحصیلان می توانند در ادرات دولتی، واحد های تولیدی بزرگ، واحد های بازرگانی به عنوان مدیرفروش یا بازاریابی مشغول به کار شوند.
مدیر مالی
فارغ التحصیلان این گرایش میتوانند در سازمان های دولتی، بانک ها، شرکت های خصوصی، شرکت های بیمه مشغول به کار شوند. این افراد سعی در افزایش دارایی و افزایش سود شرکت ها دارند.
مدیر فناوری و اطلاعات
فارغ التحصیلان این گرایش سعی در هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار سازمان های بزرگ را دارند. این فارغ التحصیلان با مباحث کامپیوتری، مدیریت و منابع انسانی آشنا هستند.
مدیر دولتی
فارغ التحصیلان این گرایش معمولا در موسسات دولتی به فعالیت می پردازند و سعی در سازمان دهی کارکنان، نظارت و رهبری واحدها، برنامه ریزی و اجرای آن، تعیین عملیات استخدامی پرسنل را دارند.
مدیر جهانگردی
این رشته بسیار جذاب سعی در جذب گردشگر با استفاده از برنامه ریزی های مناسب و ارائه آن ها به دولت را دارد. با توجه پتانسیل بالا برای جذب گردشگر از دیگر کشور ها در ایران، این رشته آینده شغلی خوبی دارد. اگر به نسبت به آشنایی با این رشته و بازار کار آن علاقه دارید، میتوانید مطلب “ارشد مدیریت جهانگردی” را در سایت فسفر مطالعه کنید.
مدیر بیمه
فارغ التنحصیلان این گرایش سعی در هدایت، توسعه و ارتقا سازمان های بیمه کشور را دارند. این فارغ التحصیلان با راه اندازی دفاتر نمایندگیم می توانند با مشاوره به افراد برای شرکت در طرح های بیمه، از هزینه های مختلف جامعه پیشگیری کنند.
درآمد و حقوق رشته مدیریت در ایران
فرصت های شغلی برای گرایش های این رشته بسیار متنوع است و عواملی بسیار زیادی در میزان درآمد این افراد تاثیر گذار است. به همین خاطر در جدول زیر به معرفی میانگین حقوق ماهانه برخی مدیریان پرداخته ایم.
سمت شغلی | میانگین حقوق ماهانه |
مدیر منابع انسانی | 9 میلیون تومان |
مدیر بازاریابی و فروش | 10 میلیون تومان |
مدیر امور تبلیغات | 9 میلیون تومان |
مدیر فناوری اطلاعات | 12 میلیون تومان |
مدیر مالی | 10 میلیون تومان |
دانشگاه های برتر رشته مدیریت در ایران
دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید بهشتی از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته مدیریت در ایران هستند.
کارنامه قبولی رشته مدیریت 99 – 1400 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری
کارنامه قبولی رشته مدیریت(مدیریت بازرگانی) – دانشگاه تهران
بازارکار و آینده شغلی رشته مدیریت در دنیا
تحصیل در رشته های مدیریتی یکی از بهترین تصمیم های یک دانشجو به حساب می آید. این رشته در هرجای دنیا دارای بازارکار و آینده شغلی خوبی است. نرخ بیکاری در این رشته بسیار کم و فارغ التحصیلان آن بعد از دریاقت مدرک لیسانس می توانند به راحتی وارد بازار کار کار شوند. این فارغ التحصیلان اگر کمی پشتکار داشته باشند وعلاوه بر تئوری های که در دوران دانشگاه کسب کرده اند، روی مهارت های فردی خود نیز سرمایه گذاری کنند، بی شک پیشرفت های شغلی بسیاری خوبی می توانند داشته باشند.
این فارغ التحصیلان با توجه به گرایش خود می توانند در مشاغلی مانند مشاور مدیریت، مدیر منابع انسانی، تحلیلگر مالی، مدیر تبلیغات، مدیر فروش و بازاریابی، حسابدار، مدیر مالی، تحلیلگر مالی، تحلیلگر ارشد استخدام و … مشغول به کار شوند. کشورهایی مانند سوئیس، کانادا، ایالات متحده، استرالیا، انگلستان، فرانسه، سنگاپور، آلمان، ایتالیا بهترین کشورها برای مشاغل مدیریتی هستند.
درآمد و حقوق رشته مدیریت در دنیا
شغل های مدیریتی در ایران و در خارج از کشور جزء مشاغل پردرآمد به حساب می آیند. شما با مراجعه به سایت payscale میتوانید حقوق تمام مدیران را در کشورهای مدنظر مشاهده کنید.
مشاغل پردرآمد مدیریت | متوسط حقوق سالانه |
مدیران ارشد | 196،050 دلار |
مدیران سیستم های رایانه ای و اطلاعاتی | 149،730 دلار |
مدیران معماری و مهندسی | 146،290 دلار |
مدیران بازاریابی | 145620 دلار |
مدیران مالی | 143،530 دلار |
مدیران فروش | 137،650 دلار |
مدیران علوم طبیعی | 133،670 دلار |
مدیران جبران و مزایا | 130،010 دلار |
مدیران روابط عمومی و جمع آوری سرمایه | 127،690 دلار |
مدیران منابع انسانی | 123،510 دلار |
دانشگاه های برتر رشته مدیریت در دنیا
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه بازرگانی لندن
- موسسه فناوری ماساچوست ( راهنمای کامل اپلای در مؤسسه فناوری ماساچوست )
- دانشگاه استنفورد
- دانشگاه پنسیلوانیا
دیدگاهتان را بنویسید