تاریخ امروز :پنج‌شنبه , 28 مارس 2024
Academic field of Philosophy

رشته فلسفه: بازار کار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

دغدغه تمام داوطلبان کنکور، انتخاب رشته مناسب با روحیه و توانایی هایی های آنها است. رشته فلسفه از زیرشاخه های گروه انسانی است که به سوالات بنیادی بشر پاسخ می دهد. با توجه به اینکه این رشته داوطلبان زیادی ندارد، آیا آینده شغلی خوبی در ایران دارد؟

در این مطلب از مجموعه مطالب قسمت معرفی رشته سایت فسفر، قصد داریم به معرفی این رشته و بررسی آن از لحاظ مهارت های موردنیاز، مقاطع تحصیلی، گرایش ها، آینده شغلی بپردازیم.

ماهیت رشته فلسفه

 این علم، پاسخی به برخی از اساسی ترین سؤالات موجود در جهان ارائه می دهد که درمورد درست و نادرست، حقیقت و باطل ، معنای زندگی و ماهیت انسان ها و واقعیتی که در آن زندگی می کنند، است. این علم تفکر انتقادی و منظم را تشویق می کند، موضوعات اصلی سنت فکری را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت انتخاب این علم ، آمادگی بسیار خوبی را برای بسیاری از مشاغل حرفه ای ارائه می دهد.

Introduction-to-the-field-of-philosophy

معرفی کارشناسی فلسفه

توانایی های مورد نیاز برای ورود به رشته فلسفه

شما به عنوان یک فلیسوف در قدم اول باید مهارت انتقال اطلاعات به دیگران را داشته باشد و آن را روز به روز توسعه دهید. یادگیری این مهارت ها نه تنها به شما در رشد حرفه ای کمک می کند بلکه به افراد اطراف شما کمک می کند تا درک بهتر و سودمند تری کسب کنند. مهارت های دیگری که یک فارغ التحصیل رشته Philosophy باید داشته باشد عبات اند از:

مهارت های فکری، مهارت تصمیم گیری در شرایط بحرانی، قدرت تجزیه و تحلیل، قدرت حل مسئله، مهارت های ارتباطی، مهارت نوشتاری، مهارت های سازمانی، مهارت مستقل کار کردن، ابتکار عمل داشتن، مدیریت زمان، مهارت های ارتباط بین شخصی، توانایی کار با دیگران، توانایی ایجاد انگیزه در دیگران، روحیه انعطاف پذیری، روحیه تطبیق پذیری با شرایط، مهارت های تحقیق.

معرفی دروس رشته Philosophy در مقطع کارشناسی

دروس عمومی در مقطع کارشناسی

مبانی نظری اسلام، ادبیات فارسی، اخلاق اسلامی، زبان عمومی، تاریخ وتمدن اسلامی، انقلاب اسلامی، منابع اسلامی، تربیت بدنی 1 و2.

دروس پایه در مقطع کارشناسی

زبان 1و2، جامعه شناسی 1، روان شناسی 1 و 2، زبان عربی 1و2، علم اصول 1، علم و تمدن در اسلام.

دروس اصلی و تخصصی در مقطع کارشناسی

منتخب متون کلامی و فلسفی، تاریخ فلسفه اسلامی 1و2، منطق جدید، منطق قدیم 1و2، علم کلام 1، فلسفه اسلامی 1و2، فلسفه اخلاق در تفکر غربی، اخلاق در تفکر اسلامی، عرفان نظری، تاریخ فلسفه قرون وسطی تا رنسانس، تاریخ فلسفه از بیکن تا هیوم، تاریخ فلسفه یونان 1و2، تاریخ فلسفه از کانت تا نیمه دوم قرن نوزدهم، تاریخ فلسفه جدید و معاصر، فلسفه معاصر و مکاتب جدید قرن بیستم، متون فلسفی به زبان خارجی 1و2، متون فلسفی به زبان عربی 1و2، متافیزیک در غرب، فلسفه علوم 1و2.

دروس اختیاری در مقطع کارشناسی

*دانشجو ملزم است 10 واحد از دروس اختیاری را انتخاب کند.*

تاریخ علم، زیباشناسی و هنر، شناخت ادیان، فلسفه تاریخ، فلسفه سیاست، عرفان عملی، عربی 3، تفکر در شرق آسیا، فلسفه تطبیقی، اصطلاح شناسی فلسفی، فلسفه تعلیم و تربیت، جامعه شناسی 2، علم اصول 2، منتخب متون و کلام فلسفی، علم کلام 2.

معرفی گرایش های رشته فلسفه

این رشته در مقطع کارشناسی دارای گرایش خاصی نمی باشد و به صورت عمومی ارائه می شود. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می توانند انتخاب گرایش داشته باشند.

مجموعه امتحانیرشتهگرایش
مجموعه فلسفهفلسفه
//فلسفه هنر
//فلسفه حمکت اسلامی
//منطق
//اخلاقفلسفه اخلاق
اخلاق کاربردی
اخلاق اسلامی
//فلسفه دین
گرایش های رشته فلسفه در مقطع کارشناسی ارشد

معرفی گرایش های رشته فلسفه در مقطع دکترا

مجموعه امتحانیرشتهگرایش
فلسفهفلسفه معاصر
عصر جدید
یونان و قرون وسطی
// تحلیلی
دین
اخلاق
اخلاق تطبیقی
تطبیقی
حقوق
هنر
هنرهای دینی
علوم اجتماعی
اقتصاد اسلامی
فلسفه منطقمنطق
منطق با رویکرد فلسفی
فلسفه علمعلم و فناوری
فیزیک
علم
فلسفه تعلیم و تربیتفلسفه تعلیم و تربیت
گرایش های رشته فلسفه در مقطع دکترا

وضعیت ادامه تحصیل در رشته فلسفه در مقاطع بالاتر

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا وجود دارد.

بازار کار و آینده شغلی رشته فلسفه در ایران

فارغ التحصیلان این رشته مانند رشته های روانشناسی، حقوق دارای بازار کار خوبی نیست ولی اگر فرد تلاش خود را زیاد کند احتمال پیدا کردن شغل را برای خود بیشتر می کند، زیرا داشتن مقالات پژوهشی از شرایط لازم برای پذیرش در کشورهای خارجی است. برخی از این دانشجویان بعد از دریافت مدرک کارشناسی و ارشد می توانند در آزمون های استخدامی آموزش پروش برای عنوان های شغلی مرتبط با این رشته آزمون بدهند و در صورت قبولی در آن شغل به فعالیت بپردازند.

بازارکار و آینده شغلی کارشناسی فلسفه

وظایف فارغ التحصیلان رشته Philosophy

روز معمولی برای یک استاد مشغول در این حوزه شامل نوشتن و پاسخ دادن به ایمیل ها، تدریس سخنرانی در کلاس ، تحقیق ، درجه بندی و چندین کار دیگر است. فلاسفه با همكاران و دیگر فلاسفه خود ارتباط برقرار می كنند تا در مورد موضوعات مهم ، سؤال / پاسخ دادن به سؤالات درباره تحقیق ، و برگزاری همایش ها صحبت كنند.

فیلسوفان همچنین مقدار زیادی از وقت خود را برای تهیه سخنرانی در کلاس که هر هفته در مقابل صدها دانشجو برگزار می کنند ، می گذرانند. به طور معمول می توان آنها را برای تدریس دوره های کارشناسی ارشد و همچنین سمینارهای فارغ التحصیل که می توانند در هر جایی از 50 دقیقه تا سه ساعت ادامه داشته باشند ، یافت.

در روزهایی که اساتید این رشته در کلاس نیستند ، آنها وقت زیادی را صرف تحقیق می کنند که شامل خواندن ، نوشتن ، کارهای تجربی و تجزیه و تحلیل داده ها است. مطالب خواندن می تواند شامل مجلات علمی ، دانشگاهی ، مقاله و کتاب باشد ، در حالی که بخش نوشتن می تواند شامل وبلاگ نویسی ، انتشار مقالات ، نسخه های مختلف و موارد دیگر باشد.

وظایف فیلسوف ها با توجه به مدرک آن ها

دانشجویان رشته Philosophy – مدرک لیسانس

دانشجویان با داشتن لیسانس در رشته Philosophy، دانشجویان با اصول اساسی این حوزه آشنا می شوند و مهارت های مهم تحلیل ، بلاغت ، نوشتن و تفکر انتقادی را به دست می گیرند. این مهارت های بسیار انتقادی ، تحلیلی و استدلالی که ایجاد می شوند ، اغلب دانشجویان را به دنبال ادامه تحصیل در زمینه های حقوقی، برنامه های MBA یا حوزه های علمیه سوق می دهند. مشاغل فیلسوف در مقطع لیسانس می تواند یک وکیل ، تحلیلگر سیستم ، مسئول امور فرهنگی ، نویسنده فنی و یک منتقد باشد.

دانشجویان رشته Philosophy – مدرک کارشناسی ارشد

دانشجویان با داشتن کارشناسی ارشد، تمام مهارت های آموخته شده را در مقطع کارشناسی ارشد به دست می آورد و آنها را به سطح بعدی می رساند و تئوری های پیچیده تری را در زمینه هایی مانند زیبایی شناسی ، منطق ، فلسفه سیاسی و فلسفه ذهن و زبان معرفی می کند. یک مقاله پایان نامه و آزمون خروج معمولاً برای این نوع مدرک لازم است. در حالی که اکثر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد تمایل دارند که برای مشاغل خود به سمت آکادمی بروند ، مهارت هایی که کسب می کنند در مشاغل مانند یک همکار روابط عمومی، کارگزار بیمه ، بانکدار، ویراستار و نویسنده کمک هزینه نیز قابل انتقال است.

دانشجویان رشته Philosophy – مدرک دکترا

دانشجویان با مدرک دکترای Philosophy در درجه اول بر روی پایان نامه در موضوعاتی مانند اخلاق پزشکی ، دین یا اگزیستانسیالیسم تمرکز می کنند. برای دفاع از پایان نامه شخصی ، کار و دوره های اضافی در سمینارهای تحصیلات تکمیلی ، داشتن مهارت زبان خارجی و تکمیل یک آزمون منطقی یا ساعت ها مورد نیاز است.

فرصت های شغلی برای رشته Philosophy

این دانشجویان بعد از اتمام دانشگاه می توانند به تدریس در دانشگاه ها یا مراکز آموزشی، فعالیت در مراکز پژوهشی مانند دایرةالمعارف ها و پژوهشگاه های علوم انسانی بپردازند. افرادی که دارای مدرک لیسانس باشند دراین مراکز به عنوان دستیار پژوهشگر در این مراکز فعالیت داشته باشند، زیرا این مراکز بیشتر به دنبال فارغ التحصیلان دارای مدارج بالا این رشته هستند.

فرصت های شغلی برای رشته فلسفه
فرصت های شغلی برای رشته Philosophy

درآمد و حقوق رشته فلسفه در ایران

با توجه به نامعلوم بودن بازار کار و نبود شغل کافی برای این رشته، اطلاعات دقیق درباره میزان دریافتی این افراد در دسترس نداریم. همچنین به دلیل مشکل پیدا کردن کار در همین حیطه، برخی از فارغ التحصیلان به شغل های دیگر روی می آورند.

دانشگاه های برتر ارائه دهنده رشته فلسفه در ایران

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه شهید بهشتی

کارنامه قبولی رشته فلسفه 99 – 1400 و حداقل درصد لازم برای دانشگاه سراسری

کارنامه قبولی رشته فلسفه – دانشگاه تهران

کارنامه قبولی رشته فلسفه-دانشگاه تهران 99
کارنامه قبولی رشته فلسفه – دانشگاه تهران 99

بازارکار و آینده شغلی رشته فلسفه در دنیا

گرایش فلسفه یکی از رشته های کلاسیک دانشگاهی است . با داشتن تاریخ غنی و موضوع عمیق، این نوع آموزش ممکن است برای برخی بیش از حد گسترده و متمرکز به نظر برسد . در حقیقت، شما مطمئناً منافقانی را پیدا خواهید کرد که فکر می کنند، این رشته یک تصمیم غیرعاقلانه است. شما به عنوان یک فارغ التحصیل از یک مطالعه فلسفه، مهارت های زیادی خواهید داشت که می تواند به دنیای حرفه ای منتقل شود، اما احتمالاً مهمترین آنها مهارت های اساسی فکری شما است که شامل تفکر انتقادی، حل مسئله و تلفیق ایده ها است . این مهارت های فکری در تمام درس های شما وجود دارد و می تواند در هر صنعت و هر حرفه ای کاربرد داشته باشد. 

اگر در Philosophy تحصیل کنید ، توانایی سازماندهی موضوعات پیچیده را در سیستم های قابل فهم و قابل فهم دارید. فلسفه می تواند جنبه های مختلفی را در بر داشته باشد و توانایی ترکیب این جنبه ها و ایجاد یک نظریه ساده و قابل رویت برای یک فیلسوف بسیار مهم است . این مهارت می تواند ضمن حفظ یک مأموریت واضح و روشن ، به مشاغل بزرگ با ساختار پیچیده کمک کند. 

یکی از کاربردهای مستقیم برای رشته های فلسفه ، تحقیق است . فارغ التحصیلان فلسفه می فهمند که چگونه می توانند در مورد یک موضوع مشخص اطلاعاتی پیدا کنند و چگونه می توانند منابع را در حالی که می توانند از این اطلاعات برای منافع یک شرکت یا سازمان استفاده کنند ، ارزیابی کنند. این رشته علاوه بر دارا بودن از مشاغل با بالاترین حقوق، آینده شغلی خوبی دارد.

درآمد و حقوق Philosophy در دنیا

در جدول زیر به معرفی پر درآمدترین مشاغل رشته فلسفه پرداخته ایم.

مشاغلسطح تحصیلات میانگین حقوق و دستمزد
تحلیلگر تحقیقات بازارلیسانس62،560 دلار
نویسندهلیسانس61،240 دلار
نماینده فروش تبلیغاتدیپلم دبیرستان50،380 دلار
 مدیر بازاریابیلیسانس127،560 دلار
مدیر فروشلیسانس117،960 دلار
دانشمند سیاسیلیسانس114،290 دلار
مدیر منابع انسانیفوق لیسانس106،910 دلار
مدیر مدرسهفوق لیسانس92،510 دلار
 استاد دانشگاهفوق لیسانس75430 دلار
درآمد و حقوق رشته فلسفه در دنیا

دانشگاه های برتر رشته فلسفه در دنیا

  • دانشگاه نیویورک
  • دانشگاه راتگرز – نیوبرانزویک
  • دانشگاه پیتسبورگ
  • دانشگاه آکسفورد
  • دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن
  • دانشگاه سنت اندروز
  • دانشگاه ملی استرالیا
  • دانشگاه هاروارد
  • دانشگاه کمبریج
  • دانشگاه پرینستون
3.8/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.